E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Zuckerberg mesajı---

Erdoğan'dan Zuckerberg mesajı

Erdoğan'dan Zuckerberg mesajı
10 Aralık 2015 - 16:31 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Facebook'un patronu Zuckerberg'e sağduyusu nedeniyle mesaj gönderdi

Müslümanların ABD'ye girişinin durdurulmasını isteyen ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Donald Trump'ın ardından Facebook'un genç patronu Mark Zuckerberg, Müslümanlara destek çıkmış ve "Facebook'ta her zaman hoş karşılanacaksınız" sözlerini kaydetmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise resmi Facebook hesabından Zuckerberg'in mesajını değerli bulduğunu belirtti.

Donald Trump'ın Müslümanlar aleyhine sarf ettiği sözler kısa sürede infial yaratmış, ABD Başkanı Barack Obama'dan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes'a kadar pek çok isim Trump'ın sözlerini eleştirmişti.

Facebook'un genç patronu Mark Zuckerberg ise akşam saatlerinde “Bir Yahudi olarak, ailem bana tüm toplumlara karşı yapılan saldırıların önünde dikilmemiz gerektiğini öğretti” diye yazarak “Bugün saldırı size karşı olmasa da, bir kişinin özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırı herkesi incitecektir.” sözlerini kaydetti.

Müslümanlara destek çıkan Zuckerberg, "Facebook'ta her zaman hoş karşılanacaksınız" demeyi de ihmal etmedi.

ERDOĞAN'DAN ZUCKERBERG AÇIKLAMASI

İslamın bir barış dini olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zuckerberg'in sözlerinin ardından 8 milyona yakın takipçisi bulunan Facebook sayfasından şu açıklamayı yaptı:

"Her fırsatta ve farklı platformlarda da ifade ettiğim gibi, İslam bir barış dinidir. Barış dini İslam’ı kendi kirli emelleri için araç olarak kullanan cinayet şebekeleri, her gün masum insanları, en başta da Müslümanları katlediyor. Adına DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, El Şebab denilen bu karanlık yapılar, İslam dünyası üzerinde oynanan oyunlara figüranlık yapıyorlar. Terörist Müslüman, Müslüman terörist olamaz. İslam ve terör kelimesinin bir arada sıkça kullanıldığı bu zamanlarda, aradaki bu büyük farkı ifade ettiği için de Mark Zuckerberg 'in mesajını ayrıca değerli bulduğumu belirtmek isterim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dininden, peygamberinden utanan tek milletiz10 Aralık 2015 20:54

    Hristiyanlar bile isanin dogum gunu (25 Aralik) diye ay basindan beri kutlama yapiyor.

  • pes10 Aralık 2015 16:54

    aklı fikri hep dinde. laik bir cumhurbaşkanının dinle ilgili bir açıklama yapmaması gerekir.