E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEruo, Macron'dan destek buldu---

Eruo, Macron'dan destek buldu

Eruo, Macron'dan destek buldu
05 Mayıs 2017 - 08:11 borsagundem.com

Euro,Fransa'da cumhurbaşkanlığı adayı Macron'un TV münazarasında AB karşıtı aşırı sağ aday Marine Le Pen karşısında güçlü bir performans sergilemesinden destek bularak dün değer kazandı.

Asya borsaları emtia fiyatlarındaki düşüşün devam ederek küresel ekonominin durumu hakkında endişeler yaratmasının etkisiyle art arda üçüncü seansta da gerilerken, euro Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimini AB yanlısı adayın kazanacağı beklentisiyle hafifleyen siyasi endişelere paralel olarak değerini korudu. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.8 ekside bulunuyor. Asya borsalarındaki düşüşe yüzde 1.2 gerileyen Hong Kong  borsası öncülük etti. Avustralya borsası metal ve madencilik hisselerindeki gerilemeye paralel yüzde 0.8 düştü. Japonya  ve Güney Kore  borsaları ise tatil dolayısıyla kapalı. Çin'de demir cevherinin en yakın vadeli fiyatı dün yüzde 8 gerilemesinin ardından bugün de açılış işlemlerinde yüzde 7'ye düşüş kaydetti. Küresel arzın rekor seviyeye ulaşmasının yanı sıra çelik talebinin yavaşlayacağı beklentisi fiyatların keskin şekilde gerilemesine yol açıyor. Bakır fyatları ise Çarşamba günü yüzde 3.5 ile 20 ayın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından dört ayın en düşük seviyelerinde bulunuyor. Uzmanlar fiyatlarda düşüşe neden olan stok artışı nedeniyle baskının sürebileceğini belirtiyorlar. Brent petrolünün fiyatı ise Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve diğer üreticilerin üretim kesintilerine rağmen küresel arz fazlasının devam etmesi ve petrol üreticisi ülkelerin üretim kesintilerinin miktarını daha da artırmama eğilimi nedeniyle beş ayın en düşük seviyelerinde işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)