E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan çatışmalarda 15 askerinin öldüğünü açıkladı---

Ermenistan çatışmalarda 15 askerinin öldüğünü açıkladı

Ermenistan çatışmalarda 15 askerinin öldüğünü açıkladı
16 Kasım 2021 - 21:14 borsagundem.com

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan sınırında çıkan çatışmalarda 15 Ermeni askerinin öldüğünü, 12'sinin de yaralandığını açıkladı

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan sınırında çıkan çatışmalarda 15 Ermeni askerinin öldüğünü, 12'sinin de yaralandığını açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Ermeni birliklerinin Azeri mevzilerine saldırdığı ve yaralı askerlerinin olduğu bildirildi.

Ermenistan yetkilileri, çatışmalarda iki mevziinin kaybedildiğini ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması için Rusya’dan yardım istendiğini söyledi. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Erivan yönetimi son çatışmalardan Azerbaycan’ı sorumlu tuttu.

ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Rusya ve Ermenistan Savunma Bakanlıkları, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaların durduğunu açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan’ın, sınırlarındaki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik adımlar attığı belirtildi.

Açıklamada, “Şu anda Karakilise’de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında.” denildi.

AZERBAYCAN’DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Ermeni birliklerinin Kelbecer ve Laçin’deki Azeri mevzilerine saldırdığı ve iki Azeri askerin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Azeri birliklerin “düşmanın ilerleyişini durdurduğunu, etrafını sardığını ve Ermeni askerleri gözaltına aldığı” belirtildi.

İKİ LİDERE ‘ATEŞKESE UYUN’ ÇAĞRISI

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı telefonla aradı. Michel, iki ülkenin liderlerine, ateşkese uymaları çağrısı yaptı.

Azerbaycan geçen yıl Dağlık Karabağ’da çıkan ve 6 hafta süren çatışmalarda, Ermenistan’ın işgalindeki topraklarını geri kazanmıştı.

6 bin kişinin ölümüne yol açan savaş sonrası iki ülke Rusya’nın arabuluculuğu sonucu Kasım 2020’de ateşkes anlaşmasına varmıştı. Anlaşma uyarınca bölgeye yaklaşık 2 bin Rus barış gücü askeri yerleştirilmişti.

RUSYA, AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

Sınırdaki gergin duruma yönelik Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin detayına ilişkin Erivan’dan yapılan açıklamada, “Ermenistan Savunma Bakanı Papikyan, bölgedeki durumu aktardı” denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, gerilimin devam ettiği Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki durumla ilgili Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'u telefonla aradı. Bakan Hasanov görüşmede, Ermenistan’ın devlet sınırında yaptığı provokasyonların kararlılıkla önlendiğini söyledi. Şoygu ise Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki askeri operasyonların durdurulması ve durumun istikrara kavuşturulması için çaba göstermeye hazır olduğunu ifade etti.

HULUSİ AKAR, AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmede Ermenistan'ın provokasyonları ve sınırındaki son durum hakkına Akar'a bilgi veren Hasanov, Ermenistan’ın sınırda yaptığı provokasyonların kararlılıkla önlendiğini belirtti. Akar ise görüşmede, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan’ın yanında olduğunu ifade etti.

Ermenistan ateşkesi ihlal ediyor

Ermenistan askerleri, Kelbecer'de Azerbaycan araçlarına ateş açtı

Azerbaycan tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum17 Kasım 2021 00:21

    Bunların niyeti başka!  Putin den umudu kestiler; Önce Amerikan üssü konduracaklar;  Sonra aşağılık hareketlere devam!  Bu zavallıların kendi iradesi ile bir halt ettikleri yok. Daha geçen köpeğin biri Halk tv de ''Nato demokratik olsaydı Türkiye müdahale ederdi''  dedi  Sunucu bile ağzı açık kaldı.  İşte bu tam da Amerika köpekliği oluyor.

  • Mucise Reis ;)16 Kasım 2021 22:08

    Zamanlamaya bakın hele... Azerbaycan işgal kurtuluşu kutlama günleri, 11 KASIM tarihi... her yıl kutlşanacak.. ama bu kutlşamaya gölge  olsun diye, ermeniler bir hafta sonrası bugun ayın 16 sı oluyor... Ermeniler bilerek işgal ve toprak alıyorki, her sene bu kutlamalarda azerbaycan gövde gösterisinde ama biz bazı toprakları kaybettık, geri alındı diye kutlamalara ermenıler burukluk katmak istemiş. ESİR ALINAN  ASKERLERE KARŞILIP - İŞGAL EDİLEN MEVZİLER geri alınmalı. Pazarlık kozu bizde. Bu adımların devamı Azerbaycan - Türkiye kara ulaşım hattını bağlantısını tehlikeye sokmamalı.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ16 Kasım 2021 21:33

    Bunu rusya yapmaktadır.Rusya asla ve asla güvenilir bir ülke değildir.