E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporErgin Ataman: Sözümüzü tuttuk---

Ergin Ataman: Sözümüzü tuttuk

Ergin Ataman: Sözümüzü tuttuk
31 Mayıs 2021 - 01:04 borsagundem.com

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, maç sonu konuştu: Sözümüzü tuttuk, şampiyonluğu Türk milletine ve şehitlerimize hediye ediyoruz

Avrupa'da 4. şampiyonluğu yaşayan Ergin Ataman, kendi deyimiyle kupa koleksiyonunu tamamladı, 

Anadolu Efes Başantrenörü olarak karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşun kameralarının karşısına çıkan Ataman, İngilizce konuşma zorunluluğuna rağmen "Özür dilerim önce Türkçe konuşacağım" diyerek şunları söyledi:

İLK OLARAK TÜRKÇE

Röportajı ilk olarak Türkçe yapacağını daha önce belirttiğini söyleyen Ergin Ataman "Türkçe konuşacağım. Tüm Türkiye bizi izliyor. Bu kupa size armağan olsun! Şehitlerimize armağan olsun! Üst üste 2 şampiyonluk kazandık diye düşünüyorum. Bize iki kupa versinler. Geçen sezonun ve bu sezonun kupasını" dedi.

"GEÇEN SEZON İPTAL EDİLDİ"

Bu kupanın iki kupa yerine geçtiğini belirten Ataman, "Yapabileceğimizi biliyorduk. Ritmimizi bulduk. Shane Larkin, en iyi oyunculardan biri. Micic ile birlikte onun maçıydı. Herkese tebrikler ama Larkin, yarı finalde iyi oynayamadı ama finalde Micic ile birlikte maçı kazandı. Hepsini tebrik ediyorum. Benim kazanıp, kazanmamam önemli değil. Bu takım çok hak etti. Geçen sezon iptal edildi. Kupayı da alırken Bertemou'ya söyledim. Bu iki kupa yerine geçer. Türk halkı buraya gelemedi. Bize vize sorunları çıkardılar ama kupayı onlara armağan ediyorum. Almanya'daki ve Türkiye'deki vatandaşlarımıza aramağa olsun." diye konuştu.

"BİZ BİR AİLE GİBİ OLDUK"

Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhan'la ilgili konuşan Ergin Ataman "Allah yardım etti ve sözümüzü tuttuk. Barcelona çok iyi bir takım, sezonu lider tamamladı. Ancak elimizden geleni yaptık. Tuncay Özilhan Bey de çok yatırımlar yaptı, armağan olsun. Biz bir aile gibi olduk. Baba-oğul, abi-kardeş ilişkimiz var. Birbirimize saygımız var. Maçtan sonra başkana 'Nihayet aldık' dedim. Bir haftadır bizle, çok heyecanlıydı. Geceleri uyumadı, takımla gezdi. Türkiye için mutluyum ama Tuncay Özilhan ve Anadolu Efes grubu için mutluyum." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da 4. şampiyonluk

Avrupa'da 4. şampiyonluğunu yaşayan Ataman, İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla 2002'de FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012'de FIBA EuroChallenge Kupası ve Galatasaray ile 2016'da ULEB Avrupa Kupası'nı elde etmişti.

Ataman, 3 unvanın sahibi oldu

Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi şampiyonluğuyla 3 unvanın sahibi oldu.

Ataman, Dusan Ivkovic ve David Blatt'ın ardından hem ULEB Avrupa Kupası'nı hem de THY Avrupa Ligi'ni kazanan 3. başantrenör unvanını elde etti.

Deneyimli başantrenör, Avrupa'da 4 farklı kupa kazanan üçüncü başantrenör olarak kayıtlara geçti. Bu başarıya daha önce Dusan Ivkovic ile Aito Garcia Reneses imza atmıştı.

Ergin Ataman, ayrıca 4 farklı takımda Avrupa kupası kazanan 3. başantrenör unvanının da sahibi oldu. Dusan Ivkovic ile Bozidar Maljkovic 4 farklı takımda, Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı Zeljko Obradovic ise 6 ayrı takımda Avrupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Anadolu Efes, EuroLeague'de kupanın sahibi!

 

Erdoğan, Anadolu Efes'i tebrik etti

 

Galatasaray'dan şampiyon Anadolu Efes'e kutlama

 

Anadolu Efes'e bir kutlama da Beşiktaş'tan

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)