E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErhan Topaç TSPB Başkanlık görevini Alp Keler’e devretti---

Erhan Topaç TSPB Başkanlık görevini Alp Keler’e devretti

Erhan Topaç TSPB Başkanlık görevini Alp Keler’e devretti
14 Mayıs 2019 - 14:50 borsagundem.com

Sermaye Piyasalarına önemli katkıları bulunan sektörün duayen ismi Erhan Topaç, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanlık görevini Alp Keler’e devretti.

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Sermaye piyasalarının gelişmesinde önemli katkısı bulunan sektörün duayen isimlerinden Erhan Topaç, 2018’de İlhami Koç’tan devraldığı Birlik Başkanlığı’nı Alp Keler’e devretti. Bankacılık sektörü dışında bir ismin Birlik Başkanı olması sektörde büyük bir sevince neden olmuştu. 
Bugüne kadar 4 yıl olan Birlik Başkanlığı görevi 9 Mayıs 2018 tarihinde yapılan genel kurulda 1+1 olarak belirlenmişti. İlk yıl görev alacak olan Erhan Topaç bir yılın ardından bayrağı Alp Keler’e devredecekti. Bugün gerçekleştirilen Genel Kurul’da devir teslim işlemi gerçekleşmiş oldu. Seçilen yeni yönetim başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek.

ERHAN TOPAÇ KİMDİR?

1953 yılında doğan Erhan Topaç, Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendislik Fakültesi’nde Yüksek Lisans çalışmasının ardından yine aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Matematiksel modelleme konusunda doktora çalışmaları yaptı. 1979-1989 yıllarında Eczacıbaşı Holding’de çeşitli görevlerde yer aldı. 1989-1990 yıllarında Pepsi Cola Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. Erhan Topaç, 1991 yılında kuruluşundan beri Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Gedik Yatırım Holding A.Ş., Marbaş Menkul Değerler A.Ş.  şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi. 2018 yılından bu yana iki yıl boyunca Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanlık görevini yürüttü.

ALP KELER KİMDİR?

Ak Portföy Genel Müdürlüğü’nü 2011 yılından beri yürüten Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) yeni Başkanı oldu.

Keler 2018 yılı Ocak ayında Akbank Özel Bankacılık ve Yatırım Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Ak Portföy’e katılmadan önce, finans sektörünün önemli kurumlarında üst düzey kademelerde görev alan Dr.Alp Keler, Fortis Portföy’de CEO, Fortis Investments’ta Global Exco Üyeliği ve ABN AMRO Asset Management Inc. Hong Kong’da Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

TED Ankara Koleji ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği lisansının ardından Bilkent Üniversitesi’nde MBA programını tamamlayan Keler, Galatasaray Üniversitesi Ekonomi Hukuku’nda yüksek lisans, Harvard Business School Management Programı ve Marmara Üniversitesi’nde ise bankacılık alanı doktora derecelerine sahip. Keler ayrıca 2008-2011 yılları arasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Halen Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanlığı’nı yürüten Alp Keler, ayrıca Avrupa Fon ve Portföy Yönetimi Derneği (EFAMA) Yönetim Kurulu Üyesi, CFA (Chartered Financial Analyst) unvanına sahip. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 15 Mayıs 2019 08:00

    Ben olsam devretmezdim.....

  • b.kemancı14 Mayıs 2019 17:09

    aman isabet  olmuş 3 ayda bir spk. değiştir küçük yatırımcının  şikayetlerini çözmeden  oynayın durun sonra toptan batalım .ya küçük yatırımcı mağdur incele sayın yeni gelen başkan yaprak süt .bak