E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiErkin Şahinöz’den çarpıcı faiz indirimi yorumu---

Erkin Şahinöz’den çarpıcı faiz indirimi yorumu

Erkin Şahinöz’den çarpıcı faiz indirimi yorumu
20 Nisan 2015 - 16:31 borsagundem.com

Para ve Finansal Piyasaların ünlü ismi Şahinöz, 22 Nisan’daki PPK toplantısından faiz indirimi bekleyenleri uyardı: Merkez kuru azdırmaz

Para ve Finansal Piyasaların usta analizcisi Erkin Şahinöz, 22 Nisan Çarşamba günü toplanacak olan PPK’dan faiz indirimi bekleyenleri uyardı: "Merkez Bankası pas geçecektir."
Ünlü Ekonomist Şahinöz, CNBC-e canlı yayınında kur-faiz-Merkez Bankası üçlüsünü yorumladı.  Türkiye’de kurun her yüzde 10 yükselişinde enflasyonu 1.3 puan yukarı attığını söyleyen Şahinöz, “Şimdi bu şartlar altında Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapıp kuru büsbütün azdırması beklenmemeli.  Dolayısıyla Merkez Bankası pas geçecektir” dedi. Olayları yumurta-tavuk ikilemiyle anlatan Erkin Şahinöz sözlerine şöyle devam etti: “Merkez’i  de zorluyor bu aslınd. Şöyle ki, enflasyon biraz iyi gelmeye başladı mı Merkez Bankası düşüncesi piyasada tam oluşuyor, faiz indirimi düşüncesi oluştu mu da kur yukarı gidiyor. Kur yukarı gittiği için de Merkez faizi indiremiyor. Böyle bir etkileşimi de var finansal piyasalarla.”
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)