E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan ateşkesi bozdu, bir SU-25 uçağı daha düşürüldü---

Ermenistan ateşkesi bozdu, bir SU-25 uçağı daha düşürüldü

Ermenistan ateşkesi bozdu, bir SU-25 uçağı daha düşürüldü
18 Ekim 2020 - 13:04 borsagundem.com

Ermenistan'ın saat 00:00'dan itibaren devreye girmesi gereken ateşkese rağmen yoğun top atışlarını sürdürmesinin ardından Azerbaycan Ermenistan'a ait bir SU-25 uçağını daha düşürdüğünü duyurdu

Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes, bugün yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girmişti. Ermenistan'ın saldırıları sonrasında sahada işgalci güçlere sahada karşılık veren Azerbaycan ordusu, Cebrayil ekseninde işgalci Ermeni güçlerine ait bir Su-25 savaş uçağını daha düşürdü.
 
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 12.30 civarında, Ermenistan ordusuna ait Su-25 savaş uçağının, Cebrail yönünde Azerbaycan ordusuna saldırı girişiminde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada Ermenistan güçlerinin, Cebrail kentinin çevresindeki bölgelere ve Araz nehri boyunca kurtarılmış köylere top ve havanlarla ateş açtığı Azerbaycan askerleri arasında can kaybı olmadığı vurgulandı. Ermenistan güçlerine gereken yanıtın verildiği ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ilgili faaliyetini sürdürdüğü aktarıldı.

Bakanlığın bir başka açıklamasında da dün ateşkes yürürlüğe girene kadar, Ermenistan ordusuna ait 2 S-300 uçaksavar sisteminin füze atış istasyonu, 5 T-72 tank, 3 Grad füze sistemi, 2 Smerç roketatar sistemi,1 D-20 obüs, 1 KS-19 uçaksavar topu ve mühimmat taşıyan 6 aracın imha edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu vurgulandı.

Azerbaycan ve Ermenistan'dan ateşkes kararı

 

Can Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü kutlu olsun

 

Azerbaycan Ermenistan savaş uçağını düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)