E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErken emeklilik mi geliyor?---

Erken emeklilik mi geliyor?

Erken emeklilik mi geliyor?
26 Ağustos 2015 - 07:45 borsagundem.com

Çalışma Bakanlığı erken emeklilik için çalışma başlattı

Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren erken emeklilik tartışmaları sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iki önemli başlıkta çalışma yürütüyor. Buna göre, yaşı dolup da prim günü eksik olanlar için emeklilik umudu doğdu. Emeklilik şartını yerini getirip de yaşı bekleyen, ciddi sağlık sorunları bulunan ve ilerleyen yaşı nedeniyle iş bulamayanlara yönelik de çözüm arayışı sürüyor. 

600 BİN KİŞİNİN TALEBİ VAR

Öncelik prim nedeniyle mağdur olanlara verilirken, sağlık ve eğitim hizmetlerinde çalışanlara erken emeklilik de masaya yatırılacak. Bakanlığın incelemelerine göre yaklaşık 500 bin kişi prim gününü doldururken 6 ay, 1 yıl, 5 yıl gibi sürelerle emeklilik bekleyenler bulunuyor. Diğer yandan 100 bini aşkın kişi de yaşı doldurduğu halde prim gün sayısında eksiği bulunuyor. Bu kapsamda olup da maaşının kısmi yatırılmasını talep edenler de bulunuyor. Bakanlığın tespitine göre, emeklilik talep eden 600 bin kişi bulunuyor. Buna karşın 2000'den önce sisteme giren potansiyel emekli sayısı 5 milyonu buluyor. Bağ-Kur emeklilerinin işyeri açması durumunda prim kesintisi yapılmaması, 2000 sonrası emekli olanlar için intibak düzenlemesi, yaşı 60 veya üstü olmasına rağmen prim gün sayısını doldurmayanların emekliliğine yönelik düzenlemeler öncelik taşıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eyt 27 Ağustos 2015 03:37

    gene garibanlara ümit veren haberler.yarın çıkarlar böyle birşey gündemde yok batarız derler. öbürgün birisi çıkar bir harcamadan bahseder bu ne ki çerez parası bile değil derler. sonuç sıfır. adresim aynı kaderim aynı... oy moy da vermem.

  • tusem26 Ağustos 2015 15:17

    2002 den sonra toplanan verği hangi hukumet zamanında alındı, hangi ülkede kdv den sonra yüzde 45 ötv var hanği ülkede benzın 4,6 bi bak bakalım.gurcustan da 2,5 tl iken bizde nıye böyle bi sor bakalım abilerine.

  • tusem26 Ağustos 2015 15:13

    alabao senin tuzun kurudur istemeyebilirsin,hatta devlet güçlü olsun diye maaşınında almayabilirsin, ben iki çocuk okutuyorum ben istiyorum arkadaş.

  • turgut26 Ağustos 2015 14:39

    meslek liselerin staj başlangıcınıda dikkate alması gerekir yeni kurulacak hükümettin !!!

  • alabao26 Ağustos 2015 14:23

    tusem biz 2002 de sıfırı tükettik borç batağındaydık adamlar bizi buraya kadar çıkardılar şimdi sen bile daha fazlası var diyorsan kandırıyorlar diyorsan ne güzel arkamız sağlama alınmış bana vermesin istemiyorum devlet güçlü olsun

  • Marko paşa26 Ağustos 2015 14:19

    Erbakan yerinden kalksa çalışma bakanıni odunla kovalar di bu adamın babası ve annesi demiyormudur oğlum emekliyle dalga geçip duruyorsunuz ayıp yapma garibanlar hevesleniyor demiyormudur

  • hadi ordan26 Ağustos 2015 12:52

    bütün bu söylediklerini tek başına iktidarken yapmayan akp şimdi mi yapacak hadi ordan GÜLDÜRMEYİN beni.

  • tusem26 Ağustos 2015 12:42

    2000 Sonrasına İNTİBAK falan YOK, UYDURMAYIN,yıne seçim senaryoları başalamış,gördük biz filmi akp vermeyız BATARIZ DİYOR, Mahkeme bile seçim sonuna bırakılıyor,seçim biter bitmez karar açıklanıyor böyle bir adaletsizlik yok diyor.yani akp yi haklı buluyor,çünkü mahkemede onların,şimdide seçim geliyor senaryolar başladı,emeklıye kurban parası diye chp ikramiye verecğiz deyince BATARIZ demediler mi? UYANIN ARTIK BRE CAHILLER.yemeyın bu senaryoları.

  • desmond26 Ağustos 2015 11:27

    uyarıyorum.insanların haklarını verin.yoksa faiziyle ödüyosunuz.yine de siz bilirsiniz.