E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsad rejimi ile YPG/PKK arasında petrol anlaşması---

Esad rejimi ile YPG/PKK arasında petrol anlaşması

Esad rejimi ile YPG/PKK arasında petrol anlaşması
27 Mayıs 2019 - 20:35 borsagundem.com

Suriye'de akaryakıt krizi yaşayan Beşşar Esad rejimi, petrol kaynaklarının yaklaşık yüzde 70'ini işgal eden terör örgütü YPG/PKK ile yeni petrol anlaşması yaptı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, akaryakıt krizini aşmaya çalışan Esad rejimi ile terör örgütü YPG/PKK ham petrol satışı konusunda anlaştı. 

Anlaşmaya göre, YPG/PKK, Irak sınırına hakim Deyrizor'un doğu kırsalında yer alan Tanak petrol sahasından çıkardığı ham petrolün varilini 41 dolardan Esad rejimine satacak.

Ülkedeki bütün petrol rafinerilerinin kontrolünü elinde bulunduran rejim güçleri, ham petrolü işleyerek akaryakıt krizinin önüne geçmeyi planlıyor. YPG/PKK ve Esad rejimi, geçen sene haziran ayında Deyrizor'da örgütün işgalindeki en büyük yataklardan El Ömer'den çıkartılan petrolü takas etme konusunda anlaşmaya varmıştı.

Rejim ve YPG/PKK, yaklaşık iki yıl önce Suriye'de örgütün işgal ettiği Haseke ilindeki sahalardan çıkarılan petrolün gelirini paylaşma kararı almıştı. 
ABD destekli terör örgütü, Suriye'de petrol kaynaklarının yaklaşık yüzde 70'ini işgal ediyor.

DEYRİZOR'DAKİ ENERJİ KAYNAKLARI

Irak sınırına hakim Deyrizor, ülkenin en büyük enerji kaynaklarına sahip. Kenti ikiye bölen Fırat Nehri'nin doğusu Suriye'nin en büyük petrol sahalarını oluşturan 11 yatağı barındırıyor. Bu petrol sahaları, tahmini hesaplamalara göre Suriye'nin enerji kaynaklarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Terör örgütü, Deyrizor'un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi Koniko'yu 23 Eylül 2017'de ele geçirmiş, 22 Ekim 2017'de de Suriye'nin en büyük petrol sahası El Ömer'i işgal etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil28 Mayıs 2019 08:02

    Beşşar Esed rejimi hem PKK YPG yi temizleyemiyor, onlarla anlaşma yapıyor, biz temizlik yapalım diyoruz Türkiye olarak ama onada yanaşmıyor Beşşar Esed rejimi. Ne yapmaya çalışıyor belli değil. Türkiye ile çalışsa temizlik yapacak ve kuzey Suriye tamamen Suriye halkına kalacak. Ama ona da yanaşmıyor. Arka planda başka planlar var muhtemelen. İsrail, Amerika anlaşmaları olabilir belki

  • Kerim28 Mayıs 2019 02:04

    Esadin ordusu pkk pyd ile savasamiyor ama Turk o Türk ordusuna kafa tutabiliyor ne is

  • Kamil27 Mayıs 2019 23:24

    Esad çooook sabırlıdır, ne yapar eder , ülkesindeki fazlalıkları tasfiye etmenin bir yolunu bulur.

  • DarkNight27 Mayıs 2019 22:20

    Petrolün mü var derdin var , Allahtan bizde yok...

  • kral çıplak27 Mayıs 2019 21:04

    Malesef bizimkilerde Suriye ye demokrasi getireceğiz ayaklarına ABD oyunlarına ortak oldular. Atı alan Üsküdarı geçti. Sonuç kandırıldık.