E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsad'dan savaş açıklaması!---

Esad'dan savaş açıklaması!

Esad'dan savaş açıklaması!
14 Temmuz 2016 - 17:41 borsagundem.com

Suriye'de savaş sona mı eriyor? NBC'ye röportaj veren Beşar Esad, 'savaşı kazanmamıza az kaldı' dedi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkedeki iç savaşı birkaç ay içinde kazanacaklarına inandığını ve Rusya'nın da müdahalesi sayesinde ülkenin kontrolünü tekrar ele geçireceklerini söyledi.

"AN MESELESİ"

Şam'daki ofisinde NBC News'a röportaj veren Esad, Suriye'deki kontrolün tamamen sağlanmasının 'an meselesi' olduğunu ifade etti.

"RUS SİYASETİ DEĞERLERE DAYANIYOR"

Suriye ordusunun yakın zamanda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Esad, bunun esas sebebinin ise Rusya'nın desteği olduğunu kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine görevi bırakmasını hiçbir zaman söylemediğini belirten Esad, her zaman dürüst ve karşılıklı saygıya dayalı ilişki içinde olduklarını belirtti.

Esad, Putin'in bugün Moskova'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşeceğini hatırlatarak," Bu görüşmeden hiçbir endişe duymuyorum. Çünkü, Rus siyaseti anlaşmalara değil, değerlere dayanıyor." dedi.

Putin'le ilişkilerinin ortak değerler ve çıkarlara dayandığını söyleyen Esad, bunu 'teröristleri yenmek' olarak tanımladı.

Esad, ABD'nin amacının ise bundan çok uzak olduğunu iddia ederek, IŞİD'i yenmek konusunda ciddi olmadıklarını savundu:

ABD'Yİ SUÇLADI

"Amerikan hava saldırılarının başından beri terörizm genişledi ve etkinlikleri arttı. Sadece Rusya'nın müdahalesinden sonra daraldı."

Esad şöyle devam etti: "Biz bu teröristleri yenmek istedik, ancak bu sırada Suriye hükümetini devirmek için ABD bu grupları yönetti."

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ BENİ KORKUTMUYOR

Görevinin, terörist saldırılardan ülkesini korumak olduğunu söyleyen Esad, ileride ne ile yüzleşecek olursa olsun bunu yapmaya devam edeceğini dile getirdi. Buna, uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmanın da dahil olduğunu ve bu ihtimalin kendisini korkutmadığını kaydetti.

Sivilleri hedef aldıkları, çocukların öldürüldüğü ve kimyasal silahların kullanıldığı gibi iddiaları da reddeden Esad,"Ben ülkemi savunuyorum. Masumların, sivillerin ölmediği temiz bir savaştan bahsetmek mümkün değil" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)