E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErgun'dan şirketlere "sermaye piyasalarına yönelme" çağrısı---

Ergun'dan şirketlere "sermaye piyasalarına yönelme" çağrısı

Ergun'dan şirketlere sermaye piyasalarına yönelme çağrısı
27 Mayıs 2021 - 17:29 borsagundem.com

BİST GM Ergun, şirketlere "sermaye piyasalarına yönelme" çağrısı yaparak, şirketlerin bankacılık sisteminden sermaye piyasalarına doğru yönlenerek, sermaye piyasaları imkanlarından yararlanması gerektiğin belirtti

Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Ergun, "Ülke olarak, sürdürülebilir bir büyümeyi gerçekleştirebilmemiz için, yatırımla, istihdamla, üretimle ve ihracatla büyümenin en önemli aktörlerinden biri olan şirketlerimizi, bankacılık sisteminden biraz daha sermaye piyasalarına doğru yönlendirmemiz, sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalandırabiliyor olmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nden (TSPB) yapılan açıklamaya göre, Korkmaz Ergun TSPB'nin 21. Olağan Genel Kurulu nedeniyle çevrim içi düzenlenen açılış toplantısında katılımcılara hitap etti.

Ergun, TSPB'nin 20 yıldır sermaye piyasasının büyümesinde ve aracılık faaliyetlerinin gelişmesinde önemli katkıları olduğunu belirterek, “Gerek piyasanın gelişmesinde gerekse mevzuat alt yapısının iyileştirilmesinde güçlü bir rol oynayan birlik ile beraber borsa olarak, ortak amaçlarımızda çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Salgın sürecine rağmen, aracı kurumlarla birlikte Borsa İstanbul olarak büyük çaba ve fedakarlıklarla tüm hizmetleri kesintisiz sunduklarını vurgulayan Ergun şu değerlendirmede de bulundu:

Üyelerimiz olan aracı kurumlarla birlikte borsa olarak tüm hizmetleri kesintisiz sunmaya devam ettik ve bunun için gerçekten çok çaba verdik, fedakarlıklarda bulunduk. Sektör olarak çok ciddi bir testten geçtik ve değişen koşullara hızlı bir şekilde ayak uydurmayı başarabildik.

Halka arzlar açısından da yoğun bir yıl geçirdiklerini hatırlatan Ergun, şunları kaydetti:

Farklı sektörlerden şirketlerimiz sermaye piyasasına katılıyor, yatırımcılarına ulaşıyor. Yatırımcılarımız sizlerin aracılığı ile şirketlere ortak oluyorlar ve şirketlerimizin geleceğinde yer alma isteklerini gösteriyorlar. Ülke olarak, sürdürülebilir bir büyümeyi gerçekleştirebilmemiz için, yatırımla, istihdamla, üretimle ve ihracatla büyümenin en önemli aktörlerinden biri olan şirketlerimizi, bankacılık sisteminden biraz daha sermaye piyasalarına doğru yönlendirmemiz, sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalandırabiliyor olmamız lazım. Bu yönlendirmeyi yapan aracı kurumlarımızdan beklentimiz, doğru şirketi, doğru zamanda, doğru fiyattan halka arza getirmeleridir. Bu süreçte yaşanacak problemler ve yapılacak ihmaller, halka arz iklimine zarar vermektedir.

"ARAŞTIRMA VE ANALİST RAPORLARI İLKELERİ’NİN UYGULANMASINDA HASSASİYET GÖSTERİLMELİ”

Borsa İstanbul olarak finansal okuryazarlık konusunda farkındalığı artırmak adına etkinlikler yaptıklarını, sosyal mecralarda videolar yayınladıklarını vurgulayan Ergun, “Finansal bilgileri ve açıklamaları lütfen doğru kaynaklardan öğrenin, şirketleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan takip edin. Çalıştığınız aracı kurumların araştırma raporlarını inceleyin. Aracı kurumlarınızın, yatırım danışmanlarının tavsiyelerini dinleyin, birikimlerinizi bu bilgilere göre değerlendirin. Finansal okuryazarlık seviyenizi güçlendirin. Sosyal medyaya itibar etmeyin." uyarılarında bulundu.

TSPB’nin şubat ayında yayınladığı “Araştırma ve Analist Raporları İlkeleri”nin finansal okuryazarlık kapsamında yapılmış çok önemli bir çalışma olduğunu hatırlatan Ergun, aracı kurumlardan bu ilkelerin uygulanmasında gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi ve Borsa İstanbul olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Ergun, Borsa İstanbul olarak sundukları hizmetlerde ve yeni ürünlerde odak noktalarının piyasanın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda olacağını, her daim piyasa dostu adımlar atacaklarını vurguladı.

SPK Başkanı uyardı: Kısa vadede büyük kazanç hırsına kapılmayın!

Yabancı borsada alıma devam ediyor

Işık Plastik ve Osmanlı Menkul sorusu

Borsa ve Bitcoin için düşüş uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CANAY ALTUĞ28 Mayıs 2021 09:06

    sayın genel müdür halka arzlarda yaşanan şişirilmiş fiyat, yatırımcıyı zarara sokma, sizin firmaları iyi incelemeden veya başka sebeble izin vermenizden kaynaklanıyor.  önce mali analizleriinizi doğru veya yansız yapın.

  • Esat koç27 Mayıs 2021 23:50

    Arkadaş hisse alıyorum Aldıktan sonra düşüşe geçiyor bu nasıl iştir yazın hisse düşermi hep 5 şirkette hissem var hepsindede zarardayım bunlar hep zarar mı yapıyor paramı kurtarınca çıkacagım bekliyorum aylardır gram altın 400 lira idi bugün 500 ü geçti bizim borsada kayıp hala sürüyor

  • NAZLI27 Mayıs 2021 21:03

    sırketlerı borsaya cagırmaya bırakta once  ev parasına olan sırketler bır sermaye artısı yapsınlar.sonra dunyada altın yukselıyor neden borsa altın ureten hısselelr dusuyor ve yuksek karlı sırketler en cok dusenlerde. ve su % 20 lık marjı getırın artık. acıga satıslarıda kaldırın.elınde hısse olmayan nasıl satabılır hısse akıl almıyor.buna yatırımmı dıyorsunuz

  • Erdem Şafak27 Mayıs 2021 18:56

    Kim inanıyorki size boşuna kendinizi yormayın borsa tam bir soygun ve kumar olmuş ne yazıkki. :'(  :'(  :'(