E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin açıklama---

Erdoğan'dan Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin açıklama

Erdoğan'dan Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin açıklama
30 Nisan 2019 - 20:21 borsagundem.com

Erdoğan, Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada "Bir ülkenin nasıl yönetileceği ancak demokratik seçimlerle belirlenebilir" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı yapılan darbe girişimine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bir ülkenin nasıl yönetileceği ancak demokratik seçimlerle belirlenebilir" dedi.

Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Halkın egemen olduğu, Başkanının seçimle iş başına geldiği Venezuela'ya postmodern bir koloni valisi atama gayreti içinde olanlar bilmelidir ki, bir ülkenin nasıl yönetileceği ancak demokratik seçimlerle belirlenebilir. Demokrasilerde sandık esastır. Darbelerle mücadele etmiş, darbelerin yarattığı olumsuz sonuçları yaşamış bir ülke olarak, Venezuela'daki darbe girişimini kınıyoruz. Tüm dünya Venezuela'da halkın demokratik tercihlerine saygı duymak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • venezüella.30 Nisan 2019 23:48

    malum rusya çin kuzey kore dostu.. abd ve avrupa düşmanı bir ülke. ülkesinde sosyalist yaklaşım var, eşitlikden yanalar. rusyadan ciddi destek alıyolar. rusya bunlara hizmet ve yardım ediyor ama karşılığında, PETROL alıyor, rusyanın halen alacağı para karşılığı petrolleri var. abd ve avrupada bunu biliyor. hatırla, filistine yapılan saldırı ve kudus olayında abd ye kafa tutan ilk liderlerden, açık beyan abd ve israili kınıyorum demiş, Türkiye açıklamalarına katılıyorum demiştir.ABD araplara yaptığı gibi, bazı grup ve zümreleri venezuellada destekliyor,maddi manevi, halkın yokluk içine düşmesine, parasız, aşsız kalmasına neden oluyor. Ama halk yönetimden memnun, kurtarıcı göstesilen abd destekli kişininde, ülkeyi sömürgeleştirip, halkı soyacağının bilincinde.  . ABD ve avrupa menfaat peşinde.petrol zengini ülke aslında.o petrol çıksa, halk bolluk içinde, dünyayı 5 kere gezer,ama ABD yi tanımayan sistem çökmeye mahkum mantı var trumpda.

  • Cahil30 Nisan 2019 23:20

    Cahil olunca insan sisiyle karıştırır..bilmiyorsan yazma

  • Venezuella30 Nisan 2019 21:45

    Venezüella başkanı maduro seçimle başa gelmemiş ve halkına zulm eden biri. Bildiğin diktatör. Sisi neyse maduro da o.

  • Nihat 30 Nisan 2019 22:45

    Atma!  Seçimle ve çoğunluk oyu ile  başa gelmiş!  halkına bedava petrol  dağıtmış!  Dolarizasyon  tezgahı ile orayı da krize soktular!   Aşağı yukarı bütün ülkelerde aynı tezgah!  

  • KILIÇ30 Nisan 2019 21:24

    DARBE YAPAN YAPTIGINA PİŞMAN EDECEK HALK DIR VENEZULA HALKI DİK DUMALI.

  • Dermanım Ol30 Nisan 2019 21:11

    Yaşa Başkanım benim.   :D