E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan sert açıklamalar---

Erdoğan'dan sert açıklamalar

Erdoğan'dan sert açıklamalar
22 Eylül 2015 - 22:01 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'li bakanların istifalarının ardından sert açıklamalarda bulundu

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'li bakanların istifalarının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li bakanların istifasına ilişkin, "Bugün bu aldığımız haber manidardır. İstifa ettiler, kendi takdirleridir, edebilirler. Kalmaya mecbur da değiller. Fakat burada Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik yakıştırmaları, suçlamaları bunlar tabii çok çok gerçekten ağır ithamlar ve çirkin ithamlar. Öncelikle bu tür ifadeleri Sayın Başbakan'a kullanmadılar veya Bakanlar Kurulu'nda bunları kullanmadılar. Benim merakımı mucip olan şey şudur; 'Acaba bunların önüne metin nereden geldi?' ve o gelen metin burada okunmak suretiyle kalkıp Saray'ı veya Cumhurbaşkanlığı makamını lekelemeye çalışıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir defa Çözüm Süreci'ni başlatan benim. Çözüm Süreci'ni başlatan, mensubu oldukları parti değil. Tam aksine Çözüm Süreci'ni yıkan onlardır. Burada çok açık net bir şeyi ifade etmek isterim; şu anda arkasına aldıkları terör örgütüyle birlikte ayakta kalmaya çalışan da bunlar. Arkalarında zaten bu terör örgütü olmamış olsa, bunlar buraya kadar gelemezler ama terör örgütünden aldıkları destekle gördüğümüz gibi, gördüğünüz gibi ayakta durmaya çalışıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niye Erdoğan ile bu kadar uğraşıyorsunuz? Yani benim, bu tür ülkemde gelişen bu siyasi olaylarda düşüncelerimi, yorum yapma kabiliyetimi ortaya koyma hakkım yok mu? Ben bunu ortaya koyuyorum ve koyacağım. Ben bu işe girdiğim zaman bir şey söyledim, 'Ben farklı bir Cumhurbaşkanlığı sergileyeceğim' dedim. Buna mani Anayasa'da hiçbir engel yok. Burada da bu yetkimi kullanıyorum ve düşüncelerimi açıklıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyelim ki AK Parti'den milletvekili olacak birisi. Arıyorlar kendisini, 'Olduğun anda bilesin ki sen öldürüleceksin'. Bu seçimde de bundan önceki seçimlerde de bunlar yaşandı. Bunca insanlar kaçırılıyor, bunları kim kaçırıyor? Bölücü terör örgütü kaçırıyor. Benim aziz milletimin bir defa bunları çok iyi bilmesi lazım ve bunlara da gereken dersi en yakın zamanda vermesi lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim polisimi gelip de Ceylanpınar'da uyurken öldürenler, bu ülkenin bir defa kesinlikle ne yerli, ne milli evladı olamaz. Onlar bu ülkeye düşmandır. Aynı şekilde hanımıyla beraber, çocuğuyla beraber çarşıda olan Binbaşımızı Muş'ta şehit edenler, asla yerli olamaz, milli olamaz. Onlar bu ülkenin katilidir, bu ülkenin düşmanıdır. Ve şu anda bu konuşanlar, bu HDP, onların desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Bunları biz açıkça söyleyeceğiz ama şunu da söylemek istiyorum; milletimin bunu iyi ayırt etmesi lazım, zulme rıza zulümdür. Burada böyle bir zulüm var, böyle katliamlar var. Bu katliamlara destek verenler de bunun ortağıdır. Bunu çok iyi bilmeleri lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir defa, 'Silahların susması' ifadesini ben kabul etmiyorum. Silahların bırakılarak gömülmesi, betona gömülmesi... Bu İngiltere'de böyle yapıldı. Aynı bu şekilde yapılacak ve ondan sonra da bunların tabii tüm kayıtları ilgili birimlere verilecek. Aksi takdirde bu ülkeyi terk edecekler. Çünkü bu kararlılığımızı aksi takdirde gölgelemiş olur. Biz hep bunlarla mı uğraşacağız? Bakın şu ülkede Güneydoğu'ya doğru dürüst yatırım gitmiyor. Niye gitmiyor? Bunlardan dolayı gitmiyor. Eğer orada işsizlik varsa sorumlusu bunlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuru kuruya dağ taş tabi vurulmaz. Yani istihbarat teşkilatlarımız içeride ve dışarıda, Kandil dahil olmak üzere, tabi bütün koordinat çalışmalarını yaptılar. Bu koordinat çalışmaları hepsi, silahlı kuvvetlerimiz elinde. Bununla birlikte içeride nereleri vuruyorlarsa bu koordinatlar üzerinde vuruyorlar. Buralarda mühimmat depolarından tutunuz, bunların saklandıkları yerlere varıncaya kadar, Kandil'de nerelerde ne var... O koordinatlar bilinerek oralar vuruluyor. Şu andaki bu açıklanan rakam yurt içi öldürülenlerdir. Ama yurt içi, Kandil buna dahil değil. Kandil'le beraber, daha önce arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, bu rakam 2 binin üzerindedir. Öyle şeyler var ki, siz operasyonu yapıyorsunuz onlar cesetleri alıp, götürebildiklerini götürüyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Putin'le görüşmemizin ana ekseninde, daha önce Bakü'de görüşmüş olduğumuz Suriye meselesi var. Bu konuda onların bazı açıklamaları oluyor. Onların bu açıklamaları üzerine bizim bazı açıklamalarımız oluyor. Bunlar belki her iki tarafı üzüyor. Ama son gelişmelerde bizim üzüntümüzün yüksek düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Çünkü aldığımız haberler, yapılan açıklamalar hoş değil. Çünkü bizim Rusya ile olan ilişkimiz çok çok farklı. Ekonomik, ticari, bütün bu ilişkiler çok farklı bir konumda. Buna rağmen bunların olması bizi ciddi manada üzmüştür. Bunları tabii gittiğimizde görüşeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin, "İsrail bence ateşle oynuyor, yanlış adım atıyor. Bugüne kadar Mescid-i Aksa ile ilgili attığı adım, yani bir taraftan zaman, bir taraftan mekan itibarıyla bir bölme harekatını gerçekleştirmektir ama ne onu, ne onu Allah'ın izniyle gerçekleştiremeyecek. Çünkü buradaki atılan adım karşısında, tabii başta ülkemiz olmak üzere, biz tüm İslam Dünyası olarak bir defa bir dayanışma içerisindeyiz. Bununla ilgili bazı çalışmalar var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda tabii ki kurucu genel başkanı olduğum AK Parti'yle benim herhangi bir hukuki bağım yok. Sadece olsa olsa benim bu saatte gönül bağım olur. Herhalde o gönül bağımı koparmamı da benden kimse beklemesin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim vatandaşım, benim halkım inanıyorum ki bu defa kararını çok daha farklı vermelidir, çok iyi düşünmelidir. Yani bu ülkede terör örgütünü arkasına almak suretiyle kalkıp da siyaset yapmak isteyenlere, herhalde benim halkım meydanı bırakmayacaktır diye düşünüyorum. Yapılan eserler ortadadır. Hani hep söyleriz ya; yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yani buna bakılmalı, buna göre de adım atılmalı diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanması ile mücadeleye ilişkin, "Kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yani hiç bu konuda, ben can tende olduğu sürece bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim. Bunlar şu anda ülkemize en üst düzeyde zararlı olan bir örgüttür. Zaten bizim biliyorsunuz Milli Güvenlik Siyaset Belgemize bu ne olarak girdi? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünüm altındaki tüm illegal örgütler, gereği neyse bu yapılacaktır ve şu anda da bu takip ediliyor, yapılıyor, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx23 Eylül 2015 20:52

    farklı bir cumhurbaşkanı olarak,vatanımızın içte ve dışta ne hale getirdiği ortada ya başkan olsa idi!!!!!!!!!

  • Seçmen23 Eylül 2015 13:24

    kendinizden olmayanı yok sayma kibirinden Vazgeçin artık.. Bu söyleminizle yandaşlarınızı kandırabilirsiniz ancak....

  • Seçmen23 Eylül 2015 13:24

    kendinizden olmayanı yok sayma kibirinden Vazgeçin artık.. Bu söyleminizle yandaşlarınızı kandırabilirsiniz ancak....

  • ismail 23 Eylül 2015 12:04

    Artık yeter yaw bizleri aptal yerine koyma siz kendiniz çalıp kendiniz oynuyoruanuz suçlu kim? ayıpbe sizsiniz bir ülkenin temeleriyle oynayan siz degilmisiniz yok efendim ükelede kürt sorunu vardır diyorsun birgün sonrada yok efendim kürt sorunu yok diyor kürtler cumhur başkanı bile oldular diyorsun ilk önce kendinizi düzeldin sonra ülkeyi

  • Nail Eray23 Eylül 2015 00:29

    SAYIN CUMHURBASKANIM HİC KUSURA BAKMAYIN AMA SEHİTLERİN VE O SEHİTLERİN GERİDE BIRAKTIGI YETİMLERİNİN GÖZÜ YASLI ES VE ANALARININ GÖZYASLARINDA SİZİN BÜYÜK SORUMLULUGUNUZ OLDUGUNA İNANIYORUM.CÜNKÜ CÖZÜM SÜRECİ ADI ALTINDA HERKES HATTA AKP NİN EN YETKİLİ BAKANLARIDA DİYORKİ PKK YA TAVİZ VERİLDİ.OPERASYON İZNİ VERİLMEDİ.ZATEN SİZDE İTİRAF ETTİNİZ BU SÜRECTE PKK SİLAH STOKLAMIS DİYE.

  • başkan doğru söylüyor22 Eylül 2015 22:38

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir defa Çözüm Süreci'ni başlatan benim. Çözüm Süreci'ni başlatan, mensubu oldukları parti değil. Tam aksine Çözüm Süreci'ni yıkan onlardır. Burada çok açık net bir şeyi ifade etmek isterim; şu anda arkasına aldıkları terör örgütüyle birlikte ayakta kalmaya çalışan da bunlar. Arkalarında zaten bu terör örgütü olmamış olsa, bunlar buraya kadar gelemezler ama terör örgütünden aldıkları destekle gördüğümüz gibi, gördüğünüz gibi ayakta durmaya çalışıyorlar" dedi.

  • Byk22 Eylül 2015 22:27

    Erdoğan , çözüm sürecini başlatırken, neden terör örgütüyle görüşen, şerefsizdir, namussuzdur dedi.Görüşmeleri MİT devlet adına , PKK temsilcileriyle yaparken !