E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın suikastcisi yargılanıyor---

Erdoğan'ın suikastcisi yargılanıyor

Erdoğan'ın suikastcisi yargılanıyor
13 Kasım 2014 - 07:05 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast planlayan şahsın davası görülmeye başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sultangazi Belediyesi Ek Hizmet binasının açılış töreninde suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen Ferhat Yıldız’ın yargılanmasına başlandı.

Yıldız’ın “tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs’’ suçundan 20 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 koruması tanık olarak dinlendi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ferhat Yıldız hazır bulunurken, mağdur müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı avukat Ferah Yıldız temsil etti.
 
“AMACIM ERDOĞAN’I VURMAK DEĞİLDİ’’

Sultangazi’de kuruyemiş dükkanı olduğunu belirten tutuklu sanık Ferhat Yıldız, olay günü caddelerde Erdoğan’ın geçtiği yönünde anonslar yapıldığını söyledi. Yıldız yaşananları şöyle anlattı: “Olaydan bir hafta önce adını bilmediğim bir şahıstan, bir otobüs durağında silah satın aldım. Silahı satın aldığımda içinde bir tane kurşun vardı. Silahı hiç kullanmadım.
 
Halk, Erdoğan makam aracıyla geçerken sevgi gösterisinde bulunuyordu. Ben kalabalığın arkasındaydım. Makam aracıyla aramda 10 metre mesafe vardı. Aracın arkasından yola indim. Mermiyi namluya sürdüm, sonra silahı makam aracının arkasından taş atar gibi attım. Sonra korumalar yanıma gelip ‘Ne attın?’ diye bağırdılar. Erdoğan’ı vurmayı planlamadım, sadece protesto amaçlıydı.’’
 
Hakimin, “Daha önce böyle vatanı kurtarmak adı altında bir eyleme katıldın mı?” sorusu üzerine Yıldız, “Taksim eylemlerine katıldım. Yasal bir eylemdi” yanıtını verdi.
 
“SANIĞI GÖRDÜĞÜMDE, SİLAHINI ERDOĞAN’A DOĞRULTMUŞTU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 koruması duruşmada tanık olarak dinlendi. Tanık H.Ç. Erdoğan’ın açılış programından sonra makam aracına bindiğini ve kendisinin de görevini yaparak aracın arkasından koştuğunu söyledi. Yıldız’ı elinde silahla gördüğünü, sanığın iddia ettiğinin aksine kalabalığın en ön tarafında olduğunu belirten H.Ç, “Sanık silahını Erdoğan’a doğrultmuştu. Kendisini gördüğümde ‘silahını at’ diyerek bağırdım. Ben müdahale edince silahını attı. Üzerinde arama yaptığımızda, arka cebinde bir çakı bulduk’’ dedi.
 
SANIĞIN SİLAHINDAKİ MERMİDE İĞNE İZİ BULUNDU

Tanık M.K, makam aracının yanında koşarken görevi gereği sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara baktıklarını, sanığı elinde silahla gördüklerinde “Dur polis’’ diye bağırdıklarını söyledi. Sanığın elindeki tabancanın bel hizasında olduğunu, silahı yerde bulduklarında fişeğin ateş etmeye hazır bir hale getirildiğini gördüklerini kaydetti.
 
Öte yandan tanıklar, sanığın kullandığı silahın kabının düştüğünü ve silahtaki merminin kovanında iğne izi gördüklerini belirttiler. Tanık beyanları hakkında bir diyeceği olup olmadığı sorulan sanık Ferhat Yıldız, “Keşke böyle bir şey olmasaydı. Pişmanım, Aceleyle yapılan bir şeydi. Tutuksuz yargılanmak istiyorum’’ dedi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEREFSİZ PİSLİK13 Kasım 2014 16:05

    taksim meydanında ya idam edilsin ya da ölene kadar tek başına bir hücrede çürüsün. ERDOĞAN'IN TEK SUÇU BİZE KÖPRÜ, HAVAALANI YAPMAK MI? NEMALARI KALDIRIP İŞSİZLİK PARASI VERDİRMEK Mİ? BÜTÜN HASTANELERDE HİZMET GÖRME ŞANSI VERMESİMİ? BU SUİKAST ERDOĞAN'A DEĞİL, MİLLETE , VATANA İHANETTİR.

  • doğru söyle13 Kasım 2014 08:21

    Allah ın verdiği canı Allah alır sevmiyorsan yapacağın tek şey oyunu vermezsin. Zorla iktidara gelmedi sen protesto edeceksen muhalefeti et simdiye kadar yiyip içtiler hiç bir şey yapmadılar. Adamlar on seneden beri iktidarı alamadıkları gibi utanıpta gitmiyorlar bile, bunların amaçları ülkeyi yönetmek değil yiyip içmek arada birde siyaset yapıyormuş gibi yapmak. Akp nin oyunun yüzde doksanını Sayın Erdoğan alıyor bu bir gerçektir ister sevin ister sevmeyin sizde çıkarın yeni bir lider.