E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan ekmek kıtlığıyla karşı karşıya---

Ermenistan ekmek kıtlığıyla karşı karşıya

Ermenistan ekmek kıtlığıyla karşı karşıya
01 Aralık 2020 - 10:14 borsagundem.com

Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalarda ağır kayıplar vererek çekilmek zorunda kalan Ermenistan, şimdi de kıtlıkla karşı karşıya.

Azerbaycan ile girmiş olduğu çatışmalarda ağır darbe alan ve işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ bölgesinden çekilme kararı alan Ermenistan'da kriz üstüne kriz yaşanıyor. Ülkede uluslararası mahkemelerde açılacak davaların sonucunda ortaya çıkması muhtemel 50 milyar dolarlık tazminatın nasıl ödeneceğine ilişkin tartışmalar sürerken, Ermenistan'ın tarımdan sorumlu eski bakanından da kapıdaki yeni tehlikeye ilişkin uyarı geldi.

Ermenistan Tarımdan Sorumlu eski Bakanı Artur Khachatryan, Dağlık Karabağ bölgesinin kaybedilmesiyle ülkenin çok yakında ciddi gıda güvenliği sorunları ile karşı karşıya kalacağını belirtirken bu durumun öncelikle ekmek arzı ve fiyatlarında kendisini göstereceğine dikkat çekti.

TAHIL ÜRETİMİNİN YÜZDE 75'İ KAYBEDİLDİ

Yeni Şafak'ta yer alan haber göre; Ermenistan'da yılda yaklaşık 200 bin ton tahıl üretildiğini bunun 150 bin tonunun Dağlık Karabağ bölgesinden temin edildiğini ifade eden Khachatryan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde kontrolü kaybetmesiyle üretilen tahılın da yüzde 75'ininin kaybedildiğini dile getirdi.

"KITLIK YAKINDA KAÇINILMAZ"

Öte yandan Ermenistan'ın yılda yaklaşık 250 bin ton tahıl ithal ettiğine de dikkat çeken Khachatryan: ''Yurt dışından alımlarla boşluğu doldurmamız gerekecek. Doların yükselişte olduğu göz önüne alındığında, ekmek arzı ve fiyatı ile ilgili sorun yaşayacağız. Ermenistan'da savaş sonrası ekmek kıtlığı, büyük yoksulluk ve hatta kıtlık yakında kaçınılmaz hale gelebilir.'' diye konuştu.

GIDA GÜVENLİĞİ STRATEJİSİ YOK

Koronavirüs ile bağlantılı olarak büyük ihracatçı ülkelerden tahıl ihracatına getirilen kısıtlamaların da göz önünde bulundurulması gerektiğine vurgu yapan Khachatryan: ''Ekmeğin fiyatı yükselirse her şeyin fiyatı artacaktır. Maalesef gıda güvenliği stratejimiz yok.'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adalbert Hunter01 Mart 2021 09:58

    üzücü bir durum bence ermenistana yardım etmeliyiz :( :| 

  • Kadir02 Aralık 2020 01:23

    Osmanliyi en zor  zamaninda arkadan vuran  bunlar ,allah Boyle fesat  insanlari basariya ulastirmaz 

  • Arifhan01 Aralık 2020 21:13

    Bir Türk atasözü derki: yükseklere karlar yağar üşümedinmi sen bu işin sonunu düşünmedinmi ufacık minicik fakir bir ülkesin Türklere kafa tutuyorsun ağababalarına güvenerek, Azeri kardeşler üzerinizden silindir gibi geçince uyandınız ancak kendi içinizde ektiginiz kin ve düşmanlık tohumları sizi felakete sürükledi artık uyanın ve itaat edin mazlumların ümidi Türk milletine ve ordusuna

  • Sinan12 Şubat 2021 11:20

    Yıllarca çingene misali Karabağ bizimdir diye adamların üzerine gidip durdunuz sonunda savaş çıkarttınız. Azerbaycan'ın toprakları zaten zengindi. Karabağ Ermenistan'da kalsaydı çok mu bir şey kaybederdiniz. Ermenistan fakir bir devlet halkını öyle ya da böyle doyurmak zorunda. Bu dünya ya önce insan olmaya geliyoruz. Irk ve din kavgaları bunlar boş şeyler. Bu tür tepeden bakarak giderseniz bir gün size de birileri tepeden bakmaya başlayacak. Aynı şeyler sizin başınıza geldiği zaman ağlamayın. 

  • serok agopyan01 Aralık 2020 15:53

    türkiye derhal ve acilen komşumuz ve dostumuz ermenistana buğday sevkiyatı yapmalıdır.aksi takdirde bunun çok kötü sonuçları olabilir.eski bir türk atasözü der ki:''gülme komşuna gelir başına.''

  • Kartal5923 Şubat 2021 07:01

    Agopyan,acilen Türkiye bizim büyüğümüzdür demenizi bekliyoruz,azerbaycandan tamamen çıkılmalı ve bir daha Türkiye ile karşı karşıya gelmemeye özen gösterin,binlerce kaçak çalışan ermeniler geri gönderilirse ne olur,bir düşünün,ağababanız rusyaya asla güvenmeyin,sizi anında satar,geli sınır güvenliğinizi biz sağlayalım,bir şey beklemeyiz karşılığında

  • Bo01 Aralık 2020 14:56

    Ameikaya güvenerek hareket eden ekmeğe muhtaç kalır böyle.

  • Gercek 01 Aralık 2020 14:51

    Amerikaya güvenerek hareket etmenin sonucu. Suriyede ırakta da kürtler amerikaya güvenerek hareket etmişti. Tabi en doğrusu herkes için en faydalısı anadoludan kafkasyadan, hazardenşzine kuzey mezopotamyaya kadar bütün halkların tek devlet altında biriktelik formülü. Ama güçlü olan diğerini asimleye yok etmeye ayarlıyor bütün politikasını. Sonuç dış manipulasyonlarla herkes dahada aşınıyor.

  • FDSS01 Aralık 2020 19:14

    VATANSEVER KÜRTLER HARİÇ DİĞER KLERİ ERMENİ CAVURU GİBİ.

  • Vatandaş01 Aralık 2020 14:39

    Sivillere balistik füze atarkrn iyiydi katliam yaparken iyiydi..az bile size

  • ilo01 Aralık 2020 13:46

    yahu gelin alibey sınır kapısını açalım.ne istiyor bunlar ekmek tahıl buğday vs bedava verelim birkaç sene.yeter ki iftira atmasınlar kin nefret tohumları ekmesinler.türkiye barış istiyor ermenistan savaş istiyor.fransa baş rolde kışkırtmada.ikinci karabağ savaşını azerbaycan kazandı.işgalci ermenistanı karabağdan çıkardı.kendi öz topraklarını azad etti.peki bu ermenistan akıllandı mı.hala akıllanmadı.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER01 Aralık 2020 12:27

    Sanki ne ocak canım.ermenistan bize versinler.nufusları 3 milyon değilmi.hepside avrupa ya göç edip gitsinler.bak biz 5 milyon suriyeliye bakıyoruzda ekonommiz kötü olduğu halde yıkıldıkmı yine ayaktayız.27 avrupa ülkesine bu nufusu dağıtsan hiç bunları etkilemez ki.

  • ali git01 Aralık 2020 13:08

    birader bu soyadını nereden bludun..ermenistan zaten poposundan alev aldı..daha wc ye bile gidemez

  • Nedim01 Aralık 2020 12:19

    İnsanların aç kalması çok kötü bir şey!  Rusya ve Türkiye bunlara yardım elini  uzatacaktır Ancak savaş suçlularının  Azerbaycan a teslim edilmesi şartı ile  Özellikle  Sarkisyan ve itleri 93  yılındaki katliamın sorumluları hemen teslim edilmesi gerekir. Yoksa Çoluk çocuğu kadın yaşlı  kim olursa olsun açlığa mahkum etmek  bizim dinimizde  yoktur!  Bu böyle biline!

  • HÜLYA KOBALT01 Aralık 2020 12:11

    Büyük dünya projesi başlamıştır.Çin den Türkiye ve Rusya arasında daki korodirlar bir bir açılmaktadır ve işlem başlamıştır.rusya önündeki engelleri çin, Türkiye ve Rusya olarak bir bir temizlemeye karar vermiş ve operesyonlar başlamıştır.buna abd nin gücü yetmeyecek ve buralara artık abd sokmazlar.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ01 Aralık 2020 11:44

    Bunların savunucusu ve destekcisi abd ve fransa nerede onlar yardım etmiyorlar ise biz neden yardım edelim.yılınan başını böyle iken ezeceksin yoksa yine kalkar yine bizi sokar.bakın çekildikleri yerleri yerle bir etmişler.bunlar katil ve vahşi terörist bir devlettir.

  • azmi01 Aralık 2020 11:18

     İnsanlar zor durumda,  yardım eli uzatalım. Savaş başka , açlık başka

  • Türkoğlutürk01 Aralık 2020 13:18

    Geçmişi bir kenara bırakıp,kin ve nefretten uzaklaşmak zorundayız.düşmanda olsa açlık kötüdür.bizler tarih boyunca esir aldıklarımıza insanca davranan bir neslin devamıyız.arap gibi tarihimiz ihanet hırsızlık üzerine kurulmamışdor

  • baturayersin01 Aralık 2020 12:20

    bunlar canlasın yarın seni keser seni kesmese çocularını torununu keser besle kargayı oysun gözünü

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ01 Aralık 2020 11:43

    zamanında onlar bizleri diri diri yaktılar, namuslarımızı kirlettiler katlettiler.bunları savunmayacaksan sen yoksa ermeni dölümüsün.zamanında Turgut Özal rahmetli kuzey ıraktakilere  acıdı ırak savaşında yardım etti onlarda hep arkamızdan vurmuşlardır.

  • RAMO CANCAN01 Aralık 2020 11:14

    adama demezlermi çüçe kadar boyun var türlü türlü huyun var.senin nufusun 2.9 milyon azerbeycan ın nufusu 10 milyon sonra aranızdaki ekonomik şartlar kıyaslanamaz daha sonra da arkasında bir dünya lideri ve güçlü Türkiye var.olacağı bu idi.yüce ALLAH yavaş yavaş tarihte biz Türkler ve Müslümanlara yapılanların intikanı almaktadır.hu bu ara israil nufusu az fakat dünya ya meydan okuyor diye.onunda zamanı gelince bunlardan kötü olup haritadan silinecekler.

  • fafa01 Aralık 2020 12:40

    Saçma sapan bir yazı.Atıyoyorsun,herkese meydan okuyorsun.Dünya lideriymiş Türkiye.At atabildiğin kadar herkese meydan oku.Savaşı oyun,insanları koyun sanıyorsun.Dost kazanma yok herkes düşman.

  • AGOP SEMİZYAN01 Aralık 2020 11:10

    Dişinizi sıkın aslan parçaları Hdp iktidara gelince  rahatlayacağız.yoksa bize hiç bir devlet RTE ve BAHÇELİ nin korkusundan yardım edemezler.bunlar birer dünya liderleri.

  • Kartal5923 Şubat 2021 07:10

    Hadi ordan çapsız,kafkaslar bizden sorulur,rusya boğazlar korkusu ile sizi anında gözden çıkarır,boyunuza,posunuza bakmadan atıyorsunuz,çulsuzlsr aklınız kaldıysa Türkiye Cumhuriyeti ile iyi geçinin sözümüzden çıkmayın,bağlı bulunduğunuz mezhebi latinler parça parça edecekken osmanlı sahip çıktı,siz ve yahudiler tarihten silinecekti az kalsın,insan utanır biraz,diasporanın uşağı olmayın gelin bizle iyi geçinin yokda yiyecek ekmek bulamayacaksınız

  • MEMATİ01 Aralık 2020 11:30

    Bak burda HDPKK iktidarı bak.Görebiliyormusun.Gök sultanın intikamını er yada geç alacağız.Pis herifler..

  • Mucise Reis ;)01 Aralık 2020 10:57

    "Askıda ekmek..." Kampanya başlatmalılar. Bizde de ekonomik ve açlık sorunu olunca, böyle düzelttik sorunlarımızı  :D sizin başınız da çözüm üreten , çözüm üretecek sorunlara dokunup çözecek bir lider yok belli ki... ermenistan seçimlerde adam gibi adamları başa geçirmeli. Yoksa çok ekmek arar durular...