E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisErtaş’ın uyarılarının önemi anlaşıldı---

Ertaş’ın uyarılarının önemi anlaşıldı

Ertaş’ın uyarılarının önemi anlaşıldı
11 Ekim 2013 - 06:31 borsagundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş’ın 17 Eylül’de söyledikleri bir bir gerçekleşti

BORSAGUNDEM.COM
Göreve geldiği günden bu yana aldığı kararlar ve yayınladığı tebliğlerle yatırımcı dostu olduğunu gösteren Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş’ın uyarılarının önemi bugün ortaya çıktı. 18 Eylül'de Fed'den gelen açıklamalar sonrası borsada sert yükselişler dövizde düşüş yaşanmıştı. Başkan, 19 Eylül 2013 tarihinde yaptığı açıklamada, piyasaların Fed'in parasal genişlemeyle ilgili kararını abarttığını, eninde sonunda ABD Merkez Bankası’nın piyasalara sürdüğü parayı geri çekeceğini söylemiş ve borsaların normale döneceği uyarısında bulunmuştu. O tarihte endeks 80 bin 569, dolar ise 1.93 lira seviyesindeydi. Bugün ise dolar 1.97, endeks ise 74 bin puan seviyesinde. Başkan o günlerde tepkinin aşırı olduğu uyarısında bulunarak yatırımcıların dikkatini bu yöne çekmişti.
Göreve geldiği günden itibaren önemli kararlara imza atan Ertaş, çok sayıda patron ve oyuncu hakkında yapılan suç duyurularıyla bir süredir unutulan piyasa bozucu eylemlerin de cezasız bırakılmayacağı mesajını verdi.
Yılbaşından bu yana yayınlanan tebliğler ve düzenlemelerle sermaye piyasasındaki büyük dönüşümü yöneten Başkan Ertaş’ın başarısının en büyük nedeni olarak SPK’nın içinden yetişmiş bir isim olması gösteriliyor. Piyasanın işleyişini bilen ve uzun yıllar önemli görevlerde bulunun Vahdettin Ertaş, çevresinde dürüstlüğüyle tanınıyor.
Bugün piyasalar SPK Başkanı Vahdettin Ertaş’ın aldığı piyasa dostu kararlar kadar 17 Eylül 2013 tarihinde yaptığı isabetli tespitleri de konuşuyor…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)