E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan'ın saldırısına Türkiye'den sert tepki! Azerbaycan’ın yanındayız---

Ermenistan'ın saldırısına Türkiye'den sert tepki! Azerbaycan’ın yanındayız

Ermenistan'ın saldırısına Türkiye'den sert tepki! Azerbaycan’ın yanındayız
27 Eylül 2020 - 10:36 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır" ifadelerini kullandı.

Sabah 06.00 sıralarında Ermenistan ordusu, Azerbaycan’a saldırdı, sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırı sonrası ölü ve yaralıların olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, şu ifadeleri kullandı:

* Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir.

* Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan'ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye'nin tam desteğine sahiptir.

ÇELİK: ERMENİSTAN ATEŞLE OYNUYOR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

* Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan'a bağlı katliam şebekeleri bu saldırılarla insanlık suçu işliyor. Ermenistan'a karşı uluslararası toplum sesini yükseltmelidir.

* Türkiye Azerbaycan’ın yanındadır… Ermenistan ateşle oynuyor ve bölge barışını tehdit ediyor. Bu saldırılar Ermenistan'ın uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha gösterdi. Uluslararası toplum Ermenistan'ı mahkum etmelidir.

* Türkiye bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Azerbaycan açıkladı: Ermenistan cephe hattı boyunca geniş çaplı saldırı düzenledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali 27 Eylül 2020 21:27

    Türkiye tek yürek, doğrunun ve haklının güçlü yanında.

  • ANTALYA27 Eylül 2020 20:09

    BÖYLE GÜNLERDE BİRLİK OLMAYACAĞIZDA NE ZAMAN BİR OLACAĞIZ... TÜRK MİLLETİ TÜRK DEVLETİ AZERBAYCANIN YANINDADIR...

  • ...27 Eylül 2020 20:52

    Haklısın kardeş böyle günlerde birlik olmak lazım araya birde KKTC yi tanıma günü eklersek süper olur şimdiye kadar kimse tanımadı da hatırlatmak lazım...

  • Cego 27 Eylül 2020 11:52

    Lafla peynir gemisi yürümez

  • VS27 Eylül 2020 11:26

    iyi çok güzel kardeşimizin yanındayız.allah yardımcımız olsun.inşallah.ama bizim yanımızda hiç kimse yok bu çok üzücü