E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüEREGL: Karı düştü---

EREGL: Karı düştü

EREGL: Karı düştü
20 Şubat 2013 - 10:05 borsagundem.com

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları bilançonun ardından yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları geçen yıl 424.2 milyon lira net kâr elde etti. Erdemir 2011 yılında 1.01 milyar lira kâr elde etmişti. Şirketin karındaki düşüş hisselerde düşüşe neden oldu. EREGL hisseleri yüzde 1.30 değer kaybıyla 2.28 TL'den işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 46,84
En Yüksek: 46,78
En Düşük: 46,18
Değişim 0,86 %
FK: 40,65
PD / DD: 0,88
İşlem Hacmi 832.108.268
Toplam Adet: 17.879.806
Ağırlıklı Ort.: 46,48
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atakan 25 Şubat 2013 11:58

    EREĞLİ HER ZAMN EREĞLİDR UZUN VADEYE BAKIN KISA VADE KAĞIDI DEĞİLDİR

  • borsavirus24 Şubat 2013 17:26

    "ereğli dede" amcanın hikayesini diye google dan arattırıp uzun vadede ereğli nasıl servete dönüşür yeniden okuya okuya insan hayallere kapılıyor...senelik %10 temettü verimi ile sürekli ve istikrarlı kar edip düzenli ve sürekli temettü dağıtan ve yatırımınızın her sene %10unu size geri veren temettü şirketlerinden vazgeçmeyin derim..ilk sene %10 verir, ikinci sene bileşik faiz heabından %13-14, sonraki seneler %20ler, %30lar ve 5-7 sene içinde tüm yatırımını geri alıp elde bedava lotlar kalır....al sat yapmadan sadece temettü biriktirenler boşa biriktirmiyor..bedelsiz ile şirkete ortaklığınız artmaz, temettü ile şirket içinde ortaklığınız lot bazında katlanarak artar...10 sene süresince adana mrdin unyec boluc cimsa akcns hekts gibi ortalama her sene %8-10 verimli temettü şirketlerini elde tutsanız, bu size ömrünüz süresince al sat ile ASLA kazanamayacağınız parayı verecektir...e bizden sonra çocuklar lotları satmaz ise onlar yerler...bu sülaleleri doyuracak nesillere miras bırakılacak bir şirket lot ortaklığı olmalıdır..adam boşa dememiş aldığım hisseye asla satış vermem diye..sürekli biriktiren adam her sene temettüsünü yer, mala dokunmaz. bakınız ereğli dede...okuyun derim ereğli dedenin ömrü boyunca sürekli eregl biriktirmesindeki hikmeti...uzun vadede hep derim, çimento, demir en iyi yatırımlardır..en iyi yatırım sarf malzemelerine yapılır. dünya batana kadar çimento ve demirin sonu gelmez..bu tip şirketler nesillere miras bırakılmalıdır. düşünelim, çimento, demir, araba lastik, market yemek yiyecek, gaz gibi...örnek olarak adana mrdin boluc akcns cimsa eregl unyec hekts brisa aygaz anhyt gibi gibi dünyanın sonuna kadar sürekli SARF MALZEMESİ satmak zorundalar..bu tip SARF şirketlerinin zarar yazması düşünülemez..inşaat y. mühendisi abinizden tavsiyedir..şirket isimlerine çok takılmamalı, tarih boyundan beri dünyanın sonuna kadar iş yapacak ve sürekli ve bol kar edecek şirketleri seçmelidir. örnek: araba satışları düşebilir, sokaklarda araba sürmeye yer kalmayabilir, ama lastik satışı asla bitemez. çimento bitemez. bireysel emeklilik bitemez. gaz bitemez. şirketin faaliyet konusu ve SARF özelliklerine uygunluğu tespitinden sonra doğru temettü şirketi sayısı zaten 20 adedi geçmiyor..

  • Kemal23 Şubat 2013 16:02

    Ereğli iyi bir şirket ancak mittal belirsizliği kağıdı aşağıya çekiyor.şirket bu konuda bir açıklama yapmalı.ayrıca bedelsiz sermaye artışı yapmak yerine o parayla hisse geri alımı yapsalar daha uygun olurdu diye düşünüyorum.

  • koskoca22 Şubat 2013 16:00

    net kar 1/3e indi yawwww koskoca ereğli bu haldeyse diğer sanaayi şirketleri batar heralde??