E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan önemli açıklamalar---

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar
29 Ekim 2013 - 16:15 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenen Marmaray'ın açılış töreninde konuştu

İşte Erdoğam'ın konuşmasından satırbaşları;
Sayın Cumhurbaşkanım, sayın konuk cumhurbaşkanı, değerli Meclis Başkanımız, Japonya ve Romanya’nın değerli başbakanları, ülkemizin değerli yargı yöneticileri, dost ve kardeş ülkelerden aramızda bulunan değerli bakanlar, ülkemizin değerli bakanları, değerli büyükelçiler, kıymetli misafirler, hanım efendiler beyefendiler, elbette bugün yaşadığımız büyük gururun hem sahibi hem de öncelikli muhatabı olan aziz İstanbullular sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Marmaray’ın İstanbul’a ülkemize tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum.

“SULTAN İKİNCİ MEHMET’İ YAD EDİYORUM”

Hüner bir şehr bünyâd etmektir; reâyâ kalbin âbâd etmektir demişti bu şehrin fatihi. 1453’te şehre girdiği andan itibaren işte bu dizelerinde ifade ettiği gibi İstanbul’u imar etmek için çalışmış, halkın gönlünü abad etme vazifesini bizlere miras olarak bırakmıştır. Sultan İkinci Mehmed’i rahmet yad ediyorum.

“ÖZELLİKLE 29 EKİM’DE AÇMAK İSTEDİK”

Asrın projesi Marmaray’ı anlamlı bir günde hizmete açıyoruz. Evet bugün cumhuriyetimizin kuruluşunun 90’ncı yıl dönümünü kutluyor, milletçe yurt içinde ve yurt dışında coşkuyu yaşıyoruz. Marmaray’ı özellikle 29 Ekim’de açmak istedik.

“10. YILDA DEMİRAĞLARLA GURUR DUYUYORDUK”

Bu kardeşinizde bu şehirde doğdu, bu şehirde büyüdü, şimdi de Üsküdar’da yaşıyor. Bugün yaşadığımız gurur Türkiye’nin gururudur. Ama bugün yaşadığımız gurur cumhuriyetimizin birlik ve kardeşliğimizin gururudur. Cumhuriyetimizin 10. Yıl dönümünde demir ağlarla gurur duyuyordu.

10. yılın kazanımlarına yenilerini ekleyerek demir ağlarını, kara yolu, deniz yolu ağlarını kat kat artırarak 90’ncı yılda benzer bir gururla idrak ediyoruz.

“MUSTAFA KEMAL KIRIK DÖKÜK BİR GEMİYLE…”

Cumhuriyetimizin ilanına giden süreci hiçbir zaman unutmadık. Nasıl zorlu bir yol olduğunu hiç unutmadık. Gazi Mustafa Kemal buradan İstanbul’dan Samsun’a ulaşmak için kırık dökük bir gemiyle Karadeniz’in o meşhur çılgın dalgalarıyla mücadele etmiş, Samsun’a ulaşmıştı.

Kurtuluş Savaşı’mızı kağnılar üzerinde taşınan cephaneyle başarıya ulaştırdık. Destanlar yazdık. Allah şehitlerimize rahmet etsin.

Yolun medeniyet olduğunu, bağımsızlık, kalkınma olduğunu milletçe çok yakından tecrübe ettik.

Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 km yol yapılmışken, 11 yılda 17 bin kilometre yol ekledik. Yapılan yatırımların üzerine kat kat fazlalarını ekledik. İnşa ettiğimiz yollarla sadece şehirleri değil gönülleri de birbirleriyle buluşturduk. Hızlı tren hatlarıyla, uçaklarla, uzakları yakın ederken, kuzeyi güneyle doğuyu batıyla kucaklaştırdık.

Göreve geldiğimizde 26 havaalanı var. Bugün 50 havaalanını aşmış durumdayız. Cumhuriyetimizi sadece ulaştırma ağlarıyla ayağa kaldırmak noktasında olmadık. Aynı zamanda kardeşlik birlik ve dayanışma ağlarıyla adalet eşitlik demokrasi ağlarıyla nakış nakış işleyerek çok daha güçlü bir yapıya kavuşturduk:

Marmaray sadece iki kıtayı birbirine bağlamakla kalmıyor 150 yıl önceki hayalleri gerçekle buluşturuyor. Marmaray bu aziz milleti inandığı zaman neleri yapacağını görebileceği bir imanla buluşturuyor.

“TOKYO, PEKİN, LONDRA, ÜSKÜDAR. OLUR MU? OLUR”

İşte onun için diyorum ki Marmaray sadece bir İstanbul projesi değil. Aynı zamanda bir insanlık projesidir. Marmaray İstanbul’un olduğu kadar 81 vilayetin projesidir. Az önce Abe güzel bir şey söyledi. Japonya ile İstanbul’u birleştirmek. İnşallah Tokyo, Pekin, Londra, Üsküdar. Olur mu? Olur.

Marmaray Pekin’den Londra’ya kadar tüm dostlarımızın projesidir. Şimdi Japonya ile bir başka adımı atıyoruz. O adım da inşallah Sinop’taki nükleer enerji projesini Japonya-Fransa-Türkiye olarak birlikte inşa edeceğiz.

Burada denizin altından geçecek bu trenler. Yolcuları olduğu kadar sevgiyi muhabbeti aşkı kardeşliği de kıtalar arasında taşıyacaktır.

Biliyorsunuz bununla bitmiyor. 2015’te de inşallah otomobillerin geçeceği tüp geçitleri de bitiriyoruz. Otomobiller de inşallah o tünelden geçecekler. Aynı yıl üçüncü köprüyü de bitiriyoruz. 76 milyon aziz milletimin de dost ve kardeş tüm dünya halklarının da bilmesini isteriz ki biz Marmaray’ı tarihimize yaraşır şekilde barışın kardeşliğin üzerine inşa ettik.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)