E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul'u yapacağız---

Kanal İstanbul'u yapacağız

Kanal İstanbul'u yapacağız
11 Nisan 2016 - 12:23 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir müjdeyi sizlerin huzurunda İstanbullular ile paylaşmak istiyorum. Kentsel dönüşüm için Esenler Havaalanı mahallesinde ilk kazmayı vurmuştuk, burada çalışmalar tamamlandı. İnşallah önümüzdeki ay hak sahiplerine anahtarları teslim edilecek" dedi. Erdoğan, kim ne derse desin Kanal İstanbul'un yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bir müjdeyi sizlerin huzurunda İstanbullular ile paylaşmak istiyorum.

Kentsel dönüşüm için Esenler Havaalanı mahallesinde ilk kazmayı vurmuştuk burada çalışmalar tamamlandı. İnşallah önümüzdeki ay hak sahiplerine anahtarları teslim edilecek.

Kentsel dönüşümü hayalden gerçeğe dönüştürmüş oluyoruz. Ülkemizde bu şekilde yıkılıp yeniden yapılması gereken 6 milyondan fazla konut var.

Bizim amacımız yuva yıkmak değil. Tam tersine vatandaşlarımızı güvenli yuvalara kavuşturmaktır. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın gereken sonuca ulaşacağına inanıyorum.

Biz yaparken birileri de yıkmanın peşinde. Nerede kentsel dönüşümle ilgili bir çalışma başlatsak bu malum oda işi yargıya götürüyor.

Netice alıyor mu almıyor ama bize süre kaybettiriyor. Biz sıçramak hızla mesafe almak zorundayız.

Aynı şekilde kafa aynı ya bölücü terör örgütü, insanlık ve ahlak dışı yöntemlerle vatandaşı mağdur ediyor.

DOKUNULMAZIK TARTIŞMASI

Kimin fezlekesi varsa o fezlekeyle ilgili sürecin hemen yargıya taşınmasıdır bu. Suçun varsa yargılanacaksın. Senin milletvekilliğinin bitmesini nasıl beklerim. Bu kadar olayla olacak sen terör örgütüne silah taşıyacaksın. Eee. Hani kalksın diyordun ya şimdi ne oldu neden geri vitese taktın. Ana muhalefet diğerleri şimdi ipe un seriyor. 550 fezleke var. Parlamento herhalde fezlekeleri takip bürosu değil. Suçlu olan bedelini öder. Siyaset fezlekelerin önünde bariyer oluşturmamalı.

Cizre’nin yeniden şehir olması lazım. Zaten Cizre tarih itibariyle şehirdi.

Hakkari topografik olarak bir şehir yapısına uygun değil. Yüksekova şehir için daha uygun.

Belediye başkanlığımdan bu yana konut projelerine büyük önem veriyorum. TOKİ’nin yaptığı konut sayısı 710 bine ulaşmış durumda.

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul olacak. Kanal İstanbul’u yapacağız. Kim ne derse desin yapacağız.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü 26 Ağustos’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Ağır vasıtalar artık oradan geçecek ve İstanbul trafiğinde bir rahatlama sağlanmış olacak.

Tüketici kredilerindeki faizi lütfen bankalarımız düşürsünler. Katılımcı kuruluşlar bankaları baz alarak değil. Onlar da lütfen bu oranları düşürsünler ki konut kredisi alacak vatandaşımız rahatlıkla oradan kredisini almış olsun.

TOKİ ve müteahhitlerimiz artık yeni bir döneme geçmek mecburiyetindedir.

TOKİ’nin yatay mimari mahalle kültürü konseptiyle belediyeler ile ortak yürüttükleri projelerle takdir ettiğim projeler yürüttüğünü görüyorum.

Alan sıkıntısı çekilen yerlerde dikey mimari kullanılabilir ama dikey mimariye ihtiyaç duyulmayan yerlerde yatay mimari ile dünyaya farklı mesajlar vermemiz lazım.

Belediyeler otopark için ücret alırlar ancak otopark yapımına gelince hiçbir projede otopark var mı yok mu kontrol etmezler. Allah korsun bir yangın olduğunda itfaiye araçlar sokaklara park etmiş araçlar yüzünden olay yerine ulaşamaz.Olmaz. Buralarda da belediyelerimizin Türkiye genelinde buna dikkat etmesi lazım.

Bütün otoparkların yapının teminat altına alınması lazım.

Artık refah ülkesi Türkiye var. Bakıyorsunuz evde beyefendinin de hanımefendinin de arabası var. Yetmedi oğlan büyüyünce onun da oluyor.

MAHALLELERDE OTOPARK OLMASI LAZIM

O mahallenin kat otoparklarının olması lazım. Kendi arazilerinden feragat edecekler mahalleli araçlarını o otoparka koyacak.

Artık dikey yapılaşmadan yatay yapılaşmanın vakti gelmiştir. Arkadaşlarıma da söyledim. Kanal İstanbul’un çevresinde kesinlikle dikey yapılaşmaya müsaade edilmemelidir.

YAYA ÖNCELİKLİ PLANLAR YAPILMALI

Akıllı şehir yüksek bina demek değildir. Yeni şehirlerde yaya öncelikli planlar yapılmalı diye düşünüyorum.

Şu anda şehirler binalar ve araçların istilasına o kadar uğramış durumdadırlar ki yayalara yer kalmamış durumda.

İSTANBUL’DA BİSİKLET YOLLARI NEREDEYSE YOK. SIFIR…

Yaya yaya kaldırımında kendisine ayrılan yer yok. Asıl olan insan. İnsana imkan hazırlayacağız. İstanbul’da bisiklet yolları neredeyse yok. Sıfır… Ama mesela Konya öyle değil. Engelli dostu şehirler kurmakta ne yazık ki geriyiz bunu da kabul etmemiz lazım.

Şehirleri yenilerken tarihimize de sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Memo11 Nisan 2016 20:18

    Kanal gereksiz. Israf Bahçeşehire ve istanbula metro lazım

  • mahmut11 Nisan 2016 18:29

    PARAYI ALGYO YA GÖMDÜK,,KANAL B.ÇEKMECEDEN GEÇERSE,KARUN GİBİ ZENGİN OLABİLİRİZ.

  • ender11 Nisan 2016 18:28

    Kanalın yerini de bir açıklasanız,ne güzel olacak.

  • Rüstem Paşa11 Nisan 2016 14:44

    Şehirlerde yollar yine delik deşik çakıl çukur rogar kapağını bile asfalta hizlamayı beceremeyen belediyelere bu kanal istanbul işi bırakılmamalı dünyanın ve istanbulun merkezi sayılan beyoğlunda bile istiklal caddesinin zemini tam bir varoş işi olmuş o caddeye o zemin yakışıyor mu ? ağaçları neden kestiniz o zaman

  • sorun11 Nisan 2016 14:30

    gerekli alt yapı ve yeşil alanlar bırakılırsa dikey yapılaşma yatay yapılaşmadan daha geniş açık arazi bırakır asıl sorun belediyecilik işinin profesyönel mesleki birikimden uzak kapsamlı doğru bir şehir planlaması yapacak kapasite ve yönetim becerisine sahip olmayan eğitimsiz insanların ellerinde olması

  • VATANDAŞ11 Nisan 2016 13:14

    GERCEKDE TAYYIP ERDOĞAN VE F.GÜLEN CEMAATİ ARASINDAKİ GİRİŞİMLER DOĞRUMU...

  • VATANDAŞ11 Nisan 2016 13:13

    GÜLEN CEMATİNİN ESKİYE DAYALI TİÇARİ YAPILAŞMASI KABUK DEĞİŞİMİNE GİTMİŞ VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YAPILAŞMAYA GİTTİĞİ DOĞRUMU.