E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan yeni müjde açıklaması---

Erdoğan'dan yeni müjde açıklaması

Erdoğan'dan yeni müjde açıklaması
11 Nisan 2021 - 14:30 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Korona virüs salgını sebebiyle yaşadığımız zorlukların özellikle ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kapı aralayacağına inanıyoruz." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletin sıkıntısını siyasi ikbal kapısı olarak gören muhterislere aldırmadan tedbire sarılıp, takdire teslim olarak salgınla mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabul etti.

İki ay önce Uluslararası Demokratlar Birliğinin yeni yönetimi ile İstanbul'da bir araya gelerek, verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, "Bugün de birliğin kadın kolları ve gençlik kolları merkez karar yönetim kurullarında görev yapan siz değerli kardeşlerimle buluşmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Her birinize Türkiye'ye, anavatanınıza hoş geldiniz diyorum. Sözlerimin hemen başında sizlerin şahsında Uluslararası Demokratlar Birliği çatısı altında Avrupa'daki vatandaşlarımıza hizmet eden tüm kardeşlerimi selamlıyor, kendilerine emekleri ve gayretleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle inşallah salı günü kavuşacağımız ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, bu mübarek ayın milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için rahmete, berekete, huzura ve barışa vesile olmasını diliyorum." dedi.

Son bir yıldır korona virüs salgını sebebiyle insanlığın sancılı ve sıkıntılı günler geçirdiğini dile getiren Erdoğan, şimdiye kadar dünya genelinde yaklaşık 3 milyon insanın hayatına mal olan salgının dalgalar halinde yayılmayı sürdürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Hemen her gün bir sevdiğimizin, mesai arkadaşımızın, komşumuzun veya yakın bir dostumuzun vefat haberi ile yüreğimiz dağlanıyor. Dünya hayatının bir imtihan olduğunu ki bunu hepimiz zaten iyi biliyoruz, bunu gayet iyi bilen insanlar olarak kaybettiklerimizin acısı içimizi yaksa da sabrediyor, Allah'tan bizi ve tüm insanlığı salgın musibetinden en kısa sürede kurtarmasını niyaz ediyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında korona virüse kurban verdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

TAMAM diyerek sloganlaştırdığımız temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederek inşallah bu hastalığın üstesinden hep birlikte geleceğiz. Rabb'imiz mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bize her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylığın olduğunu müjdeliyor. Korona virüs salgını sebebiyle yaşadığımız zorlukların özellikle ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kapı aralayacağına inanıyoruz. Ümidimiz ve beklentimiz odur ki Allah'ın izni ve inayetiyle Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır. Hazreti Mevlana'nın hikmet dolu sözlerinden ilhamla ifade edecek olursak, karanlığın ardındaki güneşler inşallah çok yakında doğacaktır. "

Milletin sıkıntısını siyasi ikbal kapısı olarak gören muhterislere aldırmadan tedbire sarılıp, takdire teslim olarak salgınla mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğer yandan dünya tarihine baktığımızda bu tür önemli hadiselerin küresel ölçekte değişimlere de yol açtığını görüyoruz. Korona virüs de dünya sisteminde kırılmalara sebep olacak birçok alanda yeni bir dönemin kapılarını da aralayacaktır. Anavatanınız Türkiye, bu yeni sürece en hazırlıklı giren ülkelerden biridir. Dünya ekonomilerinin ciddi daralmalar yaşadığı böyle bir dönem içinde 2020 yılında elde ettiğimiz yüzde 1,8'lik büyüme oranı bunun en önemli işaretidir. Son bir yıldaki tecrübelerimizin bizim sık sık vurguladığımız eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı açıkça ortaya koyduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;
KORONA VİRÜSLE MÜCADELE
Dünya genelinde 3 milyon insanın hayatına mal olan salgın dalgalar halinde yayılmaya devam ediyor. Hemen her gün bir yakınımızın, komşumuzun vefat haberi ile yüreğimiz dağlanıyor.

Yurt içinde ve yurt dışında korona virüse kurban verdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Maske, temizlik, maske kurallarına riayet ederek inşallah bu hastalığın üstesinden hep birlikte geleceğiz. Korona virüs salgını sebebiyle yaşadığımız zorlukların ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kapı aralayacağına inanıyoruz. Allah'ın izni ile Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır.

"EN BÜYÜK İŞARETİ"
Milletin sıkıntısını siyasi ikbal kapısı olarak gören muhterislere aldırmadan tedbire sarılıp takdire teslim olarak salgınla mücadelemize devam edeceğiz. Bu tür önemli hadiselerin küresel ölçekte değişikliklere yol açtığını görüyoruz. Türkiye bu yeni sürece en hazırlıklı giren ülkelerden biridir. Dünya ekonomilerinin ciddi daralmalar yaşadığı böyle bir dönem içinde yakaladığımız yüzde 1.8’lik büyüme oranı bunun en büyük işaretidir. Ülkemizin salgınla mücadeledeki örnek başarısı yurtdışındaki vatandaşlarımız tarafından daha iyi görülüyor.

Türkiye'nin ücret almadan en üst standartlarda sunduğu hizmetlere Avrupa'da çok ciddi meblağ ödenerek ancak ulaşılıyor. Avrupa'da hastane kapılarından geri çevrilen nice vatandaşlarımız olduğunu da biliyoruz. Krizin başından beri 142 ülkeden 100 bini aşkın vatandaşımızı ülkemize getirdik. en zor günlerinde ihtiyaç sahiplerine de sırtımızı dönmedik. 157 ülkeye yardım göndererek Türkiye'nin alicenaplığını tüm dünyaya gösterdik.

AK Parti olarak tüm dünyada yaşayan vatandaşlarımıza oy kullanma hakkını kazandıran biz olduk.

Avrupa'da Türklerin ötelendiği, sadece belli sektörlere hapsedildiği günler geride kaldı. Son dönemde vahim boyutlara ulaşan İslam düşmanlığı hazımsızlığı tezahürlerinden yalnızca biri.

Sadece Türkler değil, etnik kimliği, görünüşü farklı diğer toplum kesimleri de yurt dışında mağdur oluyor.

Avrupa'da Müslüman kadınların hakları gasbedilmektedir.

Türkiye genelinde yaklaşık 11 milyon 500 bin üyemiz var. Bunun içinde 5 milyon 300 bin kadın var.

Avrupalı Türklerin köklerinden kopmadan huzur içinde yaşayabilmesi sizin vereceğiniz mücadeleye bağlıdır. Dünyada savaş paradigmasını değiştiren bir ülkenin evlatlarısınız.

Türkiye'nin son 8 yılda yaşadığı her hadise bu sinsi oyunun bir parçasıdır. Proje ürünü olduğu açıkça belli olan şahsiyetlerin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak için ortaya sürüldüğünün farkındayız.

Hepsinin de üstesinden Allah'ın yardımı ve milletimizin de desteğiyle gelmeyi başardık.

Bugün CHJP kim ne duymak istiyorsa onu söyleyen lümpenliği siyaseti merkezine yerleştirmiş bir yapı haline dönmüştür. Kendimizi bu çukur siyasetinden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyoruz. Milletimize olan saygımızdan dolayı bazen cevap vermek durumunda kalıyoruz.

RUSYA-UKRAYNA ARASINDAKİ KRİZ
Dün Ukrayna Cumhurbaşkanı ile bir araya geldik. Aralarındaki anlaşmazlıkları bir anca önce barış yoluyla çözmelerini istiyor ve bu yönde gayret gösteriyoruz.

Bu programın ardından da durmadık. Ne diyoruz... Durmak yok yola devam. Bayan voleybolcularımızı kabul ettik. Küba'dan Türk vatandaşlığına geçen bir Kübalı sporcumuz vardı. Kendisine Türk pasaportu ve Türk kimliğini teslim ettik.

Patates ve soğanları Toprak Mahsulleri Ofisin'den alarak hibe olarak Ramazan öncesinde dağıtımını yapmaya kararlaştırdık. Bu çok çok mutluluk meydana getirdi. Geri dönüşlerini de alınca mutlu bir şekilde biz de mutlu olduk. Bu haberin duyulmasından sonra çiftçilerimizden, üreticilerimizden çok sayıda teşekkür mesajı aldık.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ
Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy arasında kritik görüşme

Erdoğan'dan 'yatay mimari' mesajı

Erdoğan: Kur risklerinden korumak için yerel parayla ticaret şart

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.