E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan zorda! Paralı askerler cepheden kaçıyor---

Ermenistan zorda! Paralı askerler cepheden kaçıyor

Ermenistan zorda! Paralı askerler cepheden kaçıyor
16 Ekim 2020 - 10:49 borsagundem.com

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun saldırı girişimlerini önlediği ve Ermenistan güçlerine ciddi kayıplar verdirdiğini açıkladı.

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun saldırı girişimlerini önlediği ve Ermenistan güçlerine ciddi kayıplar verdirdiği bildirildi.

AA'da yer alan habere göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun, işgalden kurtarılan Cebrail ve Hadrut'ta konuşlu Azerbaycan askerlerine top ve füzelerle saldırdığı belirtildi.

Ermenistan güçlerinin gece boyunca cephenin bazı yönlerinde aktifliği artırdığı fakat bunun Azerbaycan askerlerince önlendiği kaydedildi.

Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tankı, 1 Grad füze sistemi, 5 D-30 obüsü, 2 ZSU-23-4 "Şilka" kundağı motorlu uçaksavar ve mühimmat taşıyan 8 aracının imha edildiği aktarıldı.

Ermenistan ordusunun 18. Motorize Piyade Tümeninin personeli arasında firar hallerinin arttığı, 5. muhrip alayı personeli arasında çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

10. alayın savunma hattına gönüllüleri taşıyan bir aracın Azerbaycan ordusunca vurulması sonucu ölü ve yaralıların bulunduğu, Ermenistan güçlerinin çok sayıda zırhlı aracı bırakarak geri çekildiği kaydedildi.

PARALI ASKERLER SAVAŞMAYI REDDETTİ

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun 9. motorize tüfek alayının topçu bataryasını imha ettiği, alayın komutan yardımcısının yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, Dağlık Karabağ'a Ermenistan'ın yanında savaşmaya gelen bazı paralı askerlerin savaşmayı reddettiği ifade edildi.

Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Ermenistan ordusunun insani ateşkesi alenen ihlal ettiği ve sabah saatlerinden başlayarak Goranboy, Terter, Ağdam ve Ağcabedi illerini top atışına tuttuğu kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv16 Ekim 2020 17:27

    şunu asla unutmayalım  gavurdan asla dost olmaaaaaz bunları idgibi govaliycan

  • ZEYREK ZEMHERİ16 Ekim 2020 14:55

    Azerbeycan hiç acele etmiyor yavaş yavaş ermenistan bitiriyor.

  • Alper 16 Ekim 2020 13:13

    Dağlık Karabağ Azerbancan'dır.  Ermenistan şehit ettiği sivillerin hesabını verecek.  Ayrıca işgal ettiği yerlerden çıkacak.  

  • manyak herif16 Ekim 2020 12:53

    KOMŞUMUZ ermenistanın askerlerine daha iyi dövüşmesi için maaşlarına şöyle okkalı bir zam yaparsa başarılı olurlar.iktidarın yaptığı gibi %3 yada %5 zam yapacaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi.

  • vatandaş16 Ekim 2020 16:54

    seni gönderelım ermeni ordusuna

  • Ali16 Ekim 2020 12:14

    Ermenistan yanlısı hdp yi kınıyorum kahramanlarımız dedikleri hain pkk ermenistanda

  • Okie Dokie16 Ekim 2020 12:06

    Tarafları diyaloga ve masaya davet ediyorum. İstikşafi görüşmeler başlatılmalıdır. Mutmain edecek bir işaret görmek isteriz.

  • Salim16 Ekim 2020 12:11

    Hadi lan boki doki ağaç bul kendine

  • Mucise Reis ;)16 Ekim 2020 11:42

    Türk toğrağına, bayrak dikilmeden o topraklara huzur gelmez. KARABAĞ TÜrk toprağıdır... hedef... = Türkiye ve Azerbaycan kara sınırıdır... gün gelecek bu olacak. Bu olmasın diye, Azerbaycan Karabağ toprakları geçmişte işgal edilmiştir...  Atatürk mirasıda budur. Dünya covid ile mücadele ederken, bu tam zamanıdır. Durmadan Azerbaycan topraklarını almalıdır. Masaya oturmak, durumu kabul etmektir. Kurtuluş savaşımızda,Atatürk Hedefi İzmir olarakgöstermiştir. Bütün türk toprakları, kan ile sulanmalıdır dmeiştir. Bütük toprakalrımız işgalden kurutulana kadar savaşın emri vermiştir. Türk milleti her bulunduğu noktayı cephe ve savunma hatına çevirmiştir.Her cephe hattı, gelen düzenli ordu birlikleri ile gücüne güç katarak, İZMİR DE yunan denize dökülmüştür.Düşman devletler, hep masa, anlaşma, konuşalım, vb. vb. iyip olayları durdurmaya, ordularına  cephede toparlanma şansı aramıştır.

  • Ömer adnan16 Ekim 2020 11:41

    Vurun kahpelere azeri kardeşler bu ermeni tohumları ancak bundan anlar. Onların gücü savunmasız insanlara karşı acimayin bu serefsizlere

  • Nedim16 Ekim 2020 11:31

    Bu karaktersizler ancak  silahsız savunmasız kadın ve çocukları katleder!  Çoğusu sapık ve tecavüzcü  alçaklardan oluşmuştur.  Öyle ya cehenneme gideceğini hisseden soytarı herhalde  gebermek istemez.

  • Nedim16 Ekim 2020 11:20

    Ertuğrul’un Ocağında UyandınŞehitlerin Kanlarıyla BoyandınNice Düşman Kal’asına UzandınSana Selam Ey Şanlı Türk SancağıÇırpınarak Dalgalanır KanadınGökyüzüne Çıkmak Mıdır MuradınGölgende Can Vermek İster EvladınSana Selam Ey Şanlı Türk Sancağı

  • VS16 Ekim 2020 11:10

    vurun kahpelerin döllerini ALLAH yardımcınız olsun.

  • ANYAN BARIŞYAN16 Ekim 2020 11:08

    kafalarına sıksınlar.boşyerimi paraveriyoruz zehir sıkkım olsun.

  • SAIT16 Ekim 2020 11:51

    DOĞRU SÖYLEMİŞSİN ERMENİ ASKERLER KENDİ KAFALARINA SIKSINLAR EZEBAYCANLILARI YORMASINLAR

  • Nedim16 Ekim 2020 11:34

    Sen de gitsene bak hemşoların  tırt!  Sen de yan yan yana yana gidersin.

  • UMUT16 Ekim 2020 11:01

    paralı asker?  bir insan bir ülke için başka bir ülkenin askerlerini  para için neden öldürür? İnsan bir amaç için savaşır, geleceği için ve ülkesi için,  bence bunlara paralı asker yerine Kiralık Katil tanımı daha uygun düşer... bunun başka bir açıklaması olabilir mi?

  • Şerefsizlere ölüm16 Ekim 2020 11:20

    Şeref yoksunu öldürür.