E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan Gence'yi vurdu: Can kayıpları artıyor---

Ermenistan Gence'yi vurdu: Can kayıpları artıyor

Ermenistan Gence'yi vurdu: Can kayıpları artıyor
11 Ekim 2020 - 09:18 borsagundem.com

Azerbaycan ile yaptığı ateşkesi bir kez daha ihlal eden Ermenistan ordusu yine sivilleri hedef aldı. 4'ü kadın 11 sivil yaşamını yitirdi, 34 kişi de yaralandı.

Ateşkese rağmen saldırılarını sürdüren Ermeni ordusu, Gence, Berde, Terter ve Mingeçevir'e gece saatlerinde füze saldırısı düzenledi. Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence'de 2'si çocuk 11 sivil yaşamını yitirdi. 6'sı ağır 35 kişi de yaralandı. 

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin, Gence kentinde sivillerin oturduğu konutlara isabet ettiği belirtildi.

Saldırının şiddetiyle yıkılan evlerin enkazında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, ölenlerden 4'ünün kadın, yaralılardan ise 16'sının kadın, 6'sının çocuk olduğu aktarıldı. 

Azerbaycan Dışişleri Sözcüsü Leyla Abdullayeva, saldırıda 11 sivilin öldüğünü, 35 sivilin de yaralandığını duyurdu. Abdullayeva, saldırının Ermenistan'ın riyakarlığını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Saldırıda 30'dan fazla ev ile 50'den fazla işyeri de hasar gördü. Ekipler, bina enkazlarında arama-kurtarma çalışması başlattı.

Hacıyev: Şahit olduğumuz bir soykırım eylemidir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev "Ermenistan'ın Azeri sivil nüfusa karşı vandalizm ve barbarlığı devam ediyor. Hocalı soykırımından bu yana Azerbaycan halkına karşı şahit olduğumuz bir soykırım eylemidir" dedi. Hacıyev, Ermenistan'ın Cebrail ve Hadrut'ta ağır kayıplar vererek geri çekildiklerini söyledi. Hacıyev ayrıca, Ermenistan'a insani yardım adı altında roket sistemleri taşındığını belirtti.

Hamzayev: Hocalı'dan farkı yok, aynı anları dün gece bir daha yaşadım

Gence Milletvekili Nagif Hamzayev olay yerinde TRT Haber’e konuştu. Hamzayev, son saldırıda karşılaştığı görüntüyü Hocalı katliamına benzetti: 1992’de Hocalı’da yaptıklarından farkı yok. Biz onların sivillerine hiç ateş açmadık. Sivillerle bir sıkıntımız yok. Biz onlara bir insanlık koridoru da verdi. Uluslararası insani anlaşmaları hiçe sayan Ermeniler 12 saat bile beklemeden ateşkesi mahvettiler. Biz ilerliyorduk, yine de Ermenilere bir son şans verdik. Maalesef doğru değerlendiremediler. Gece yarası füze sesi ile uyandık. Çocukların yaralıların seslerini burada duyduk. Ben göçmenliği yaşadım, o olayları çocukken yaşadım. Aynı anları dün gece bir daha yaşadım.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)