E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsenler Otogarı'nın İBB'ye devriyle ilgili mahkemeden yeni karar---

Esenler Otogarı'nın İBB'ye devriyle ilgili mahkemeden yeni karar

Esenler Otogarı'nın İBB'ye devriyle ilgili mahkemeden yeni karar
26 Temmuz 2019 - 18:40 borsagundem.com

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarının Otopark kısmının İSPARK'a devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi

Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş., Bayrampaşa’daki İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı otoparkının İSPARK’a devredilmesine ilişkin mahkemeye başvurdu. Sözcü'de yer alan habere göre, yapılan başvuruda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü’nün, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı otoparkının 3 gün içinde tahliye edilerek İSPARK’A devrine ilişkin 18 Temmuz 2019 tarihli ihtarnamesinin dayanağı olan tahliye kararının, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptali ve yürütmenin durdurulması talep edildi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLMİŞTİ

Talebi değerlendiren İstanbul 3. İdare Mahkemesi de kararında şu ifadelere yer verdi:
“Dava konusu işlemin uygulanması halinde davacı açısından telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması ve ayrıca dava konusu işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte bir işlem olması nedeniyle, davalı (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilmesi için davalı idareye 7 gün süre tanınmasına oy birliğiyle karar verildi.”

İNCELEMEKSİZİN REDDİNE

Yaşanan bu gelişmenin ardındansa bugün yeni açıklama geldi. Açıklamada İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin İstanbul Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarının Otopark kısmının İSPARK’a devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdiği belirtildi.

İşte o karar metni;

Esenler Otogarı'nın İSPARK'a devri durduruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sıradan vatandaş26 Temmuz 2019 23:07

    Yeni bir otogar yapılırsa eğer, şimdiki atıl duruma düşer bence o zaman otopark kıymersiz olur mu acaba kanaati ne olur

  • mtu26 Temmuz 2019 22:46

    vay may demeyin akılsızlar okuyun kararı. avrasya davayı keybetmiş

  • Mustafa26 Temmuz 2019 21:57

    Vay bee olay vurgun büyük devletin kurumu devletin çıkarını korumaktan aciz olmuş soyulmasına Göz yumuyor.Ordada ne rüşvetler dönüyorsa artık ateş olsun midenizde Vurgun nasıl durdurulacak ?

  • Urla26 Temmuz 2019 20:10

    Haydutlar işgal etmiş koca otogarı, mahkemeleri bile satın almışlar