E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıErken seçim piyasalara yaradı---

Erken seçim piyasalara yaradı

Erken seçim piyasalara yaradı
18 Nisan 2018 - 17:40 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçimin yapılacağını açıklamasıyla birlikte piyasalar yukarı yön izlemeye başladı

Erken seçimin tarihi belli oldu ve piyasalar erken seçime olumlu tepki gösterdi. 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim gerçekleştirilecek.

Borsa İstanbul yüzde 3'e yakın prim ypaarken dolar ve euroda sert düşüş gerçekleşti.

Piyasaları GCM Menkul'den Enver Erkan yorumladı.

İşte o analiz:

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, dün erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi bugün Beştepe’de kabul etti ve görüşmenin ardından 15.30’da yaptığı açıklamada; “Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik" dedi.

Piyasa pozitif karşıladı. Seçime çok kısa sürede gidilmesinin ve bunun bir belirsizlik unsurunun ortadan kalkması olarak yorumlanması neticesinde piyasa algısının iyi olduğunu görmekteyiz. Risk unsuru ve belirsizlik kalktı havası hakim olmakta, bu kapsamda kur ve tahvil faizleri gerilemektedir. Borsa da Sn. Erdoğan’ın açıklamalarından sonra artıya geçti. Borsada açıklamalar öncesinde artı ve eksi sınırlar içerisinde bir seyir söz konusuyken, “erken seçim” açıklamasının ardından %1,5’ın varan alımlar söz konusu. TL de günlük bazda %1’lik değer kazanımıyla EM grubunda en iyi performans gösteren para birimi olmuştur.


24 Haziran 2018 tarihi ile beraber, merak edilen bir konu da İYİ Parti’nin seçimlere girip giremeyeceği yönünde. Erken seçimle ilgili en büyük soru işareti İYİ Parti, seçim sonucunu etkileme potansiyeli yüksek… Kanunlara göre büyük kongresinden sonraki 6 ay seçimlere giremiyor. Büyük kongresi 1 Nisan’da gerçekleşmişti.

Ancak bununla ilgili 2015 seçiminde Anadolu Partisi ile ilgili emsal karar var: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/02/20150220-21.pdf 

Yani top YSK’da. Eğer negatif bir durum olursa, partinin bugün ve önceki dönemde yaptığı açıklamalara bakılarak Saadet Partisi ile ittifak gerçekleştirme ihtimali olabilir. İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise, erken seçim açıklamasının ardından İYİ Parti’nin 10 Haziran itibariyle seçimlere girme hakkı kazanacağını belirterek, “100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağım” açıklamasını yaptı.

USDTRY kurunda izlediğimiz düşüşler sürekli hale gelir mi, gelmez mi sorusunu sorduracak seviyelerde fiyatlama söz konusudur. Henüz kritik bölge altında hareket olmamakla ve geniş vadede kura ilişkin beklenti yukarı olmayı sürdürebilir. Dolayısıyla şu anda hareketli olan piyasada fiyatlamaların düşüş eğilimini genele yayıp yaymayacağı unsuru önemlidir. 4,0630 – 4,0330 bandı kısa vadede izlenecektir, bu destek altında kurda aşağı gitme isteği biraz daha artabilir. Bu bölge altında kalıcı hareketlerde 4,0150 – 3,9950 gibi destekler hedeflenebilir. Belirttiğimiz 4,0630 – 4,0330 bandı altında kalıcı fiyatlama göremez isek 4,1170 – 4,1320 gibi dirençler güncel olmaya devam edebilecektir.

Enver Erkan - GCM Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ergn18 Nisan 2018 22:49

    Evet bu kendini ekonomist diye adlandıran arkadaş seçim tarihinin açıklanmasının devamında daha aşağılarda bir endexten bahsediyordu dün,bugün tersini söylüyor.Gelde inan artık.Ben daha iyi analiz ediyorum piyasayı bunlardan...

  • Ugur 18 Nisan 2018 17:52

    daha dün erken seçimde piyasa perişan olur diyordu.