E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErian Türkiye'yi uyardı---

Erian Türkiye'yi uyardı

Erian Türkiye'yi uyardı
27 Aralık 2013 - 08:22 borsagundem.com

PIMCO CEO'su El Erian, Türkiye'deki siyasi belirsizliğin ekonomiyi altüst edeceğini söyledi

Pacific Investment Management Co.'nun CEO'su Muhammed El-Erian, Business Insider'da kaleme aldığı yazısında Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Son gelişmeler ve yabancı sermayeye bağlılığının Türkiye'deki finansal piyasaları sert vurduğunu belirten El-Erian, hisselerin "Siyasi krizin ekonomik büyümeye zarar vereceği, yabancı yatırımları azaltacağı, sermaye çıkışına neden olacağı, kısa vadeli fon akışını uzaklaştıracağı ve uluslararası rezervleri boşaltacağı" tahminlerine uygun bir şekilde sert satış gördüğünü, devlet ve kurumsal tahviller arasındaki risk spreadinin (faiz farkı) genişlediğini ve kurun ciddi oranda zayıfladığını söyledi.

Öte yandan El-Erian, piyasalardaki bu aksaklıkların, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sorunları çözeceği beklentisiyle, diğer piyasaların Türkiye'deki gelişmeleri sakin bir şekilde izlemesiyle çeliştiğine dikkat çekti.

El-Erian, Türkiye'deki piyasaların ötesinde zarar verecek, siyaset bakımından bu belirsiz sürecin önlenmesi için "Erdoğan'ın iç siyaset yaklaşımını ve anlatımını bir an önce benimsemesi gerekiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dr.Gungor Kesci27 Aralık 2013 12:18

    Uyari detaylari prensip itibariyle dogru olmakla birlikte, ve elbette siyaset yonetiminin almasi gereken tedbirler olmakla birlikte, dikkate alinmayan birkac husus var. Turkiyedeki sanayi yonetim kadrolari, bankacilik duzenlemeleri ve sanayinin teknolojik yapisi, Turkiyenin simdiye kadar gerceklestirdigi ihracat hacmini surdurmeye imkan verecek duzeyde olup, onumuzdeki gunlerde de 2001 krizinden ulke ekonomisini duzluge cikarmis olan sanayi ve ihracat firmalari, benzer sekilde, ekonomiyi duzluge cikarabilecektir. Uretime ve ihracat devam onerilerimi iletiyorum.

  • hakan277227 Aralık 2013 10:30

    Başbakan onların önünde engel sömürü düzeni islam ülkelerini sömürmeye devam ediyor

  • hakan277227 Aralık 2013 10:29

    Galiba bazı vatandaşlar hala uyanmadı.Bu Türk ekonomisine islama vurulan 28 şubat 12 eylülden daha beter sivil paralel yapılanma derin devlet işi.Aslına bakarsanız rüşvet olayı falan değil asıl mesele İsrailin ve ABD nin önündeki engel tayyib erdoğan kalkamalı

  • hope27 Aralık 2013 09:23

    çorap söküğü gibi pislikler heryerden akıyor REZALET

  • serdar27 Aralık 2013 08:33

    yurdum elden gitmiş adam kendi derdinde.....