E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın sözleri tüm dünyada bomba etkisi yaptı---

Erdoğan'ın sözleri tüm dünyada bomba etkisi yaptı

Erdoğan'ın sözleri tüm dünyada bomba etkisi yaptı
05 Eylül 2019 - 08:16 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Sivas'taki Orta Anadolu Ekonomi Forumu'nda yaptığı "nükleer silah" açıklaması uluslararası basının gündemine bomba gibi düştü

İngiliz Reuters haber ajansı, Erdoğan’ın “Birilerinin elinde nükleer başlıklı füzeler var. Bir tane iki tane değil. Ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın istiyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Şu anda gelişmiş ülkeler arasında neredeyse nükleer başlıklı füzesi olmayan ülke yok” sözlerini dünyaya duyurdu.

Reuters haberinde, Türkiye’nin 1980 yılında Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’nı ve hangi amaçla olursa olsun tüm nükleer ateşlemeleri yasaklayan 1996 tarihli Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması’nı imzaladığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘nükleer’ çıkışına yer veren yayın organları arasında Amerikan ‘Bloomberg’ televizyonu, İsrail merkezli İngilizce yayın yapan ‘Times of Israel’ gazetesi, ABD merkezli Newsweek dergisi de bulunuyor. Fransız haber ajansı AFP de Erdoğan’ın sözlerini dünyaya duyurdu.

O ANLAŞMALARI HATIRLATTILAR

‘Times of Israel’ gazetesi, uluslararası anlaşmalar kapsamında sadece ABD, Rusya, Britanya, Fransa ve Çin’in nükleer silahlara sahip olabileceğini vurgularken, Hindistan, Pakistan ve Kuzey Kore’nin sonradan nükleer silah geliştirdiğini belirtti. Haberde Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ise birkaç atom bombası yaptığı fakat demokrasiye geçince bunları parçaladığı ifade edildi.

‘Newsweek’ dergisi ise konuya ilişkin haberinde, Türkiye’de NATO kapsamında ABD’ye ait tahmini 50 nükleer silah bulunduğunu yazdı. Newsweek bu bilgiyi ise, Belçika gazetesi ‘De Morgen’a dayandırdı. ‘De Morgen’, temmuz ayında yanlışlıkla yayınlanan bir NATO raporunu haberleştirmişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Sivas’ta konuşmuş ve nükleer silahlar ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Birilerinin elinde nükleer başlıklı füzeler var. Bir tane iki tane değil. Ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın istiyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Şu anda gelişmiş ülkeler arasında neredeyse nükleer başlıklı füzesi olmayan ülke yok.”

Erdoğan sözlerinin devamını ise şöyle getirdi:

“Hatta şu anda Cumhurbaşkanı olmayan birisi ziyaretine gittiğimde bana dedi ki, ‘Bize böyle söylüyorlar. Benim elimde 7 bin 500 nükleer başlık var. Ancak ABD ve Rusya'nın elinde 12 bin 500-15 bin nükleer başlıklı füze var. Ben ne yapacağım' dedi. İşe bak, onlar nerede, neyin yarışını yapıyor. Bize de, ‘Sakın ha sen yapma' diyorlar. Yanı başımızda İsrail'de var mı? Var. Herkesi de onunla korkutuyor. Biz şu anda çalışmamızı yürütüyoruz.” (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Miroğlu06 Eylül 2019 10:36

    Adamlarun haberine bak, Türkiye 1996 da imzaladı yapamaz, yapmasın, yaptırmayız. çok ağır küfürler etmek gerekir bu habere. Derler ki adam lan adam sen bizi vuracaksın biz vur abi mi? diyeceğiz. Erbakanın dediği gibi hadi ordan hadi ordan. o eski gladyo Türkiyesi, abd eyaleti Türkiye yok şuan karşınızda. Her ne kadar sol zihniyet engellesede Reis Türkiyeyi Cumhuriyetten bu güne en iyi yönetendir.

  • Burhan06 Eylül 2019 01:11

    Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasından ben şunu anlıyorum.Dünyada bazı ülkeler var bunları KÖLE ÜLKELER  nükleer silahlar edinemiyorlar.AĞA ÜLKELER  var nükleer silah edinebiliyorlar.O zaman komşumuz İran bu konuda bir takım mücadeleler veriyor diyebiliriz.Fakat  Türkiye hangi konumda ????? Köle ülkeler grubundamıyız ???? Yoksa ağa ülkeler konumundayız ???? Bizim Türkiye de meşhur bir atasözümüz vardır.''BENİM BAŞIM KEL Mİ ???  derler.

  • Okan 05 Eylül 2019 22:51

    Önce toplumunun yaşam standartlarını nasıl grliştiririm diyen yok Hele ekonomik sosyal alanda çok başarısız yönetim olunca. Silah milliyetçilik en milli olma en varan sever olma naraları atılıp durur

  • Vatansever05 Eylül 2019 22:02

    Nükleer bombamızda yapacaz uzayada çıkacaz evel allah sadece yer yüzünde bizde olan birşey var oda allaha olan iman. Durmak yok tam gaz devam

  • corleone05 Eylül 2019 20:26

    yok ki bizde  nükleer bombalar, balistik roketler  bomba etkisi yapsın hatırlıyorum zamanında rusyanın sarhoş yeltsini batıdan borç istediği zaman roketlerle hidrojen bombasıyla tehdit ediyordu gerçi bizim daha etkili silahımız var artık kapı gibi 6 milyon suriyelimiz var onlar tüm nülleyer bombalardan daha etkili

  • düşmana korku 05 Eylül 2019 20:25

    çevremizde bir tane dost ülke yok. elimizde nükleer silah olursa o zaman bize saldırmaya korkarlar. bakın kuzey koreye kimse laf edebiliyor mu?

  • Bedir05 Eylül 2019 19:42

    Rusya’ya domates veririz onlarda bize atom bombası

  • biracı05 Eylül 2019 20:55

    rusya yakında bize domates verecek

  • o.p05 Eylül 2019 19:17

    Nükleer enerjideki birikimimizle inşallah nükleer silah yapabilecek kapasiteye ulaşabiliriz Çevremizdeki çıkar çatışması yaşadığımız ülkelerin var bizim de olması en doğal hakkımız!

  • gerçek05 Eylül 2019 18:52

    Her ay doğalgaza , elektriğe ve bilhassa milli içeceğimiz çaya düzenli aralıklarla bayağı yüksek oranda zam da yapıyorum de Avrupaya! Fakirlerin  cumhurbaşkanısın sen... 

  • Ww05 Eylül 2019 18:51

    Yenikapida ki araclarda milette bomba etkisi yaratti

  • abdullah 5305 Eylül 2019 23:46

    halk tv seyrediyorsun herhalde gurbetçilerin tatil döşnüşü sınırdaki arabalarını sana yeni kapı diye kakalamışlar aldatmaya ve aldanmaya devam yeni kapıda lüks hizmet kamyonetleri ve evde sağlık hizmeti veren yemek dağıtan araçlar var sırf hizmet vermesinler fakirlere 3 gün boyunca yemek gitmesin diye yenikapıya çekilmiş arabalar anlayacağın yalan yalan üstüne

  • : )05 Eylül 2019 18:33

    sallama ....sallama gene :D

  • Yorum05 Eylül 2019 18:04

    Yine salladı dünyayı

  • Metin05 Eylül 2019 16:00

    İncirlikte, Kürecikte yani Yurdumuzda bırakın nükleer başlıklı füzeleri ,atom bombaları var diye okuyoruz. İran,Pakistan,Hindistan,İsrail,Fransa,İngiltere,vs hepsinde var. Bana sende olamaz diyorlar. Hadi canım sende :(  :( 

  • M.kemal05 Eylül 2019 15:33

    Bir chp li olarak niye bizim partimizin basınada böyle karizmatik vatanı milleti icin ölümüne çalışan biri gelmez diye hep hayıflanıyorum.partizan olmamak lazım sonucta iyi yapanıda taktir etmek lazım.kac dönemdir nerde silik ve işlevsiz kim varsa chp nin başına geciyor.operasyona acık bir kurum oldu militanlar doldu partiye.artık atatürkün partisi olmaktan cok uzak.bu parti artık kurucu parti diye tanımlanmamalı.cumhuriyete ve degerlere tersse diger partiler nasıl kapatılıyorsa kaç nesildir oy verdigimiz bu partide kapatılabilir.zira dıs mihraklara hizmet ediyor.atatürkün tüm mirası bu partiden alınarak ülke hesabına yani milletin kendine geçmelidir.

  • Realite 05 Eylül 2019 21:37

    Alayınız böyle yalancısınız, troller sizi...CHP’liymiş bir de...Sen git Yenikapı’daki Vatanı için ölenlerin israflarına bak yalaka trol...

  • KEZİBAN KARTAL05 Eylül 2019 16:58

    kılıçtaroğlu gibi bir talihsiz biri ve dünya yı bırakın ülkeden bir haber biri daha chp nin başına geçmemiştir.s 400 ne gerek var diyor.yakında diyecek ki ordu yu dağıtalım hiç silah kullanmayalım gekerik ise orduya kılıç kalkan verelim diyecek.

  • Ali05 Eylül 2019 15:21

    Helal be reis,

  • Metin05 Eylül 2019 15:18

    Reis sen yaparsın.ne dedin yaptın.allah seni bi ülkenin başından ayırmasın 2028 e kadar.iç ve dış düşman çok.sen lazımsın.senin liderliginde bu ülke biraz daha gidebilir...BASKOMUTAN REİS

  • Tam komedi05 Eylül 2019 14:36

    2009 da seri üretimine başlanacak milli tank hala ortada yok !!!  Ki Türkiyenin tanka ihtiyacı yok ! 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada ve doğu sınırı tank yürütemeyecek kadar dağlık ! En önemlisi tank en işe yaramaz hantal teknoloji ! Hedef 2023 geldi ortada bir şey yok ! 25 bin $ gsmh hayali 2019 da 9 bin $ yani 10 yıl öncesi ile aynı !!!!

  • Vatandaş05 Eylül 2019 14:20

    Adamı seversin yada sevmezsin o ayrı konu ama yıllardır bize empoze edilen sen yapamızsın, yaptırmazlar ezikliğinden ülkenin çıkmasını sağlıyor. Maalesef bu ezikliği içselleştiren bir nesil halen aramızda. Öyle yada böyle bu zihin yapısından kurtulmamız gerek. Biz yaparız diyen nesiller için böyle dik duran biri gerekli..

  • Realite05 Eylül 2019 21:43

    Yaw sen ne diyorsun caanıımmm...Yaptıkça yapıyor, yaptıkça yapıyor, dik şekilde, hiç indirmeden...Asıl ezik sensin de farkında değilsin...

  • AHMET ÖZBİR05 Eylül 2019 12:22

    REİS "Taraflı Başkanım" ben seninle yeryüzünün süperi olurum!.. Hainler titreyecek, ortalık boş olmayacak! Ülkemin her ilini NÜKLEER BOMBA, ATOM BOMBASI ile donatın, Türk düşmanı KAHPELERİ ÇILDIRTIN!..

  • batırdınız 05 Eylül 2019 13:05

    senin gibi şakşakçılar yanlışları alkışlaya alkışlaya akpe mini batırdınız. Reziller. Yanlışı düzeltecek kafası çaılan insalar yönetimde barına bilseydi, akepe 2023 e daha güçlü girecekti. bi bitmediniz, partimizin yüz karası insanları, vatandaşıda soğuttunuz partiden.

  • cello05 Eylül 2019 12:16

    Cak,cek'le olmaz...yarın çok geç olur...temelini hemen at sayın başkanım...oyalanacak zaman yok.

  • ALAATTİN CAMGÖZ05 Eylül 2019 11:19

    bence israil gibi 6 milyonluk bir ülke de 100 lerce nükleer füze var ise bizde yüzlerce olması gerekmektedir.

  • Tamamen duygusal05 Eylül 2019 10:48

    "Erdoğan'ın sözleri tüm dünyada bomba etkisi yaptı" başlık böyle :)) ben Doların tepkisine göre bakıyorum etki ve tepkiye, neyse umarım gündemde kalır bu konu hatta Rusya'dan teklif varsa güzel bir anlaşma :)) Yatırım tavsiyesi değildir.

  • ...05 Eylül 2019 10:37

    kuzey kore.. nükleer silah vede kıtalar arası silahları var, ABD ses çıkartmıyor.Ama nükleer silah kullanıldığı yerdede 50 yılda normale dönsede ortam, çiçekler, ağaçlar, topran yine içinde atıkları tutuyor, bir ağaç köklerinden bunu emdiğinde orada yine yaşam kurmak ağaç meyveleri, ekılen hamsuller hepsi zarar, siyanür gibi yanı

  • mali05 Eylül 2019 09:54

    Ülkeye hedef koyan bir lider her zaman başarılıdır. Bu coğrafyada yaşanmanın başka yolu yok.

  • yani05 Eylül 2019 10:52

    suriyede etnik ayrımlar olacka, rusya suriyeye gelecek, israil galon tepelerine ve rusiyeye giriş kapısı açacak, abd suriyeye gelecek, petrolu çıkaracak. bizdeki hedef ne ? hedefi koyan kim, hedef olan kim? yani ?

  • Can05 Eylül 2019 09:49

    Önce ihracatın ve üretimin çok güçlü olması lazım. Herşeyi kendin uretebilmen gerekir. İthalatın az olmalı, dış borcun az olmalı ve her türlü şoklara karşı dayanıklı olmalıdır. Dış baskı olduğu zaman para birimin ve ekonominin etkilenmemesi gerekir. Gelişmiş ülkeler genelde böyle. Bunlar sağlandıktan sonra rahatlıkla nükleer üretilebilir bence. Dış şoklardan etkileniyor san, uzun süreli baskıya maruz kalabilir ve sonucunda ülke ekonomisine ciddi zararlara yol açabilir. Önce ekonominin çok güçlü olması gerekir bana göre. Birde şu var ki batılı yabancılar Türkiye nin güçlü olmasını kesinlikle istemiyor ve pek izin vereceğini de tahmin etmiyorum ben. Bu konuları iyi düşünmek lazım derim

  • Türküm05 Eylül 2019 09:43

    Turkiyemin nukluer fuzeside olmali atom bombasida. Dusmanimiz cok... Turkun turkten baska dostu yoktur. O kadarrrrrr

  • kamil05 Eylül 2019 13:33

    her ülkenin düşmanı var, bir kere bunu geç... ayrıca başka düşman aramaya gerek yok ülkedeki insanların çoğu birbirine düşman...

  • Dejavu05 Eylül 2019 09:30

    1 tane kuzey ırak a atsak şu konu kapanacak

  • Eskici05 Eylül 2019 09:29

    Multeci sorunun cozulmesi ve uretime dayali ekonomiye gecilmeli ciftcinin urununu pazarlamsi iyi yapilmali ve cifcti tekrar toprak ile bulusturulmali

  • hayri05 Eylül 2019 09:53

    o dediklerini yapmak zor. 5-6 Nükleer füzeyi Ruslardan veresiyeye satın almak daha kolay. Hiç çabaya uğraşa gerek yok

  • DOĞRU05 Eylül 2019 09:09

    nükleer gücün yoksa askeri gücün yok demektir, nükleer gücümüz olsaydı , suriye için ne amerikadan nede rusyadan izin alınır istediğin gibi harekat yaparsın...

  • Özer05 Eylül 2019 09:09

    Bu çıkışı bekliyordum. Alkışlıyorum.

  • fatih istanbul05 Eylül 2019 09:04

    REİS  ADAMSIN  ADAM  ÜLKEMİZE  HAYIRLI OLSUN NÜKLER  BOMBAMIZ  NÜKLER  BAŞLIKLARIMIZ   KATİL  SİONİST  İSRAİL  KORKSUN  DÜŞMANIMIZ  KATİL SİONİST  İSRAİL 

  • kamil05 Eylül 2019 13:34

    iki kelime öğrenmişsin onu da yanlış öğrenmişsin (6)  (6) trol maaşını haketmiyorsun 

  • Samut05 Eylül 2019 09:27

    Yanında bir ADAM daha var.Koltuk değneği!