E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın bahsettiği duvar: Tam 1040 kilometre göç seddi---

Erdoğan'ın bahsettiği duvar: Tam 1040 kilometre göç seddi

Erdoğan'ın bahsettiği duvar: Tam 1040 kilometre göç seddi
14 Ağustos 2021 - 07:33 borsagundem.com

Kaçak geçişleri önleme ve terörle mücadele kapsamında Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu sınırlarında yaklaşık 1040 kilometre duvar örüldü. Geriye kalan yaklaşık 150 kilometrelik bölümün inşası ise devam ediyor.

Yasadışı geçişleri önlemeye yönelik duvar yapılması kararı, 2015 yılında planlamaya alındı. İlk olarak da 20 Ocak 2016’da Hatay’ın Yayladağ ilçesindeki Suriye sınırına beton duvar örme işlemi başladı. Duvarın donanımlarında gözetleme kulesi, devriye yolu, güçlendirilmiş kafes tel, aydınlatma sistemleri, etkin hudut birlikleri, balon, İHA ve mobil zırhlı araçlar ile hava ve karadan gözetleme, akustik sensörler, uzaktan kumandalı silah sistemleri, lazer imha edici silah, otomatik algılama yazılımları bulunuyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Suriye sınırına 892 kilometrelik duvar örülerek, projenin yüzde 98’i tamamlandı ve geriye sadece 18.9 kilometrelik bölüm kaldı.

IĞDIR, VAN, HAKKÂRİ VE AĞRI’YI KAPSIYOR

Türkiye ile İran arasındaki 560 kilometrelik sınırın 147.4 kilometrelik bölümüne de duvar yapılması kararlaştırıldı. Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkâri illerini kapsayan bu bölümdeki maliyeti valilikler ve TOKİ karşılıyor. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, sınırdaki duvar hattı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Amacımız düzensiz göçmenlerin burayı kullanmalarına engel olmak, kaçakçılar ve en önemlisi de teröristler de yer yer bu güzergahları kullanabiliyorlar. Bu duvar her üç geçiş için de elimizi rahatlatacaktır” demişti.

Yetkililer Irak sınırına da 35 kilometrelik duvar örüleceği bilgisini verdi. Duvar örme işlemleri tamamlandığında, duvar uzunluğu 1189.3 kilometre olacak.

4 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Duvar parçalarının her biri 3 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde inşa edildi. Bir metresi jiletli tel olarak yapılan duvarın yüksekliği 4 metreye ulaştı. Ön ve arka bölümleri de hendeklerle çevrildi.

‘DÜZENSİZ GÖÇÜ ENGELLEMEK İÇİN’

CNN Türk, Kanal D ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sınıra duvar örüldüğünü belirterek, “Şu anda gerek İran kapısından gerek Irak’tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralardaki yükselen duvarlar, bu düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Tamamıyla sınırlarımız bu surlarla, bu duvarlarla örülüyor” demişti.

Türkiye-İran sınırına 295 kilometrelik duvar örülecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sefa h14 Ağustos 2021 21:54

    Bu hükümet degil miyi mayınları İsraile temizlettiren

  • Tekno papaz14 Ağustos 2021 19:00

    Uzun eşek oynayarak atlarlar 3 metreyi  :) üstüne dikenli tel lazım. 

  • Hsyn14 Ağustos 2021 15:28

    O duvarları aşmak çocuk oyuncağı. Bir merdivenle hallediyorlar ya da tünelle. Kesinlikle mayın döşenmeli. O mayınları niye toplattılar bize bunu da sorgulamak lazım.

  • www14 Ağustos 2021 16:33

    Toprağı kazıp duvarın altından geçerler

  • Mustafa14 Ağustos 2021 14:24

    Eskiden korkudan duvar cektirirdik 2000 sene sonra korkudan biz çekiyoruz nereden nereye

  • azılı solcu14 Ağustos 2021 14:06

    bu duvarlara karşıyım.bu duvarlar ,göç eden afgan kardeşlerimize engeldir.

  • Can14 Ağustos 2021 12:59

    Tırmanırlar, koyduğunuz duvarlar sokak aralarında da var

  • Mustafa14 Ağustos 2021 14:26

    Turmenmaya gerek yok onunda şebekesi var Suriye sınırında asagidan tünel kazmislar emek vermişler parayı veren oradan rahat bı şekilde geçişini sağlıyor sacama bir iş yazık şu harcanana

  • Atakan14 Ağustos 2021 12:42

    Sınırı kaçak geçmeye çalışan birkaçını vurun öldürün sınıra mayın döşeyin bakın nasıl kesiliyor görürsünüz böyle yemek verirseniz su verirseniz gelmeye devam ederler

  • RAMO CANCAN14 Ağustos 2021 11:59

    bu önlemler ile asla olmaz.en az 1 km uzunluğunda mayın tarları olmalı ki olsun yoksa merdiveni koysan veya küçük bir tünel ile oradan gecersin yapılan masraflara yazık değil mi.

  • Dede14 Ağustos 2021 11:58

    Sektör olmuş, her kesimde ayakları kolları olan yapılanmalar, ondandır ki çok rahatlıkla, elletini kollarını sallaya sallaya, güle oynaya İstanbul'a Ankara'ya İzmir'e ulaşabiliyorlar.

  • Mucise Reis ;)14 Ağustos 2021 08:40

    Yanınada MİLLET BAHÇESİ yapın gelen afganli ümmetçi kardeşlerimiz çaylarını manzaraları  karşısında yudumlayıp içsin... Soaysl medyada gördüğümüz kafile kafile insanlar hayal ürünü film senaryosu zaten. Sosyal medyayada yasak getirin. Hiç bir görmeyelim. Ama sokakdakileri göruyoruz, her öşe başı sokakda afganlı suriyeli, bunlardan rahatsız değiliz ama, kimmliği geçmişi belirsiz.  cinayet işleyen piskopat sistemde yakalanıp hapse atılıyor, sapık,saldırgan, psikolojık vakalıları sistem ve hukuk yakalayıp ayrıştırıyor, kendi insanımızın geçmişi var. Fakat gelen afganlı takilmi, cellatmı, askermı, tlainacımı, adammı kemsiş, çucuk tecavüzcüsümü, intaat tımımı, aşiret yada canlı bombamı, terör örgutu tetikçisimi, kim geliyor ? ümmet millet, muslaman ama, KİM GELİYOR ÜLKEMİZE EL KOL SALLAYIP. Partili diyorki, ya bizim içizdede kötuler var, suri, afganmı kotuluk edıyor diyor, ee nere kaydı geçmişi gelen yabancının ? 

  • www14 Ağustos 2021 16:48

    Sığınmacılara karşı olmayanlara zimmetleyelim kendilerini ,gül gibi geçinip giderler

  • Aktrol14 Ağustos 2021 11:16

    Yorumu beğenmeyen kardeşimizin evine 3 ümmetçi evsiz afgan gönderim. Yada karşı komşusu afganlı olsun arkadaşın. Belki o zaman kapısını kaç kez kilitleyecek göreceğiz. iş üretmeyen, alkışçı tayfa gitmeden ülkenin felaket denen sorunları bitmez.

  • vatandaş14 Ağustos 2021 08:23

    Milletin gazını almak için duvar yapıyorlar ,isteseler bir kişi bile geçirmezler,bu talibanlar dan ne bekleniyor acaba bunlar müslüman falan değil bildiğin katil sürüsü ,kafa kol kesiyor kadını çuvala geçirip yaşatmaya çalışıyor,allah korusun bu gidiş iyi değilllllllllll 

  • Tırcıya bak14 Ağustos 2021 07:57

    Karfesim duvardan atlamıuorlar tırın kasasında giriyorlar.

  • Pala14 Ağustos 2021 07:48

    2 milyon afgan nasıl girdi içeri? Nöbette uyuyan mı var?