E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan'da darbe girişimi---

Ermenistan'da darbe girişimi

Ermenistan'da darbe girişimi
25 Şubat 2021 - 11:16 borsagundem.com

Ermenistan ordusu Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti. Paşinyan yaptığı ilk açıklamada, "Ülkede darbe girişimi var" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı.

Ermenistan’daki yerel medyada çıkan haberlere göre, Genelkurmay Başkanı dahil bütün üst düzey komutanlar, Paşinyan’ın istifası için bildiri imzaladı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırdı.

GENELKURMAY BAŞKANINI KOVDU

Reuters haber ajansı, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ardından geçen yılın sonlarında  Ermenistan Başbakanı'nın istifası için ülkede süresiz protestolar başlatılmıştı. 

MUHALEFET ORDUYA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Muhalefetin önemli siyasi figürlerinden eski başbakan ve eski savunma bakanı Vazgen Manukyan da geçen Aralık ayında Erivan’da düzenlenen protestoda yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polisi halkın yanında olmaya davet etmiş, güvenlik güçlerine seslenerek "Her saat önemli. Halkı meydanlarda bekletmeyin. Bize katılın" ifadelerini kullanmıştı.

Erivan'da polis, Paşinyan'ın eylem çağrısında bulunduğu yerde toplanıyor. Paşinyan, destekçilerine yaptığı çağrıyla ilgili olarak güvenlik güçlerinin gerekli önlemi alacağını söylemişti.

Paşinyan sokağa çağırdığı destekçileri ile meydanda

Olaylar sonrası destekçilerine sokağa çıkma çağrısında bulunan Paşinyan, Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'na destekçilerinin yanına geldi.

Duyulması yetti! Ermenistan'da göstericiler sokağa fırladı

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: İstifaya hazırım

Paşinyan alay konusu oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan25 Şubat 2021 21:53

    Beter olsunlar Türkiye düşmanı Türk düşmanı olayların sebebi Türklere yenilgiyi hazmedemiyorlar beter olsunlar yesinler birbirlerini

  • haramzadeler25 Şubat 2021 19:31

    adam yine cesurmuş sokağa çıkmış telefonla da bağlanabilirdi (M)  (M)  (M) 

  • ANYAN BARIŞYAN25 Şubat 2021 17:21

    bu askeri darbeyi rusya yaptı.yakında rus askerlerinin erivan ve tüm ermenistan topraklarını işğal edeceğini tahmin etmekteyim.

  • MERT25 Şubat 2021 13:49

    ADI piskevit olan biri gelmiş yorum yapıyor, 6 yaşındaki çocuk zekasıyla, güzel ülke

  • AHMET ÖZBİR25 Şubat 2021 12:32

    PARLAMENTER sistem İSTİKRARSIZLIKTIR. İşte örnek Ermenistan. Başbakan cuntacı gn.kur.bşk.nı vazifeden elçektiriyor, imzasını çakıyor, Cumhurbaşkanı "imzalamam, krize devam!" diyor. Çok şükür bizler PARLAMENTER SİSTEMİ çöpe attık, BAŞKANLIĞA geçip KÜRESEL GÜÇ OLDUK. Bizi geriye götürmeye kimsenin gücü yetmez. HER ŞARTTA BAŞKANLIK SİSTEMİYLE ŞAHLANIŞA DEVAM inşallah.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ25 Şubat 2021 16:50

    adamın dibin vesselam.

  • MERT25 Şubat 2021 13:48

    KARDEŞ MAMANI NEREDEN ALIYORSUN, yesinler böyle şahlanışı

  • MERT25 Şubat 2021 13:45

    Dünyanın en boş yorumu, siz kulluk yapmayı seversiniz diktatör gerek size

  • Piskevit25 Şubat 2021 13:07

    Adamlarda darbe oluyor sen karışıklık diyorsun. Demek ki sen darbelerden yanasın. O zaman 15 temmuz da mı karışıklıktı? Kimliğini az çok belli ediyorsun kripto.

  • Hazinler turku25 Şubat 2021 11:24

    Ördü kaybetti başbakanı ne yapsın savaş meydanında ordu kaybetti nikol pasından savaş komutanı değil ey ermeni karşılıklı savaş nedir bilmezsiniz ancak hain sizden olur

  • Bir yorum25 Şubat 2021 11:50

    Sen asıl içimizdeki Ermenilere bak onlar  daha  tehlikeli!