E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın 'kapıları açarız' sözü Avrupalıları korkuttu---

Erdoğan'ın 'kapıları açarız' sözü Avrupalıları korkuttu

Erdoğan'ın 'kapıları açarız' sözü Avrupalıları korkuttu
11 Ekim 2019 - 15:56 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'ye yönelik "Harekatı işgal olarak derseniz, kapıları açarız," uyarısına yanıt veren İspanya Savunma Bakan Vekili Margarita Robles, Erdoğan'ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu savundu.

İspanya Ulusal Radyosu'na demeç veren Robles, "İnsanlarla yani sığınmacılarla jeopolitik bağlamda oynanması kabul edilemez. İspanya, AB kapsamında alınan toplu kararlara her zaman bağlı kalacak" dedi.

Robles, NATO'nun Türkiye'deki ihlallere veya Erdoğan'ın sığınmacılarla ilgili tehdidine benzer tehditlere müsaade etmeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

24 Ekim'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacağını da belirten Robles, "Toplantıda Türkiye-Suriye sınırındaki İncirlik Üssü'ne İspanya'ya ait Patriot'ların konuşlandırılmasıyla ilgili karar gözden geçirilebilir. İspanya, askeri gerilim anlamına gelecek şeylere her zaman karşı çıkacak" ifadelerini kullandı.

İTALYA: AB TÜRKİYE'NİN "ŞANTAJINI" KABUL EDEMEZ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Ankara'nın Suriye'nin kuzeyine askeri operasyonu derhal durdurması gerektiğini söyleyerek Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin milyonlarca Suriye'li mülteciyi Avrupa'ya göndereceği tehditlerine boyun eğmemesi gerektiğini söyledi. Conte, gazetecilere yaptığı açıklamada "AB, bu şantajı kabul edemez.

Türkiye'nin mültecileri barındırma çabası bizim kabul etmediğimiz ve bir an önce sonlanması gereken bir askeri operasyon için şantaj malzemesi haline dönüştürülemez" dedi. Türkiye, havadan ve karadan YPG ağırlıklı Kürt güçlere karşı yürüttüğü operasyonla ilgili AB tarafından eleştirilere maruz kalıyor. Avrupa'nın Türkiye'nin insan hakları kaydıyla ilgili artan eleştirilerine rağmen, Türkiye resmi olarak hala Avrupa Birliğine katılmak istiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Avrupa Birliğine "kendisine gelmesini" söyledi ve eğer operasyonu bir istila olarak adlandırırlarsa, Avrupa'yı "kapıları açmak ve 3.6 milyon mülteciyi göndermekle" tehdit etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tuğbey12 Ekim 2019 11:52

    Sayın ERDOĞAN aç kapılkarı lütfen.aç

  • dursun koç12 Ekim 2019 10:01

    Avrupa o zaman sesini keseceksin...

  • Osmanlı11 Ekim 2019 22:40

    Avrupalılar tir tir titriyor Büyük dünya lideri onları çok fena korkutmuş

  • Populizm11 Ekim 2019 21:22

    Keşke öyle birşey yapabilseniz, İmzalar atılmış anlaşma yapmışsın, gönderemesiniz sadece blöf.

  • Tuğbey12 Ekim 2019 11:47

    Türkiye gerekeni yapmıştır.sözünde durmuştur.duruyor.buna mukabil AB ne yapmıştır.Verdiği sözü yerine getirmemiştir.şimdi kalkıpta şantajdan bahsetmesin.Asıl şantajı yapan AB.UTANMAZ AB.

  • tarık11 Ekim 2019 20:17

    kardesım kurtler kurtler deyıp duruyorsunuz da o topraklar surıyelı arapların abd destekli ypgnın evınden toprağından kovdugu surıyelı arapların sımdı sız kımın toprağını kıme bahsettınızde boyle konusuyorsunuz kurtler kurtler dedıgınız kısıler ypg yanı pkk sız pkk ıle kurtler nıye ozdeslestırıyorsunuz ypg pkk bır orgut kurtler bırk ırk ve cogu kürt vatandaşımız kardesımiz yıllardır beraber yasıyoruz

  • Gocmen11 Ekim 2019 19:33

    Kapilar acilsa herkes multeci olur

  • b.kemancı11 Ekim 2019 19:15

    laga luga zamanı değil ciddi bir süreçten geçiyoruz bayrağımı balkona astım muzaffer ordumuzun zaferi kutlanana kadar kalacak .ve inşallah her zaman iiyilik kazansın bunca insan perişan bu aileler nasıl olacak düzene girecek Allah yardımcmız olsun . zaman birlik zamanı .

  • mustafa11 Ekim 2019 17:54

    ülkeyi öyle bir hale getirdi ki erdoğan kapıları açsan ilk önce bu millet kaçar ... (M)  (M)  (M) 

  • Ahmak group sizi 11 Ekim 2019 23:27

    Türk denen aptal bunun tiple alakası yok. Akıl ile ilgili ki senin bir akmal olduğun belli anlamazsın...

  • Türk11 Ekim 2019 19:02

    Sen git bence. O tip var gibi.

  • Bika11 Ekim 2019 18:26

    AB, Türkiye'ye kapılarını açarsa nüfus 60 milyona iner ve kalanlar en az 10 çocuk yapması gerekir tekrar 82 milyon olmak için.

  • Semsi Sedef11 Ekim 2019 17:24

    ben hükümetin yerinde olsam bana serefsizlik yapan suriye nin can damarı olan dicle ve fırat ın sularını keserim.bunu acilen yapsak etsini bakın nasıl sert olacaktır.onlarda bize petrol versinler.abd nasıl olsa tırlar ve uçaklarla su getirir.

  • Çakma Okie Dokie11 Ekim 2019 17:09

    Bunlar mülteci olarak sadece suriyelileri görüyor sanırım ama yanılıyorlar. 77 milletten mülteci var Ülkemizde. Bizzat hepsi avrupa kapısına götürülür, bırakılır. Halkımızda taşımada bizzat yardımcı olur. Tehditse Tehdit. Şimdiye kadar efendi durdukta ne oldu. Biz büyük bir ülkeyiz, muz cumhuriyeti değil. 

  • açık11 Ekim 2019 16:55

    kapıları  sonuna  kadar  aç.....avrupalılar baksın  5  milyon  mülteciye

  • Itro11 Ekim 2019 16:36

    Ciddiyi alan yok

  • haramzadeler11 Ekim 2019 17:52

    çünkü hiç bir lafı doğru değil,,,,

  • solmaz kaleli11 Ekim 2019 16:36

    bunlar kendilerini ne zannediyor.4 milyon suriyeli yi gönderelim. 2 milyon afganlı da iran da bekliyormuş ardından onlarıda göndereceğiz.ananızı ağlacağız ananızı.bizimle uğraşmak öyle kolay deği.daha bunlar başlanğıç bunan ardından Türkiye afyon üretine geçeçek bakın görün hepinizi ereone bulaştırıcağız.daha neler yaparız neler.

  • Mehmet11 Ekim 2019 16:13

    en az yarım milyon suriyeliyi İspanya' ya gönderelim

  • corleone11 Ekim 2019 19:34

    kolayını  bulsa ülkenin yarısı kaçacak oraya sen suriyeli gönderecen tencere gittikçe boşalıyor