E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErol Evcil tutuklandı---

Erol Evcil tutuklandı

Erol Evcil tutuklandı
04 Temmuz 2022 - 19:49 borsagundem.com

Demir çelik sektöründe sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan firmalara yönelik 'Demir Yumruk' operasyonunda Erol Evcil'in de arasında bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan firmalara yönelik "Demir Yumruk" operasyonu kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 225 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk oldu.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, şüphelilerden 210'u için ek gözaltı talebinde bulundu. Talebi değerlendiren Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 210 zanlıdan bir kısmı için 2, bazıları için ise 4 gün ek gözaltı süresi verdi.

Erol Evcil'in de arasında olduğu 15 şüpheli ise cumhuriyet savcısınca ifadelerinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden Erol Evcil, Tolga Demirel, Hasan Kabuklu ve Fırat Ardıç "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından, şüpheli Sadun Budinli ise "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ile "suç örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.

Alpaslan Gazi A, "konutu terk etmeme", diğer şüpheliler Özdemir Ö., Sadık Fırat E., Berat Nuri Ş., Gülderen Evcil A., Mirza Ardahan A., Mithat K., Öznur Çıtlak A., Remziye Evcil Ş. ve Serdar Ç. ise "yurt dışı yasağı" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Evcil kaçmaya çalıştı, jetine el konuldu

 

Erol Evcil'e sahte fatura operasyonu

 

'Demir Yumruk' zanlısı evsiz çıktı!

 

Demir Yumruk Operasyonu'nda şok detaylar: Kaçmaya çalışırken yakalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSCI05 Temmuz 2022 10:48

    bunun gibi suç işleyenlere artık idam cezası gelmelidir.bunların yanısına vatanı bölmek parçalamak ve bunlar ile ittifak yapanlarda aynı şekilde artık idam edilmelidir.

  • bilader05 Temmuz 2022 10:01

    yahu bu demir yumruk flan flan diyorsunuzda, aslı astarı hikayeden ibaret. kilisede rahipten günah çıkartmak gibi bişey. bu adam, 2013 de vurmuş yatmış, 2015 de vurmuş yatmış, şimdide vuruyor yatacak, birkaç ay sonrada çıkacak. paraların canı cehenneme, mağdura hiç soran nasıl hayatta kaldınız diye.

  • Ali04 Temmuz 2022 22:23

    Celhada varmı içinde

  • okiman0704 Temmuz 2022 21:16

    93-94 yıllarında buna Bursa Kırcılar da güderi mont deri mont satardım parasını da Metin Genç (Mercedes Bayii) verirdi. nerden nereye...

  • EKRİKS04 Temmuz 2022 21:00

    Bu kişide böyle bir kapasitenin olmadığını ve alaattin çakıcı ile kirli işbirlikteri olduğu basında çıkmış idi.yıllar önce fora zeytinleri, sivas demir çelik izmir demirçelik  onlarca böyle tesise çökmeleri çöktü işyerlerini içini boşaltıp devlete olan elektrik su ssk ve işçi maaşlarını ödememesi gibi mafya ayakları ile anıldığını bahis edilmektedir.umarım bu sefer paçayı yırtamaz ölene kadar hapisde kalır.