E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisErhan Topaç Borsa İstanbul yönetiminde---

Erhan Topaç Borsa İstanbul yönetiminde

Erhan Topaç Borsa İstanbul yönetiminde
31 Ağustos 2018 - 17:05 borsagundem.com

Sermaye Piyasalarının önde gelen isimlerinden Topaç, başkanı olduğu TSPB’ni temsilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirildi. Alp Keler ve Metin Ayışık ise istifa etti

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER

Himmet Karadağ’ın Yönetim ve İcra Kurulu Başkanlığından istifa ettirilmesinin ardından tüm gözlerin çevrildiği Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu bugün son anda ertelendi. Yeni yönetim kurulunun seçilmesi ve yönetimde büyük değişikliklerin beklendiği toplantıyla ilgili flaş kararın ‘pay sahiplerinin talebi üzerine alındığı’ açıklandı.

ERHAN TOPAÇ BORSA İSTANBUL YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU

Ancak toplanmayan Genel Kurul öncesi, sermaye piyasalarının önemli ve önde gelen isimlerinden birinin, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiği öğrenildi.

Borsagundem.com’un ulaştığı bilgilere göre Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı ve Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’na girdi.

ALP KELER VE METİN AYIŞIK İSTİFA ETTİ

Erhan Topaç’ın Borsa’da başkanı olduğu TSPB’ni temsil ettiği, bir yıl önce gerçekleştirilen seçimde Birlik adına bu görevi üstlenen Akbank Genel Müdür Yardımcısı Alp Keler’in ise Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa ettiği belirtildi.

Alp Keler’in ardından, Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık’ın da istifasını verdiği ifade edildi. Ayışık’ın, Gedik Yatırım Başkanı Topaç’la aynı çatı altında çalıştığı, bunun Kurum ilkeleriyle bağdaşmadığı gerekçesiyle Borsa’dan ayrıldığı söylendi.

YENİ YAPILANMAYLA 8’E İNDİ

Genel Müdür, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Murat Çetinkaya ile birlikte 9 kişiden oluşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, yeni yapılanmayla 8’e indi.

Borsa İstanbul’da halen Yunus Arıcı Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi; Prof. Dr. Oral Erdoğan Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi; Prof. Dr. Erişah Arıcan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi; Nicola Beattie Yönetim Kurulu Üyesi; Işınsu Kestelli Yönetim Kurulu Üyesi; İhsan Durdu Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Borsa İstanbul Genel Kurulu ertelendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)