E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsad sonunda pes etti---

Esad sonunda pes etti

Esad sonunda pes etti
12 Aralık 2013 - 07:02 borsagundem.com

Suriye’de Beşar Esad yönetimi, Türkiye'den olmamak şartıyla kuzey bölgelerine insani yardım istedi

Türkiye üzerinden insani yardım girişimi Şam yönetimince defalarca reddedilen BM, Kuzey Suriye’deki insanlara yardım götürebilmek için Esad’ın “Türkiye üzerinden olmaz” şartını kabul etmek zorunda kaldı.

İLK UÇUŞ BUGÜN

BM’nin Rusya yapımı İlyuşin 76 tipi kargo uçaklarıyla yapacağı havadan insani yardım yarın Kuzey Irak’ın Erbil Havaalanı’ndan start alacak. BM’nin pazar gününe kadar 12 ayrı uçuşla Suriye’nin kuzeyindeki El Hassakeh havalimanına değişik tür gıda ile kış şartları nedeniyle battaniye ve kışlık giyecek götürmesi bekleniyor. Bugün yapılacak ilk seferde 40 ton yiyecek ve giyeceğin bölgede insani yardım bekleyen 30 bin insana ulaştırılması planlanıyor.

TOPLAM 285 TON

BM yetkilileri, Esad yönetiminin Irak veya Lübnan üzerinden insani yardıma izin verdiğine dikkat çekerek, “En fazla yardımı muhtaç insanlar Kuzey Suriye’de. Bu nedenle Kuzey Irak üzerinden Suriye’deki Kürtlere hava köprüsü ile yardımı kabul ettik. Toplamda 285 ton insani yardımın en kısa süre içinde bölgeye ulaştırılmasını öngörüyoruz” dediler.

ANKARA: SORUMLUSU ESAD

Dışişleri yetkilileri, Suriye’de zor durumdaki insanlara gıda ve yiyecek yardımı ulaşmasının iyi bir şey olduğunu belirterek, “Birçok defa BM’nin Türkiye üzerinden Suriye’ye insani yardım götürmesi girişimi Esad rejimi tarafından engellendi. Suriye’deki insanlık dramının Esad yüzünden kaynaklandığını kimse unutmamalı. Biz bir çuval yardım bile ulaşsa bundan memnuniyet duyarız” dediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)