E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErken seçim ile üniversite sınavı çakıştı---

Erken seçim ile üniversite sınavı çakıştı

Erken seçim ile üniversite sınavı çakıştı
18 Nisan 2018 - 16:24 borsagundem.com

Erdoğan erken seçim için 24 Haziran 2018 Pazar gününü işaret etti. Aynı gün ise üniversite sınavının da yapılacağı ortaya çıktı. Ancak YÖK hızlı bir kararla sınav tarihlerini bir hafta sonraya çekti.

BORSAGUNDEM.COM

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı “26 Ağustos’ta erken seçime gidilsin” çağrısı üzerine bugün Bahçeli ile Beştepe’de ‘kritik zirve’de görüşen, ardından Başbakan Binali Yıldırım ve parti kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, nihai kararını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve dünyanın ilgi ve merakla izlediği konuşmasında MHP’nin teklifine olumlu yaklaştıklarını söyledi ve erken seçime gidileceğini belirtti. Ancak tek farkla, tarih olarak 24 Haziran 2018 olarak söyledi.

Tarih, yakınlık açısından çok dikkat çekerken, ilginç bir çakışma da ortaya çıktı. Çünkü aynı tarihte, 23 ve 24 Haziran’da üniversite için iki sınavın yapılacağı akıllara geldi.

Şubat ayında YÖK tarafından açıklanan karara göre 23 Haziran 2018 Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT), 24 Haziran 2018 Pazar günü ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) yapılacak. Aynı zamanda 24 Haziran Pazar günü öğleden sonra Yabancı Dil  Sınavı da  gerçekleştirilecek.

YENİ SINAV TARİHİ 30 HAZİRAN - 1 TEMMUZ 2018

Şimdi gözler YÖK’te. Çakışma için bulacağı çözümde.  Daha doğrusu yeni sınav tarihlerinin ne olacağı yönünde. YÖK, Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından  üniversite sınav tarihleriyle ilgili yeni açıklama yapacağını belirtti. Karar jet hızıyla alındı. Yeni sınav tarihi 30 Haziran - 1 Temmuz 2018 olarak açıklandı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)