E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın sözleri Hindistan'ı kızdırdı: Ticaret kısıtlaması gündemde---

Erdoğan'ın sözleri Hindistan'ı kızdırdı: Ticaret kısıtlaması gündemde

Erdoğan'ın sözleri Hindistan'ı kızdırdı: Ticaret kısıtlaması gündemde
15 Ocak 2020 - 20:10 borsagundem.com

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin Keşmir politikaları dolayısıyla Hindistan'ın Türkiye'den bazı ürünleri ithal etmeyi bırakacağını yazdı

Hindistan, Müslüman çoğunluğa sahip Türkiye ve Malezya’nın Hindistan’ın Keşmir politikalarını eleştirmelerinden dolayı iki ülkeyle olan ticaretini kısıtladığını açıkladı. Dünyanın en büyük yemeklik yağı ithalatçısı olan Hindistan, fiili olarak Malezya’dan palm yağı ithal etmeyi sonlandırmıştı.

Yeni Delhi hükümetinden bazı yetkililer, Hindistan’ın Malezya’dan petrol, alüminyum külçesi, sıvılaştırılmış doğalgaz, bilgisayar parçaları ve mikro işlemci alımını kısıtlamayı planladığını açıkladı. Hükümet yetkilileri Hindistan’ın aynı zamanda Türkiye’den petrol ve çelik ürünlerinin ithalatını sınırlandırmayı planladığını açıkladı.

Hindistan hükümeti yetkilileri şu açıklamayı yaptılar: “Hükümetimiz Malezya ve Türkiye’nin yaptığı açıklamaları hoş karşılamadı ve iki ülke ile olan ticaretini sınırlandırmaya karar verdi.”

Hindistan Ticaret Bakanlığı Reuters’ın konu ile sorularını yanıtlamadı.

ERDOĞAN, “KEŞMİRLİLER KUŞATMA ALTINDA” DEMİŞTİ

Müslüman çoğunluğun yaşadığı Keşmir bölgesinin tamamı üzerinde hem Hindistan hem de Pakistan tarafından hak iddia ediliyor ve bölgenin kısmi yönetimini bu iki ülke beraber yapıyor.

Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad kısa zaman önce yaptığı açıklamada çoğunluğu Hindu olan Hindistan’ın Jammu ve Keşmir’i “işgal edip zapt ettiğini” söylerken, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Keşmirlilerin “fiilen kuşatma altında olduklarını” ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.16 Ocak 2020 18:46

    Size yakında çok yıkıcı bir savaş gelecek 3 parçaya bölünecek siniz ineğe tapan kâfirler.

  • Cengiz Nuri16 Ocak 2020 11:30

    Ne kadar güzel, uygun yerimize ve yerinize kına yakarsınız, saman var yinmi?

  • turan16 Ocak 2020 08:26

    zıkkımın kökünü yiyin almayında millet ucuz bir şeyler yesin eğer ihracaat artsın bu millet bir şey yiyemez  

  • aytek15 Ocak 2020 23:57

    herkese sözüm ona ayar verdiğini sanıyor. yanılıyor. hadi haksızlığa ve zulme karşısın, asrın liderisin sözde tabii. doğu türkistan meselesine deldiğinde sus pus. neden acaba, içinde Türk olduğu için mi...

  • Türkoğlutürk 16 Ocak 2020 09:23

    Ümmetçi den milliyetçi olmaz, milliyetçi de milliyetçi olsa abd ci olmaz.

  • Zsbit16 Ocak 2020 08:04

    Allah size akıl fikir veresin . Türklüğü bu derece yücelten başka kim var . Ne sacma adamlarsiniz

  • Shortçu15 Ocak 2020 23:28

    Borsa zirvedeyken kötü ortam oluşturmalı ki shortçular kazansın. 121 binde bastık shortu. Çanak tamamlandı

  • Anlayana öğüt 15 Ocak 2020 23:13

    Borsada en kötüsü nedir biliyor musun ? Kazanmaya başladığını zannettiğin an kaybetmeye başladığın andır. Borsaya giren yabancı deli bi sen akıllısın sana her ay para dağıtacak. Er ya da geç büyük oyuncunun o güzel kolları arasında soluğu alırsın.

  • Akil16 Ocak 2020 00:16

    Yabancıyı ya da hisse fiyatını takip etmek yerine şirketi, yatırımlarını, mali durumumu ve özellikle sektörü takip eder sabırlı olursan kazanırsın. Bırakın artık bu işleri. Aselsana 40 da dalıyorsunuz ondan sonra bizim borsa şöyle bizim borsa böyle. Tabiki orda yabancı verir elinize.

  • Yavuz15 Ocak 2020 23:10

    Bizim oralarda Maymun gözünü açtı derler bi keşmir mi arakan da var. Hindistan almıyorsa bizde almayız. Kısasa kısas . 3 kıtaya hakim olmuş Türk ü seven bir ülke bulamak zordur.

  • mehmet yılmaz15 Ocak 2020 22:43

    Dünyada ülkemize düşman olmayan ülke kalmadı ülkeyi savaşa sokup gece gündüz uğraşan düşman toplayan bir hükümetimiz var sadece kavgadan gözyaşından besleniyorlar

  • Tecrübe 15 Ocak 2020 21:32

    Thy aldık battık. Ereğli aldık onu da bugün gömdüler. Benden size tavsiye TURKIYE de borsa girmek. Al ben yiyemiyorum siz yiyin demek. En iyisi altın alın başınız hiç ağrımasın. Onuda kuyumcudan almayın gidin bankadan alın kuyumcuya öpulmeyin.

  • Tecrübe rumuzlu tecrübesize16 Ocak 2020 08:37

    Bugün sosyal medyada çok güzel bir söz paylaşılmış tam da yorumlara uygun "İşi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan çamur atar.” Aslında bu söz tam da muhalefeti anlatıyor tabi anlayana

  • emre2715 Ocak 2020 22:48

    Sen beceriksizsen borsa ne yapsın. Şuan borsa tarihi zirvede. 10 günde maaştan fazlasını kazandık. Kendi paranı idare edemiyorsun millete akıl verip altın alın diyorsun

  • Kumarbaz bükücü15 Ocak 2020 22:41

    bir günde zengin olma hayali taşıyanlar ve düşüşteki sektörlere yatırım yapıp üstüne üstelik sabırsız olanlar basıp gitsin. Borsa al sat mekanı değildir. Bu kafadaki ky hep zarar edecektir.nokta.

  • GERÇEK BAKIŞ15 Ocak 2020 20:51

    bir sataşmadığımız Hindistan kalmıştı, BM denen bir örgüt var, ülkeler arası sorunlar burda konuşulur ve burda çözüm bulunur.  bu ne ya AKP nin doğru düzgün  diplomasiden anlayan bir adamı yok mu?   çevremizde bütün komşularımızla kavgalıyız,  avrupayla, şimdi de hindistanla  ters düşüyoruz, mısır, araplar,  israil, libya..  erdoğan ın diplomasiden uzak, kavgacı tutumu ülkemizi dünya da yalnızlığa itmekte,  ancak  ne yazık ki  bu tutum ülkemiz çıkarlarını zedelemekte ve zarar vermektedir. yaklaşık 4 milyon suriyeliyi başımıza sarmanın bir nedeni de bu  yanlış politikalardır.  suriyeye yön verenler ve oyun kuruculara bakın tek bir suriyeli var mı? örn. her şeyi ile rusyaya teslim olan suriyenin rusya da ne kadar vatandaşı var? Şimdi bu durumla gurur mu duyacağız? 4 milyon suryeli besliyoruz diye dünya bizi alkışlamıyor. Hatırlarsanız bundan birkaç yıl önce AB ye vizesiz girişi konuşuyorduk, ne oldu? 

  • Türkoğlutürk 16 Ocak 2020 09:26

    Kavga edecek kimse olmazsa oturup aynadaki kendiyle kavga edecek. Adam tam bir nefret yumağı.

  • DOĞRU16 Ocak 2020 09:13

    gerçek bakış güzel bir yorum  tabi anlamak isteyene...

  • GERÇEK ÖTESİ BAKIŞ15 Ocak 2020 22:45

    Erdoğan dan önce tüm dünyayla aramız iyiydi. Abd avrupa hatta Yunanistan bizi çok seviyordu.Adeta bizim için ölüyorlardı.Sivasta bir yetim düşse Fransa titriyordu, gözyaşına boğuluyordu.Ah ah Erdoğan bizi bitirdi.

  • GERİZEKALI SEVMEZOĞLU15 Ocak 2020 21:49

    Doğru söylüyorsun haklısın nede olsa öldürülenler MÜSLÜMAN hem senin hemde hindistanın düşmanı... AKPARTİ karışmakla Hindistanla sana baya bir ayıp etmiş ......!

  • Katılıyorum 15 Ocak 2020 21:38

    Yüreğinize sağlık. Ancak bu kadar güzel anlatılırdı. Tabi anlayana...

  • Fettullah vahit terzi15 Ocak 2020 20:29

    Bizim armatörlerde kendi vatandaşını çalıştırmayı gemilerinde filipinli hintl gürcü çalıştırıyorlar işte bu dünya böyle yeri geldimi sırtlarını dönerler kendi halkını düşünmeyen insandan ne hayır gelir adamlar az bile yapıyo biz işsiz dolaşalım adamlara işversinler