E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın yemin töreni herkesten farklı olacak---

Erdoğan'ın yemin töreni herkesten farklı olacak

Erdoğan'ın yemin töreni herkesten farklı olacak
26 Ağustos 2014 - 11:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın yemin töreninde protokol farklı uygulanacak

Meclis’te seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan için düzenlenecek yemin töreni için hazırlıklar tamam. “Seçilmiş” olması dolayısıyla Erdoğan için önceki Cumhurbaşkanlarından farklı bir protokol uygulanacak.

Habertürk'ün haberine göre, Erdoğan, 28 Ağustos’ta mazbata töreni ve yemin için Keçiören’deki konutundan Meclis’e geçerken, “Cumhurbaşkanlığı korumaları” eşliğinde Çankaya Köşkü’nden gönderilecek makam aracını kullanacak. Bu sırada, henüz yemin etmediği için Cumhurbaşkanlığı forsunun üzeri kapalı olacak.

Meclis’teki yemin töreninden sonra fors açılacak. Erdoğan’ın makam aracına, yeminden sonra Cumhurbaşkanlığı yaveri eşlik edecek. Meclis’teki yemin törenine, ilk kez yabancı devlet başkanları da katılacak. Meclis Başkanlığı, genel kuruldaki özel locada Erdoğan’ın ailesine 30 kişilik yer ayırdı. Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, çocukları ve torunlarının, özel locadan yemin törenini izlemesi bekleniyor.

ERMENISTAN DA İZLEYECEK

Öte yandan yemin ve devir teslim törenini izlemek için temsilci gönderecek devlet ve uluslararası örgüt sayısı 75’e yükseldi. Ermenistan töreni Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’la izleyecek. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dün öğle saatleri itibarıyla törene katılacağını belirten ülke sayısı 67 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)