E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErian'dan enflasyon uyarısı---

Erian'dan enflasyon uyarısı

Erian'dan enflasyon uyarısı
22 Mayıs 2014 - 07:40 borsagundem.com

Pimco'nun eski CEO'su El Erian, düşük enflasyonun risk oluşturduğunu söyledi

Avrupa ve ABD ekonomilerindeki zayıflık sinyalleri tahvil faizlerini düşük seviyelerde tutuyor. Bu görüş dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco’nun eski CEO’su ve artık Allianz’ın danışmanı görevini yapan Muhammed El-Erian’a ait.

Geçtiğimiz haftalarda rekor düşük seviyeler tahvil piyasalarında görülürken, ABD 10 yıllıkları tarafında son 6.5 ayın en düşük seviyeleri yüzde 2.47 ile test edildi. 

Çeyreklik bazda yüzde 0.8’lik büyüme kaydeden euro bölgesi ekonomisi ve ABD’de yüzde 0.6 düşüş kaydeden sanayi üretimi rakamları ile ekonomiler iyileşmenin yavaş olduğunu ortaya koyuyor. 

FT’ye yazdığı makalede El-Erian, ABD ve Avrupa’nın başarısız olduğunu belirtirken düşük enflasyon tarafında kalıcı endişelerin gözlendiğini belirtti. Enflasyonun çok uzun süre çok düşük seviyede olduğunu belirten El-Erian, enflasyonist risklerin ekonomilerin altındaki halıyı çektiğini söyledi.

Enflasyon baskısı ve büyüme çabaları ile merkez bankalarının düşük faize yapıştığını kaydeden El-Erian, ek parasal genişlemeleri şimdilik gündem dışı bırakmak gerektiğine dikkat çekti. Artık hiperaktif merkez bankaları yerinde daha istikrarlı ve sağlıklı piyasalar kuyruk riskinden arınmak gerektiğini belirten El-Erian daha dengeli bir politika bileşenin daha faydalı olacağını söyledi. 

İhtiyaç duyulan şeyin dengeli mali bir yapı ve para politikası karışımı olduğunu kaydeden El-Erian verimlilik arttırıcı önemlerin devre alınması gerektiği yönünden uyardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)