E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın Kabine sonrası açıklamalarına CHP'den ilk tepki geldi---

Erdoğan'ın Kabine sonrası açıklamalarına CHP'den ilk tepki geldi

Erdoğan'ın Kabine sonrası açıklamalarına CHP'den ilk tepki geldi
22 Kasım 2021 - 21:45 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrası açıklamalarına CHP'den ilk tepki Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi. Öztrak yaptığı paylaşımda, "Hatada ısrar artık hata değildir" ifadelerini kullandı

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kurdaki rekabet gücü yatırımda, üretimde, istihdamda artışa yol açar. Ülkemizdeki durum tam da budur." sözlerine CHP'den ilk tepki geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Sözcüsü Öztrak, "Hatada ısrar artık hata değildir. Aklın gerçeklikle bağının kopması çok ciddi bir sorundur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indirimiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz geçmişte uzun dönem denenmiş, yüksek faiz düşük kur yerine, yatırım, üretim, istihdam politikamızla ülkemiz ve milletimiz için en doğru olanı yapmakta kararlıyız. Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kurun piyasa hareketlerini takipte özellikle kararlıyız. Kurdaki yükselişe bağlı olarak kimi ürünlerdeki fiyat artışı yatırım, üretim, istihdamı etkilemez. Tam tersine kurdaki rekabet gücü yatırımda, üretimde, istihdamda artışa yol açar. Ülkemizdeki durum tam da budur." dedi.

CHP'DEN İLK YORUM GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına Chp'den ilk tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi.

"BUNUN ADI ENFLASYONDUR"

Faik Öztrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hatada ısrar artık hata değildir. Aklın gerçeklikle bağının kopması çok ciddi bir sorundur. Artık sorun; yalan, yanlış ekonomik sloganlar uydurmanın ötesindedir. Şu anda ülkemizde genele yayılmış sürekli fiyat artışı vardır. Bunun adı da dünyanın her yerinde enflasyondur." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kur artışı açıklamalarına CHP'den ilk tepki: Hatada ısrar artık hata değildir

Bir tweet daha atan Öztrak, "Liranın değerindeki serbest düşüş, şirket bilançolarını vuruyor. Kurda 2,66 liralık artış nedeniyle şirketler 3 ayda gelen kur farkı yükü 328 milyar TL. İş dünyası, 'Faiz indirip maliyet düşürüyoruz derken, Kur kaynaklı tahribat, Çok daha maliyetli' diye bağırıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrası açıklamalarına CHP'den ilk tepki: Hatada ısrar artık hata değildir

Erdoğan’dan kur açıklaması: Ne yaptığımızı iyi biliyoruz

 

Dolarda tarihi zirve! Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :