E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın video yayınına Almanya'dan yasak---

Erdoğan'ın video yayınına Almanya'dan yasak

Erdoğan'ın video yayınına Almanya'dan yasak
03 Temmuz 2017 - 22:21 borsagundem.com

Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının video yayınını da yasakladı

G-20 Zirvesi için Hamburg'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili Almanya'dan yeni bir açıklama geldi. Alman yetkililer, Erdoğan'ın Türkiye'ye ait diplomatik temsilciliklerde açıklama yaptıktan sonra bu konuşmanın video mesajı aracılığı ile yayınlanmasının da uygun olmayacağını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Şefir yaptığı açıklamada, “Almanya adına bir kez daha vurgulamak istiyorum ki bu tarz etkinlikler için çok önceden Dışişleri Bakanlığı'na talepte bulunulması gerekirdi" dedi.

Sözcü, başkonsoloslukta yapılacak konuşmanın daha sonra video mesajı ile etkinliklerde yayınlanmasının da yasak kapsamında olduğunu söyledi.

Alman Hükümeti, Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türklere hitaben bir konuşma yapma talebini reddetmiş, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de böyle bir etkinliğin Türkiye ile yaşanan gerginlikler nedeniyle "uygun olmadığını" belirtmişti.

Gabriel'e, "Erdoğan"ın elçilik veya konsoloslukta Türklere hitap edip edemeyeceği" de sorulmuştu. Gabriel, "Bu Türklere kalmış bir karar" demişti.

Kaynak: NTV

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş04 Temmuz 2017 03:11

    bu avrupanın niyeti belli zaten ödleri kopuyor Türkiye'den hey Osmanlı sonra Atatürk ve şimdi ne korkutmuşuz bunları...

  • hakan terzi04 Temmuz 2017 00:02

    aslı özer ne prestijinden bahsediyorsun gelen geliyor zaten feto ve pkk terör odaklarına yardım ve yataklık eden ülkeyi bana savunma. ülkemizi karıştırmak için elinden geleni yapıyorlar. ülkemizden kaçan vatan hainlerini barındırıyorlar

  • ahmet engin 03 Temmuz 2017 23:06

    Afrin i bombakadık. YPG kaçak delşk arıyor. Fare sürüleri ... Hem de giren çıkan Alamanlara ... merkel merkel duy sesimizi, arkandaki pislik Trump ın eseri ha ha ha

  • Misafir 03 Temmuz 2017 23:03

    İlk önce bi düşünmek gerek bunu hak edecek ne yaptık???

  • ahmet engin 03 Temmuz 2017 22:51

    Ah alamanlar ahhhhg.... hepinizi nokta nokta...

  • munci03 Temmuz 2017 22:49

    vay oruspu çocukları

  • Aslı Özer03 Temmuz 2017 22:49

    Ülkenin ptestijini de sıfır ettiniz ya helal olsun. Çok güçlü bir ülke olan Almanya ile neden iyi geçinmeyiz. Neden Almanlara Hitler gibi davranıyosunuz deriz. İşte cevap böyle olur. Alman turist te başka ülkeye gider.

  • Aslı Özer03 Temmuz 2017 22:49

    Ülkenin ptestijini de sıfır ettiniz ya helal olsun. Çok güçlü bir ülke olan Almanya ile neden iyi geçinmeyiz. Neden Almanlara Hitler gibi davranıyosunuz deriz. İşte cevap böyle olur. Alman turist te başka ülkeye gider.