E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErian QE azaltımı için tarih verdi---

Erian QE azaltımı için tarih verdi

Erian QE azaltımı için tarih verdi
11 Aralık 2013 - 13:20 borsagundem.com

PIMCO'nun CEO'su El-Erian, yüzde 50 ihtimalle Fed'in tahvil alımlarını azaltacağını öngördü

Dünyanın en büyük tahvil fonu şirketi Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) Muhammed El-Erian, Fed'in neredeyse kesinlikle Mart'a kadar parasal genişleme programını azaltacağını, bunun önümüzdeki haftada gerçekleşmesi ihtimalinin ise yüzde 50 olduğunu söyledi.

Muhtemelen tahvil alımlarının azaltımına Fed'in bankalara rezerv fazlalarında ödediği faizlerin indirilmesi ve düşük faiz politikasının süreceği vurgusunun eşlik edeceğini öngören El-Erian, "Bankalar şu anda rezerv fazlalarından yüzde 0.25 kazanıyor. İndirimin çok büyük etkisi olmasa da, Fed'in faizleri düşük tutma kararlılığını gösterecek" dedi.

Fed'in tahvil almasıyla, bankaların rezervleri tırmandı. Bankaların şimdi Fed'de 2 trilyon dolar nakdi yatıyor. ABD Merkez Bankası işsizlik yüzde 6.5'e gerileyinceye ve enflasyon tahmini yüzde 2.5 oluncaya kadar 0-yüzde 0.25 aralığında kalacağını söyledi. ABD'de işsizlik Kasım ayı itibariyle 5 yılın en düşüğü olan yüzde 7 seviyesinde seyrediyor.

El-Erian, Fed'in politika karışımını değiştireceği bir geçiş olacağını söyledi.

PIMCI, ABD ekonomisi için önümüzdeki yıl yüzde 2.25 ila 2.75 büyüme öngördü.

Amerikan ekonoisinin iyileşmekte olduğunu söyleyen El-Erian, hanehalkı bilanço tablolarının da daha iyi göründüğünü savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir vatandaş11 Aralık 2013 17:22

    azaltın azaltacaksınız da önümüzü görelim.sadece piyasayı speküle ediyorsunuz bu şekilde.vadeli mevduattan başka yere yatırım yapamıyorum