E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErtem: Maliye tarafında gereksiz bir telaş var---

Ertem: Maliye tarafında gereksiz bir telaş var

Ertem: Maliye tarafında gereksiz bir telaş var
28 Eylül 2017 - 10:42 borsagundem.com

Bütçe/GSYH açığının yüzde 1,6'ya çekilebileceğini belirterek, telaşın gereksiz olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "Vergi artışlarını yapmadan da OVP gereklerini yapacak gücümüz vardı" dedi.

OVP'nin Türkiye'nin potansiyeline göre hedef koyan bir program olduğunu dile getiren Ertem, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "OVP'de popülizm yok, kamu maliyesinden ödün verilmedi" diye konuştu.

"Maliye tarafında gereksiz bir telaş var" ifadesini kullanan Ertem şöyle konuştu: "Bütçe/GSYH açığını mutlaka yüzde 1,6'ya çekeceğiz telaşı bence gereksiz. Bütçe/GSYH oranında şimdiki seviyeler bence Türkiye'nin rahat edebileceği seviyelerdir. Yeni gelen vergi artışları bütçe açığının 3'te birini karşılıyor, Maliye'yi çok rahatlatır, ama olmasaydı da Türkiye aksamazdı."

Ertem, "Vergi artışlarını yapmadan da OVP gereklerini yapacak gücümüz vardı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa KAYGISIZ28 Eylül 2017 13:31

    Vergiye dayalı ekonomiden kurtulmamız lazım.net hata noksanı iyi çıkarmak,faiz dışı fazla yaratmak bize değil pizim piyasa enstrümanlarına yatırım yapmış yabancılara yarar.Karşılığını fazlasıyla almak için.Vergi üretimi ve tüketimi keser.

  • festival28 Eylül 2017 12:46

    Sn. Ertem faizleri indirin dediniz hep bir ağızdan ekonomiyi 28 milyar dolarlık teşvik paketleriyle kurtarmaya çalışıyoruz, biraz sessiz kalırsanız seviniriz.

  • Bika28 Eylül 2017 11:43

    Başkanlık sistemi iki başlılığı bitirmemiş.

  • Boşluğu doldurunuz28 Eylül 2017 11:40

    Vergileri, savunma ve güvenlik ihtiyacını karşılamak için artırmışlar.Yani Rusya'dan alınan S-400 füzeleri önce bir güzel bizlere