E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabul edildi---

'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabul edildi

'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabul edildi
15 Nisan 2015 - 20:17 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'yi "soykırım tanımaya" çağırdı

Avrupa Parlamentosu'nda görüşülen 'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabu edildi. Tasarıyla Türkiye'ye 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlamasını ve arşivlerini açması çağrısında bulunuluyor.

Türkiye’ye 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıma çağrısı yapan Avrupa Parlamentosu, henüz tanıma kararı almayan Avrupa Birliği ülkelerini de bu yönde adım atmaya davet etti.
Kararın bağlayıcılığı bulunmuyor.

İŞTE TASLAKTAKİ 8 MADDE
1- Osmanlı İmparatorluğu’nda 1.5 milyon masum Ermeni’nin hayatını kaybettiği vurgulanarak yaşanan olayların ‘soykırım’ olduğunun altı çiziliyor. İnsanlığa karşı tüm suçlar ve soykırımlar kınanırken bunların inkârına yönelik her teşebbüs esefle karşılanıyor.

2- Türkiye, 100. yıl anmalarını fırsat olarak değerlendirerek arşivlerini açmaya, geçmişiyle yüzleşmeye ve “Ermeni soykırımını” tanımaya yönelik çabalarını sürdürmeye böylelikle Türk ve Ermeni halkları arasında gerçek uzlaşma yolunu açmaya teşvik ediliyor.

3- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taziye içeren ve Osmanlı Ermenilerine yönelik zulümleri tanıyan açıklamaları doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

4- Türkiye ve Ermenistan, Avrupa ulusları arasındaki başarılı uzlaşma örneklerini kullanmaya ve halklar arası işbirliğini odağa yerleştiren bir gündem izlemeye davet ediliyor. Türkiye ve Ermenistan arasında imzalanan protokollerin ön koşulsuz şekilde onaylanıp uygulanması ısrarla tavsiye ediliyor.

5- Türkiye’nin kültürel mirasın korunmasına ilişkin yasal yükümlülüklerine saygı göstermesi talep ediliyor. Geçen yüzyılda yıkılan ya da harabeye dönen kültürel mirasın envanterinin çıkarılması isteniyor.

6- Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik sivil toplum inisiyatiflerine destek veriliyor.

7- Soykırımların ve insanlığa karşı suçların zamanında önlenmesinin ve etkili şekilde cezalandırılmasının uluslararası toplumun ve AB’nin ana önceliklerinden olması gerektiği belirtiliyor.

8- Soykırımlar İçin Uluslararası Avrupa Anma Günü oluşturulması öneriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277216 Nisan 2015 02:12

    Hristiyan haçlı ordusu AB-ABD şer devletler biraraya gelirken bize neoluyor da birbirimizle kısır çekişmeler içerisine giriyoruz.Hangi menfaatımız ülkemiz ve milletin ve ümmetin menfeati mi yoksa şahsi siyasi menfaatlerimiz mi?Lütfen akıl sahipleri bir yol göstersin.Pireyi yakalım derken yorganı yakmayı göze alan siyasiler ne oluyor size.Ümmet dünyada kan ağlarken ve çoluk çocuk kadın ihtiyar demeden öldürülen yakılan vaaril bombaları atılan insanların hesabını nasıl vereceksiniz ey müslümanım diyenler

  • vatansever16 Nisan 2015 02:10

    Bizim bizden yana dostumuz yok

  • kerem16 Nisan 2015 01:10

    AB Bakanı Volkan Bozkır 'suratınıza kapıyı kapattırmayın' diye dayılanıyordu... efelik yapacağına siyaset yap, kulis yap, ama bu işler alın teri ister.. külhanbeylik yaparsan işte elimize de böyle verirler. yazık, çok yazık. 3-5 asala'yla başedemedik..

  • mert2716 Nisan 2015 01:05

    Bu Hristiyan Klubü,gerçekten iki yüzlü kendi yaptığı katliamları görmezler.şerefsizler

  • çakır16 Nisan 2015 00:44

    Çok kurnazlar din adamıyla fişeklediler parlamento kabul etti tuzak faiz artmıyor tazminatla açığı kapatır hesabi çamur atmak kolay itibarı zedelemek amaç

  • çakır16 Nisan 2015 00:30

    ABD zencilere yapılan katliam Kızılderililer hitlerin katliamı Bosna suruyede katlimlar devam ederken yok ya bu sene 3 dünya savaşı hazırlıyan din adamı olurmu

  • sanjak 15 Nisan 2015 21:57

    avrupanın göbeğinde serebsenitska katliamı bosnada yapılan soykırım ermenilerin hocalı katliamı bu avrupa parlementosu ne iş yapar

  • KARTALY32315 Nisan 2015 21:13

    KİMLER PLANLADI.ÖNEMLİ OLAN KİMLERİN ÇATIŞDIĞI DEĞİL.ÖNEMLİ OLAN KİMLER PLANLADI

  • KARTALY32315 Nisan 2015 21:12

    ULENN OSMANLIYI BÖLEN ÇAKALLAR KİMLERSE ERMENİ SOYKIRIMININ PLANLAYICILARIDA ONLAR..HALA ANLAMAYAN SAF VARMI.....

  • Realist15 Nisan 2015 20:29

    Bakalım ABD'nin cevabı nasıl olacak:)

  • mustafa15 Nisan 2015 20:26

    Türkiye yi her yerden vuruyorlar.Arkasından da tazminat isteyecekler .