E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsed rejimi, Halep'in batı kırsalını vurdu---

Esed rejimi, Halep'in batı kırsalını vurdu

Esed rejimi, Halep'in batı kırsalını vurdu
06 Kasım 2022 - 21:08 borsagundem.com

Suriye'de rejim güçleri, Halep'in batı kırsalındaki sivil yerleşim yerlerine saldırdı. Saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi devam ediyor

Suriye’deki Beşşar Esed rejimi güçleri, İdlib ilinin güneyindeki stratejik M4 kara yolu çevresi ve Halep'in batı kırsalına saldırılar düzenledi.

Rejim askerleri ve İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, İdlib’in güneyindeki Halep ve Lazkiye illerini bağlayan stratejik M4 kara yolu çevresini ve Halep'in batı kırsalındaki sivil yerleşimlerle rejim karşıtı askeri grupların cephe hatlarına ağır silahlarla saldırdı.

Sivil savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre, rejim güçleri, gün içinde İdlib'in güneyindeki M4 kara yolunun çevresindeki Şinan, Ruveyha, Kensafra, Mıntf, Beynin, Keferlete, San, Sermin ve Marataliye köyleri ile Halep’in batı kırsalındaki Keferamme ve Bilente köylerini karadan karaya atış yapılan silahlarla hedef aldı.

Öte yandan rejim güçlerinin, sabah saatlerinde sivillerin sığındığı Maram kampına düzenlediği saldırıda, ölü sayısı 9’a yükselirken, yaralı durumdaki 75 sivilin tedavileri devam ediyor.

İdlib'de son durum

Türkiye, Rusya ve İran, 2017'deki Astana toplantısında Esed rejiminin kontrolünde olmayan alanda 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturma karar aldı.

Rejim, İran destekli teröristler ve Rusya, saldırılara devam edip 4 bölgeden 3'ünü ele geçirip İdlib'e yöneldi.

Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi güçlendirmek için ek mutabakata varsa da saldırılar Mayıs 2019'da tekrar şiddetlendi. Türkiye ile Rusya’nın 5 Mart 2020'de sağladığı yeni mutabakatın ardından ateşkes büyük ölçüde korunuyor.

2017-2020 döneminde saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

ABD'nin Suriye'deki üssüne füze saldırısı

Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

Erdoğan: Vakti geldiğinde Suriye'nin Başkanı ile görüşebiliriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran07 Kasım 2022 01:57

    Be kansız p...ç hadi Pkk-ypg- pyd yi vur bir kere de hadi bunda biraz insanlık kalmış diyelim.  Yapamazsın çünkü ağababaların sayesinde orada duruyorsun.  Bir kukla kadfar bile haysiyetin yok.  Tıpkı malum muhalefet gibi.