E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmeni erkekler ülkeden kaçmaya başladı!---

Ermeni erkekler ülkeden kaçmaya başladı!

Ermeni erkekler ülkeden kaçmaya başladı!
29 Eylül 2020 - 08:11 borsagundem.com

Azerbaycan ile Dağlık Karabağ sınırında yaşanan çatışmalar nedeniyle sıkıyönetim kararı alan Ermenistan hükümeti, seferberlik için 18 yaşın üzerindeki tüm erkeklerin ülkeyi terk etmelerini yasakladı.

Rusya merkezli yarı resmi haber ajansı Tass'a göre, Ermenistan kabinesi, seferberlik listesinde bulunan 18 yaş üstü tüm erkeklerin ülkeyi terk etmelerini öngören kararı kabul etti.

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın fiili lideri Arayik Harutyunyan, yerel parlamentonun olağanüstü oturumunda yaptığı açıklamada, "18 yaşından büyükler için sıkıyönetim ve genel seferberlik kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Facebook sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, "Ermenistan'da sıkıyönetim ve genel seferberlik kararı alındı. Otoriter (Azerbaycan) rejimi, Ermeni halkına yeniden savaş açtı" diyerek "öngörülemeyen sonuçları" olabilecek ve Kafkasya'nın ötesine uzanabilecek "büyük bir savaşın" eşiğinde olduklarını vurguladı.

Dağlık Karabağ sınırı boyunca Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar üzerine Avrupa Birliği "müzakerelere dönün" çağrısında bulunurken, Türkiye ve Rusya dışişleri bakanları telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Her iki ülke de belli bölgelerde seferberlik ilan etti. Ermenistan, Azerbaycan'a ait tankları vurduğunu, Azerbaycan ise bölgedeki bazı köyleri geri aldığını duyurdu.

Gökyüzünde gerilim! Rus jetleri Alman uçağını engelledi

Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev'den Karabağ açıklaması

BMGK, Azerbaycan-Ermenistan çatışması nedeniyle toplanacak

Ermenistan’dan kan donduran emir: Mevziden kaçanı vurun

Uzmanlara göre savaş halinde Azerbaycan Dağlık Karabağ'ı geri alır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI29 Eylül 2020 17:51

    O ZAMAN İSRAİL DE OLDUĞU GİBİ BAYANLARI ASKERE ALIRLAR.BİZİMKİLERDE BAYANLARI ÖLDÜREMEZ Kİ.NE OLACAK ŞİMDİ.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Eylül 2020 17:47

    ERMENİSTAN PKK LILARI KARABAĞ VE SINIRLARINA YERLEŞTİRMİŞ.ŞU BİZİM SİHA LAR BİRAZ DA AKTİF DAVRANIP BU ŞEREFSİZLERİ AVLASALAR.

  • ANYAN BARIŞYAN29 Eylül 2020 17:46

    Yıllarca biz ermenileri  fransa ve rusma idalleri doğrultusunda  ve bir uydu devlet gibi kullandılar.ülkemiz hiç yoksulluktan kurtulmadı.Bizi Türkler düşmanımız deyip asırlardır  birlikte barış içinde yaşadık.Aslında ne fransa ne de rusya bizleri hiç sevmez.hep kazandıklarımızla silah aldık.bunları halkın refahına harcasak.ne güzel olurdu.bizler Türkiye ve azerbeycan ile neden düşman olalım.düşman olasa idik batıya acılan kapımızı Türkiye açar bizim buradalara fabrikalar kurar hepimiz birlikte kazanır idik.bunun tek sorumlusu var bizim siyasetciler kan ve gözyaşından malesef beslenmektedirler.geldim dünya ya fakir gideceğim tüm ailem yine fakir kalacaktır.

  • cahil herif29 Eylül 2020 16:25

    sayın paşiyan doğru söylemiş.erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır. aklı olan kaçar yoksa pisi pisine gebermek var.

  • BARBAROS TÜRKOĞLU29 Eylül 2020 17:04

    BU ERMENİ D...AMASININ ADINI YİNE YANLIŞ YAZMIŞLAR.... GERÇEK ADI " PUŞTİNGEN KAŞINANYAN "...😔

  • baturayersin29 Eylül 2020 16:00

    TAKSİME GELSİN ORDA ÇOK VARDI 

  • Aysecik29 Eylül 2020 14:05

    Ermeniler arkadan vurmaya sever. Kallestir . Dağlarda terörist olmak için kaciyor lar dir. Böyle kalleslere lanet olsun. Allah doğruları iyilerin yardımcısı olsun. PKK ypk nin içi de çoğunluğu bunlardır. Gördüğünüz yerde. Çocuk demedi kadın demedi 40 yıldır Masumlar öldürme peşinde. .

  • Sami29 Eylül 2020 15:19

    Doğru Anadoludan giderken masumları katlettiler hocalıda yaptılar bunların kanıbozuk

  • KERİM29 Eylül 2020 13:49

    ONLARDA ANLAYIP KABUL ETMİŞ KARABAĞIN AZERBAYCANIN OLDUĞUNU .BOŞ YERE ÖLMEK İSTEMİYORLAR.

  • Mehmet 29 Eylül 2020 13:10

    Bazı hastalıklar vardır. Aşırı bağışıklıkta insan vucudu kendi vücudunu düşman görür ve kendine saldırır. Kendini öldürür. . Bu aşırı milliyetçilik ırkçılık ta öyle. . Millet kendini yok ediyor. . Yakında Moldova gibi 3 kadına 1 erkek düşecek. O zaman rahatlar. .

  • Mehmet29 Eylül 2020 13:04

    Bence bu adam Ermeni soyunu kurutmaya çalışıyor. Kim ne derse desin. Kime çalışıyor acaba..

  • manyak herif29 Eylül 2020 12:39

    olaya adil yaklaşmak lazımdır.hangi taraf dersini iyi çalışmışsa bu muharebeyi o kazanır.ne diyelim güçlü olan kazansın.

  • ZEYREK ZEMHERİ29 Eylül 2020 12:30

    Tarih boyunca ermeniler, kürtler büyük güçlerin oyuncakları olmuşlardır.bunlar gibi kerizler olmaz ise güçlü devletler nasıl güçlü olacaklar.rusya sana ne verebilir.bizimle anlaşsalar.karabağ ı azerbeycan verseler.bizde sınırları açsak refah seviyeleri bir anda 10 katlar.bunlar kadar salak bir bir toplum yoktur.vatan millet sakarya diyip  aç ve tok arasında bir yaşamları var.yazık  değilmi.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Eylül 2020 11:22

    Aslında bu fırsattan karabağ ve Türkiye arasında bir korodiro savaş yaparak alır ise azerbeycan çok güzel olur.

  • ilginç29 Eylül 2020 10:26

    Mevcut Ermeni başbakan ile Putin'in arası iyi değil. Bu sebeple Azerbaycanın taaruzuna göz yumuyorlar. Bu gidişat ile Ermeni hükümeti düşecek. Rusya yanlısı Yeni hükümet kurulacak ve Rusya devreye girecek. Nihayetinde masaya oturulacak. Bu sebeple Azerilerin çok acele etmesi gerekmektedir.

  • Yorum29 Eylül 2020 09:07

    Paşinyan da kaçar yakında merak etmeyin Yanlız o pasinyanı yakaladıkları yerde pidaras edecekler

  • Yorum29 Eylül 2020 09:27

    Ne oldu suka zoruna mı gitti

  • rizeli29 Eylül 2020 08:50

    Eee ne var bunda suriyeli erkeklerde analarını bacılarını kadınlarını suriyede bırakıp kaçtılar

  • selim'e29 Eylül 2020 10:28

    Bunu anlayamadıysan niye vatan-millet sakarya diye bir tarafını yırtıyorsun anlaşılır değil. Suriyeliler savaşmadan kaçtılar evet. Bunu anlayacak kapasite yok mu sende? Gerekiyorsa öleceklerdi vatanlarında. Senin gibi klavye delikanlıları anlamaz bunları. Çünki ilk saldırıda vatanı terkedecek olan tipler de yine sizlersiniz. Trol tayfası...

  • selim29 Eylül 2020 09:23

    ne alaka gerizekali