E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan yerli otomobil açıklaması---

Erdoğan'dan yerli otomobil açıklaması

Erdoğan'dan yerli otomobil açıklaması
31 Mayıs 2018 - 19:32 borsagundem.com

Erdoğan, "Türkiye'nin otomobil projesinde 5 şirketimiz ve TOBB bir araya gelip imzayı attılar. Şirketin CEO'su belirlendi. Bu akşam TESK'te orada bunu işleyeyim, orada bunu anlatayım." dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan konuşmasında muhalefeti eleştirerek, "Kendilerinin bu ülkede dikili ağacı olmadığı için şimdi çıkmış bizim eserlerimize ya çamur atıyor, ya da sahip çıkmaya çalışıyorlar. Neymiş? İstanbul'daki yeni havalimanına ne gerek varmış. Bütün dünya nefesini tutmuş projeyi takip ediyor, bunlarsa ne gerek var... Kanal İstanbul'a ne gerek var diyorlar. Şehir hastanesine ne gerek var diyorlar. Yerli otomobil projesine ne gerek var diyorlar. Tünellere, otoyollara, havaalanlarına ne gerek var diyorlar." dedi.

Erdoğan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili, "Bunların bir de cumhurbaşkanı adayı var. Neymiş, köprü yapmak kolaymış. Ya senin partinin ömrü, o köprülerin inşasını engellemeye çalışmakla geçti. İlkinde Demirel'in, ikincisinde Özal'ın, sonuncuda da benim karşıma dikildiniz. Biz sadece 3 tane köprü değil, Marmaray'ı yaptık. Avrasya Tüneli'ni yaptık. İzmit Körfezi'ne Osmangazi Köprüsünü yaptık. Ama bunlar bunu anlamaz. Bu partinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı, sürekli bilimden sanayiden teknolojiden bahsediyorlar değil mi? Demek ki iddiaları var. Ben de arkadaşlarımı bilgilendirdim, seçim bildirgelerine bakın dedim. Madem iddialılar, seçim bildirgelerinde bu iddiaları dolu dolu ortaya koymuş olması lazım." dedi. 

"Sonuçta karşımıza şöyle bir tablo çıktı" diyen Erdoğan, "Biz kendi seçim bildirgemizi adeta baştan sonra teknoloji, sanayi, bilim, yatırım, girişim, yazılım, uçak, robot, tasarım kavramlarıyla donatmışız. Onlar hiç adını bile anmamış. Mesela savunma sanayinin yanından geçmemişler. Bunların kafasında ne bilim, ne teknoloji, ne sanayi var. Senin fizik öğretmeni olman bu işleri halletmeye yetmez. Birileri kulaklarına üflüyor, bunlar da meydanlarda esip yağıyor. Bundan birkaç ay önce meşhur TESLA otomobil var ya, elektrikli. Onun patronu Elon Musk benim ziyaretime geldi. Bu konuları onunla da konuştuk. Diyor ki Erdoğan 20 yıl geriden geliyor. Muharrem Efendi, bizim hayatımız bu işleri yönetmekle geçti. Sen yönetilensin, biz yöneten. İşte siyasette 20 yıllık hayatımın 4,5 yılı İstanbul'u yönetmekle geçti, 11,5 yıl Türkiye'ye başbakanlık yaptım, 4 yıldır cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Şimdi baş ustalık için sizden vize istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yerli otomobil CEO'su bugün açıklanacak

Erdoğan, "Türkiye'nin otomobil projesinde 5 şirketimiz ve TOBB bir araya gelip imzayı attılar. Şirketin CEO'su belirlendi. Ben şimdi sizi burada meşgul etmeyeceğim, bu akşam TESK'te orada bunu işleyeyim, orada bunu anlatayım." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail01 Haziran 2018 18:17

    yerli otomobil yapmak yetmiyo.çin,hindistan,rusya yaptııda ne oldu.dünyada kimse almıyor.yerlioto bizim için bence yanlış bir yatırım.ülkenin kaynaklarını daha iyi şeylere yatırmak lazım.daha baştan 40 milyon dolar zarar var.isveçin iflas eden saab ın patentini aldılar.sonuç sıfır.nükleer santralde yanlış proje.avrupa kapatıyo biz yeni başlıyoz yapmaya.çernobil yüzünden binlerce insanımız kanser oldu.

  • Server01 Haziran 2018 00:06

    Hani nerede açıklama... TESK'te lafını bile etmedi yerli otomobilin... Bu ciddiyetsizlik projeye olan inancı sarsıyor. İşin sonunda bu iş ortada kalacak gibi ama yine de bir ümit

  • Müjdat Aleni31 Mayıs 2018 21:22

    Her söylediği oy almak için Erdoğan’ın. Yahu lafla peynir gemisi yürüseydi 16 senede fakirleşmezdik. Gerçi her ay değişen ihale kanunu ile akp yandaşları zenginleşti.

  • bu dünyadan biri31 Mayıs 2018 20:04

    Her şeyin bir sonu vardır. Sana yanlış yaptığın işlerden dolayı hiç soru sorulmadı. Örneğin Fetöye ne istedinizde vermedik dedin, neydi verdikleriniz hiç sorulmadı. Pkk ile Osloda görüşüldü, ne görüşüldüğünü kimse bilmiyor.

  • bu dünyadan biri31 Mayıs 2018 22:24

    Fettullahçılar uydurma davalarla tüm muhalefeti sustururken, hapislere atarken, uydurma belgelerle ömür boyu hapislere atılırken hiç vicdanınız sızlamadı değil mi? Oh olsun bile dediniz. Yandaş kanalları seyrederken o insanlara küfür bile ettiniz. Ergenekonun avukatıyım diyen RTE ye hep destek oldunuz. O davalar sırasında mağdur olan, ölen insanların vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Keşke biraz inancınız olsa, ama inancınız yok sizin.

  • misafir31 Mayıs 2018 20:29

    bence sen bu dünyadan deyilsin fetoşa ne istedin vermedin tüm devletlerde önünü açtı adam nerden bilecek şeytan olduğunu kürt sorununu çözeyim dedi kötümü yaptı ama kıymet bilmediler oda hepsini yere gömdü bu işler böyle işler iyiye iyi kötüyede kötü olur reyis bitanedir