E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmeni soykırımı tasarısı, ABD Senatosu'nda üçüncü kez engellendi---

Ermeni soykırımı tasarısı, ABD Senatosu'nda üçüncü kez engellendi

Ermeni soykırımı tasarısı, ABD Senatosu'nda üçüncü kez engellendi
05 Aralık 2019 - 22:53 borsagundem.com

Cumhuriyetçi Senatör Kevin Cramer'in 'Ermeni soykırımının resmen tanınmasını' öngören karar tasarısının oylanmasını, Beyaz Saray'ın talebi üzerine engellediği belirtildi.

ABD Senatosu'nda 'Ermeni soykırımının resmen tanınmasını' öngören karar tasarısının oylanmasının, Beyaz Saray'ın isteği üzerine üçüncü kez engellendiği belirtildi.

Axios haber sitesinin haberine göre, Cumhuriyetçi Senatör Kevin Cramer; Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz'un hazırladığı ve 'Ermeni soykırımının resmen tanınmasını' öngören karar tasarısının oylanmasını engelledi.

Konuya yakın iki kaynak, Cramer'in Beyaz Saray'ın isteği üzerine böyle bir adım attığını ifade etti.

Cramer ise Senatoda yaptığı konuşmada, "ABD Başkanı Donald Trump, daha yeni Londra'daki NATO Zirvesi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp döndü. Şu anın bu tasarıyı geçirmek için doğru zaman olduğunu düşünmüyorum. Bu tasarı Trump yönetiminin diplomatik çabalarını baltalıyor" ifadelerini kullandı.

Tasarı üçüncü kez engellendi

Daha önce Cumhuriyetçi Senatörler Lindsey Graham ve ardından David Perdue, söz konusu tasarının oylanmasını engellemişti.

Axios, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Kasım'da Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ardından, Beyaz Saray'ın 'Ermeni soykırımının resmen tanınmasını' öngören karar tasarısının Senato'dan geçmesini engellemek için harekete geçtiğini yazmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...05 Aralık 2019 23:52

    yaa tasarı çıkarsa..incirlikde abd varlığı gözden geçirilmeli.. diyin.. trump gibi kafa tutun dicemde... nerde o koca yürekli reis bizde.... nato toplantısında neler neler dedik.. gittik imza attık geri geldik...abb bir tane bu tasarı ile neler neler kopardı karşılığında ... bir tasarı ile bir taş ile 5 yad a8 kuş vurmuştur... abd akıllı diplomatik devlet mantı ile yonetılıyor.. bizde.. sabah başka.. akşam başka... sabah litrelerin takma süresi 3 yıl uzasın derken.. akşam teşekkur eder filtreler 6 ayda takılsın deriz.. haha