E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErzurum'da korkutan deprem---

Erzurum'da korkutan deprem

Erzurum'da korkutan deprem
16 Eylül 2022 - 23:41 borsagundem.com

AFAD, Erzurum'un Çat ilçesinde saat 23.30'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Erzurum'da merkez üssü Çat ilçesi olmak üzere 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6,99 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı, çevre il ve ilçelerden de hissedildi. AFAD ve Erzurum Valisi Okay Memiş'ten gelen açıklamalara göre anlık olarak olumsuz bir ihbar ve durum bulunmuyor.

OLUMSUZ BİR İHBAR YAPILMADI

Konuyla ilgili AFAD'dan yapılan paylaşımda, "Erzurum ili Çat ilçesinde saat 23.30'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" ifadelerini kullandı. AFAD'tan yapılan bir sonraki paylaşımda ise olumsuz bir ihbarın yapılmadığı bilgisi aktarıldı. Paylaşımda, "Geçmiş olsun Erzurum. Çat ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi. AFAD Erzurum İl Müdürü Selahattin Karslı da Çat ilçesine 2 ekip gönderildiğini belirterek, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir ihbarın gelmediğini söyledi.

ERZURUM VALİSİ: ŞU ANLIK OLUMSUZ DURUM YOK

Erzurum Valiliği, Çat ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin hissedildiği köylerde, ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığını belirtti.

Valiliğin açıklamasında, "İl merkezi ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası, AFAD, belediye, jandarma, karayolları, emniyet ve sağlık ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylere intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamıştır. An itibarıyla can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, il merkezinde sarsıntının çok hissedilmediğini belirterek, "Deprem Çat ilçesinde daha çok hissedildi. Jandarmamız, AFAD ekiplerimiz, köy muhtarlarımızla irtibatta. Erzurum genelinde şu anlık olumsuz bir durum bulunmuyor" dedi.

BİNGÖL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Deprem, Bingöl merkezde ve özellikle Çat ilçesine sınırı olan Karlıova ilçesinde de hissedildi. Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "Saat 23.30'da merkez üssü Erzurum Çat olan ve il merkezimizde hissedilen 4.9 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır" denildi.

Ege Denizi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem

 

İran'da deprem

 

Mersin açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)