E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErdoğan'dan teşvik açıklaması---

Erdoğan'dan teşvik açıklaması

Erdoğan'dan teşvik açıklaması
09 Nisan 2018 - 15:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşvikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin tanıtımı ve teşvik belgesi dağıtım töreni, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle gerçekleştirdi.Törende, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin tanıtımı ve 2017'de hazırlıkları tamamlanan yatırımlara teşvik belgesi dağıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Süper Teşvik' paketi için düzenlenen törendeki konuşmasında açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satış başları:

Geçtiğimiz yıl hazırlıkları tamamlanan 23 projeye vereceğimiz teşvik belgelerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu 23 proje, sıradan bir hadiseymiş gibi görülüyor. Bu 23 projenin 135 milyar TL yatırım bedeli olduğunu görüyoruz. Bu yatırımlar sayesinde 34 bin doğrudan, 134 bin de dolaylı istihdam ortaya çıkacak.

Birileri şunu söylüyorlar: Fazla büyüme iyi değildir. Niye? Kıskançlık başka bir şey değil. Büyümü olmadıktan sonra ne işe yarar? Büyüme oranı ne kadar artarsa o kadar güçlü olursunuz. İşin aslı bu… Çalışanlarımızın milli gelirden aldıkları pay 2002’de yüzde 5 iken geçtiğimiz yıl yüzde 30’a çıktı.

Türkiye sadece büyümüyor bu büyüme ile ortaya çıkan gelirin adil bir şekilde paylaşımını da sağlıyor. Burada hemen bir sinyal vereyim. Doğuyu ihmal etmeyin. Turizmde özellikle Van, Ağrı, Iğdır. Buraları ihmal etmeyin. Nevruz sebebiyle 163 bin turist geldi. Doluluk oranı yüzde 90’a çıktı. Oradaki alt yapıyı hemen yapmamız lazım. İran’dan oraya turistler geldiği zaman özellikle bu nevruz kutlamalarını yapabilsinler.

İşte teşvik alacağı kesinleşen 19 şirket

"FAİZ DÜŞMEDİKÇE YATIRIM OLMAZ"

FAİZ konusunda hepiniz dertlisiniz biliyorum. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? Faizler düşmedikçe yatırım olmaz. Geçmişte örneği görülmemiş uygulamalara yeni teşviklere ihtiyaç var. Teşvik kapsamındaki yatırımlara gümrük vergisi muafiyeti getirilebiliyor.

Teşvik belgesi sahiplerine yatırım tutarının yarısı kadar kurumlar vergisi indirimi yapılacak. Şimdi akdimizi yapmamız lazım. Türkiye’nin gerçek gündemi budur. Asıl yön vermemiz gereken konular bunlardır.

"BİZ NE YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Kim polemik yapıyorsa heybesi boştur. Meclis kürsüsünü panayır yerine çevirenlerin Türkiye’ye söyleyecek sözü yoktur. Söyleyecek sözü olmayanın, affedersiniz, ağzının kanalizasyon borusuna dönemsi kaçınılmaz hale geliyor. Her kim, ülkemizin asli meselelerini bir kenara bırakıp milletimizi dedikoduyla, iftirayla meşgul ediyorsa, bilin ki onun heybesi boştur. Meclis kürsüsünü panayır yerine çevirenlerin Türkiye’ye söyleyecek bir sözü yoktur.

Ekonomimizdeki en büyük sorunlardan biri cari açık…

Ekonomimizle ilgili değerlendirme yapan herkesin önümüze koyduğu bu sorunu çözmenin yolu da teknoloji ve sermeye konusunda yeni yaklaşımlar geliştirmekten geçiyor. Akkuyu’nun temelini attık. Cebimizden para çıkmıyor. 23 milyar dolarlık bir yatırım. Enerjimizin yüzde 10’nu buradan temin etmiş olacağız. Birileri bundan rahatsız oluyor. Mühendislerimiz şimdi Rusya2da yetiştiriliyor. 3500 istihdam, inşaat hızlandığında 10 bine ulaşacak. Bütün bunlar Türkiye’nin nereye gittiğini göstertiyor.

S-400 diyoruz birileri rahatsız oluyor. Türkiye kendi kaderini kendi belirleyecek. Bu kadere ortak paydalar buluyorsa bundan kimse rahatsız olmasın. S-400’de burada kredi gayet uygun bir faiz oranıyla veriliyor ve biz bu adımı atıyoruz. Yüzde 3 faiz oranıyla biz bu krediyi alıyorsan ben bir icazet mi alacağım? Biz başarılı bir tüccarsak, başarılı bir siyasetçiysek nereden uygunsa alır bu adımı atarız. Cari açık sorunun kökten çözme irademizi ortaya koyduğumuza inanıyorum. Ömründe hiç kurmamış, beş koyun gütmemiş, aldığı koyunları da kaybetmiş, çalışmamış çalıştırmamış, üretmemiş, böyle birilerine bunları anlatmak beyhude bir çabadır. Bizden size takoz olmaz, bizden size önünüzdeki takozların temizlenmesi olur. Bizim yapacağımız bu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 202309 Nisan 2018 23:49

    2023 e kadar BİST 100 hedefim 160.000... Tabi o zamana kadar ülkede işler yolunda giderse... :D

  • Ahmet Özbir09 Nisan 2018 22:54

    ŞAHLANIŞ, heyecan, gurur! İşte benim hükümetim, devletim, liderim budur, ötesi tiyatrıdur! Hele hele TERÖRSEVİCİ olanlar, buharlaşıp UGANDA'ya şutlanalar!..

  • Ahmet10 Nisan 2018 07:46

    Uçmakla düşmek arasında ki farkı yakında anlarsın. Dünyada paramızdan hızlı değer kaybeden başka para yok

  • : ) gnçlk09 Nisan 2018 21:28

    yahu 23 firma yerine, emeklilere 150 tl versek, işçinin gelir vergisini 200 tl kesmesekte işçinin cebine versek... en azından milyonlar yararlansa daha iyi olmaz mı ? küçüklere verilen bu paralar piaysay çarklarını döndürür, küçükler, küçük esnafdan çay içer,smit alır,mahalla bakkalına gider, lokantası, küçük esnafı, kırsal kesimi, vb.. vb.. para elden ele döner.. döndükçe her esnafta kdv+bazen ötc+bazen gelir vergisi+bazan sopaj olarak bir çok kalemden devlet zaten aynı paranın fazlasını kasasına alır... aynı para 10 kere gönde 100 tl =18*10=180,00 tl devletin kasaya girer.. 100*20 = 200 tl devletın kasaya girer.. yani bir krede 23 firmaya para vermek zrarı yada riskid evletçe karşılamak nasıl bir mantık ? ozaman şeker fabrikaları zararına satılmasın çalışsın dursun, nasıl olsa zararı devlet karşılıyor ??? halk kazansın birazda... yeter ama

  • 3x09 Nisan 2018 21:23

    Hepsi yalan dolan fena halde batacacağız 1994-1998-2001 -2008 mumla arayacağız bu yılları

  • Adnan veli09 Nisan 2018 21:04

    Sizin açıklayacsğınız teşvik bu kadar olur.Dağ yine fare doğurdu.Belliydi böyle ahmakça bişey yapacağınız.Sayenizde ekonomi iyice rayından çıktı.Kep yandaşlara teşvik,büyük firmalar bile yok.Bi de matah bir şeymiş gibi gece gündüz çalıştık diyorlar.Bı neyin kafası ya!Bi şşniz de millete yarasın.Bırakın da biraz da fakir fukara sebeplensin.

  • bir yorum09 Nisan 2018 18:20

    Teşvikler en az % 80 yerli üretime olmalıdır.Bu % 100 yerli üretime varana dek sürdürülmelidir. Yoksa bir anlamı olmaz.Eğer 2023 dünyanın en büyük 10.ekonomisine sahip bir ülke olmak istiyorsak ki Atatürkün istediği de buydu herşeyimizi kendimiz üretme yeteneğine sahip olmalıyız.

  • Tam komedi09 Nisan 2018 18:08

    Sen ne konusursan BOŞ. Akp ve yandaş çeteler döviz stoklamış her yükselişte servet kazanıyor halka dolar bozdur dedi ona uyup bozduran naneyi yedi. Takmış kafayı faize neymiş efendim bürokratlar onu dinlemiyormuş !!! Bak bak seçilmiş belediye başkanlarını bile zorla istifa ettirdin bırak bürokratı. Hadi ohal deyiz bir khk yaz dolar 2 tl euro 2.5 tl gram altin 85 tl faiz %5 yaz gitsin kim tutuyor ? Başta soylu sonra şimşek istifa etmek istedi bırakmadılar niye ? İstifa edipte konuşurlar diye ama kimse sevinmesin akp den ayrılan kimse konuşamaz adamı madam yaparlar !!! Yeni türkiye buymuş

  • Emekli09 Nisan 2018 18:07

    Boşu boşuna ümitlenmişim yine :(

  • demirkan 09 Nisan 2018 17:17

    CUMHUR BAŞKANI KONUŞTUKÇA. BORSA DÜŞÜYOR. HA GÖZÜNÜZ AYDIN EVRO 5000. NE GEÇTİ.

  • Sss09 Nisan 2018 16:04

    Teşvik alan şirketlerin çoğu borsada düştü. Bu nasıl iş anlamadım