E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErtuğrul Gazi 2,1 milyar metreküp doğalgaz sağladı---

Ertuğrul Gazi 2,1 milyar metreküp doğalgaz sağladı

Ertuğrul Gazi 2,1 milyar metreküp doğalgaz sağladı
28 Haziran 2022 - 15:19 borsagundem.com

Türkiye’nin ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi Ertuğrul Gazi, bir yılda 2,1 milyar metreküp gazlaştırma yaptı.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, enerji arz güvenliğinin sağlanması ve doğalgaz giriş kapasitelerinin artırılması yolunda önemli yatırımlardan biri olan ve 25 Haziran 2021 tarihinde Dörtyol’da dev törenle hizmete alınan Türkiye’nin ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi Ertuğrul Gazi birinci yaşını kutluyor.

BOTAŞ'ın açıklamasında şu bilgiler verildi:

"Devreye alındığı günden itibaren doğalgaz arz güvenliğine büyük esneklik kazandıran Ertuğrul Gazi enerjide gururun adı olmaya devam ediyor.

Aradan geçen tam 1 yılda 2.1 milyar metreküp gazlaştırma yaparak büyük bir başarıya imza atan Ertuğrul Gazi İstanbul’un 6 aylık, Ankara’nın 1 yıllık ve İzmir’in 3 yıllık konut doğalgaz tüketimine denk miktarda sisteme gaz arzı sağlama başarısını tek başına gösterdi. Bu süreçte Ertuğrul Gazi’ye 24 kez gemiden gemiye LNG nakli gerçekleştirildi.

Milli Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde ülkemizin enerji arz güvenliği alanındaki atılımlarının sonuncusu ve en önemli nişanelerinden biri olan Ertuğrul Gazi FSRU Gemisi gece gündüz demeden ülkemize kesintisiz/kısıntısız enerji arzı sağlanması adına hizmet etmeyi sürdürülecek ve Türkiye, doğalgaz depolama ve FSRU yatırımlarıyla enerjide merkez ülke olma hedefine bir adım daha yaklaşacaktır."

Avrupa'da gaz fiyatında yükseliş sürüyor

 

Almanya doğal gaz darboğazına hazırlanıyor

 

Avrupa'nın gaz sıkıntısı artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)