E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan önemli açıklamalar---

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar
02 Temmuz 2013 - 12:04 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu

Bir süredir tatil yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
MECLİS BAŞKANLIĞI
Bugün meclis başkanlığı seçimleri var. Tam kadro halinde seçimlere katılacak ve adayımızı güçlü şekilde destekleyecek ve yolumuza devam edeceğiz.
TSK'NİN 35. MADDESİ
Demokrasiye müdahale için gerekçe gösterilen TSK iç hizmet kanununu 35. maddesini artık değiştiriyoruz. Şimdi bu kılıfı artık kaldırıyoruz. Vazifesini ve askerlik kavamını yeniden tanımlıyor ve durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz. TSK personelinin siyasi faaliyette bulunamayacağını açık bir şekilde kanunda yazıyor.
MAKARNACI DİYENLER KİBİR HASTALIĞINA TUTULMUŞ
Makarnacı kömürcü diye lanse edenler kibir hastalığı içinde vicdanın kaybetmiş zavallılardır. Devası olmayan bir hastalıktır. Vicdansızlık her zaman kaybetmiştir ve kaybetmeye mahkumdur. Sosyal yardımları daha bir aşkla sürdüreceğiz.
YOKSULA KART
Yardım alan vatandaşlarımıza PTT ile işbirliği yaparak bir kart vereceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kuyruğa girmeden gururları incitilmeden alışveriş edecekler.  Ne kadar yardım edileceği sms ile önceden belirtilecek.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Her kesim sabırlı olmalı itidalli olmalı. Keşke bir gecede iinde sorunları bıçakla keser gibi kesebilsek. Ortak noktada buluşmak zorundayız. Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmadan bu süreci götürmek zorundayız.
Bu devletin her bir ferdi sonuna kadar ülkesini sınırlarını onurlarını kahramanca korur ve koruyacaktır.
TEK DİN TEK DİL DEMEDİK
Vatanımız için canımızı ortaya koymattan kaçınmadık. Yola çıkarken bir şey söyledik. Bize söylemediğimizi söylüyor gibi atfedenler saygısızlık yapıyor. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dedik, tek din tek dil demedik. Bunlar bize iftiradır. Tek dinci anlayış yoktur.
ETNİK MİLLİYETÇİLİK YOK
Etnik milliyetçilik yapmayacağız derken, hepsi bizim canımız ciğerimizdir, biz hepsine eşit mesafedeyiz, bizim kitabımızda asla böyle bir şey yok. Eğer böyle bir zihniyette olsak bu ülkede 78 vilayetten milletvekili çıkarabilir miydik? Tüm halkımıza hitap eden birpartiyiz. Yüzde 50 ile geldik yüzde 100'e hizmet veren partiyiz.
50 HAVAALANI VAR
Bölgesel milleyetçilik yok. Biz sadece batının değil 780 bin km'lik vatan toprağının partisiyiz.  Türkiye'de doğu ile batı arasındaki makas kapanıyor. 26 vilayette havaalanı varken şu anda 50 vilayette havaalanı var. Bu iktidar bu milletin hizmetkarıdır. Biz baraj yapmaya çalışırken BDP karşısına dikiliyor. Öyle günler gelecek ki geri dönüşüm noktasında 7 kez suyu geri dönüşümle kullanacak teknolojiyi kullanacağız.
İNANÇ GRUPLARINA EŞİT MESAFEDEYİZ
Biz demokratik laik, sosyal ve hukuk devletiyiz. AK Parti tüm inanç gruplarına eşit mesafededir. Farklı yerlere çekmek süretiyle inanç gruplarını tahrik etmek isteyenler var, bu millet onları affetmeyecektir.
LİCE OLAYI
Terörün olduğu bir ortamda çözüm olmaz, çözüm konuşulmaz, fikirler ortaya çıkamaz. Biz sonna kadar şiddetsiz bir ortamın peşinde olacağız. Sadece esrar gibi olaylarda 100 trilyonu aşkın hent keneviri ihma edilmiştir. Bundan rahatsız olan çevreler var. Çünkü terörün en önemli parasal kaynağı buydu.
KARAKOL YAPIMI
Bunun yönetimini yapanlar siyasetin içinde olanlarla bağlantılı. bunların hepsini ifşa edeceğiz. Lice olayı sıradan bir olay değildir, dolaylı olarak esrara hint kenevirine dayanıyor. Daha güvenlikli karakol yapmak durumundayız. Kalkıp siyasi partilerden ya da örgütlerden izin alacak halimiz yok.
Cudi dağının eteklerinde piknikler yapıldı, kardeşleriyle hasret giderdiler, çözümün adı bile yetti. işveren örgütleri ardı ardına bölgeye ziyaretlere gittiler. Böyle bir atmosferi bozmaya kimsenin hakkı yoktur.
SÜRECE CANIMIZI KOYDUK
Benim Kürt kardeşime acıdan hüzünden başka bir şey vermedi. Tüm vatandaşlarımızı hüzünden kurtarmak zorundayız. Sürecin zor olduğunu çelik gibi irade gerektiğini defalarca ifade ettik. süreci sabote etmek isteyenler buun kara lekesinden asla kurtulması mümkün değil. Sürece sadece bedenimizi değil canımızı koyduk. Hiçbir sabotaj bizi bu kutlu yolculuktan alıkoyamaz, çözümden vazgeçiremez. Türkiye'nin geleceğini çözümde görüyoruz. Millet çatışma değil huzur istiyor.
HUKUKSUZLUĞA GÖZ YUMMAYIZ
Herkes sorumlulukla hareket etmelidir. Küçük hesaplar peşinde koşmadan milletin basiretini küçümsemeden herkes sorumlu davranmalıdır. Gayri meyru girişimeri görmezden mi geleceğiz. Zehir ticareti yapanları görmezden mi geleceğiz. Kusura bakmasınlar hukusuzluğa asla göz yummayız.
KARAKOLA ALERJİNİN KAYNAĞI UYUŞTURUCU
Barajlar bölge insanın selameti için yapılıyor. Acaba bu karakollara yönelik alerji neden kaynaklanıyor? Alerji uyuşturucu kaçakçılığından dolayı mıdır? Başarılı operasyonlar karşısında birilerinin milyonlarca dolar para kaybettiğini biliyoruz. Bu suçları gösteriler eşliğinde kapatmak ahlaksızlık ve vicdansızlıktır.  Doğu'da veya Batı'da yapılan eylmelerin ne anlama geldiğini biliyoruz.
Üçüncü havalimanına ilişkin danıştay'a yürütmesini durdurmak için başvuruda bulunacak. CHP hizmetin adresi olmamıştır, her zaman yatırımları engellemenin adresi olmuştur. Biz attığımız adımları yere sağlam atıyoruz.
KILIÇDAROĞLU SİYASETİN YÜZ KARASI
Kabataş'ta bir kızımız çirkin saldırıya uğruyor. Ancak CHP Genel başkanı çıkıp ahlaktan uzak edep dışı bunun bir yalan olduğunu söylüyor. 1940’ların CHP’si zulmünde ve çirkinlikte bugünkü CHP’nin yanında masum kalıyor. Bugün CHP’nin başında celladına yaranmak için her çirkinliği meşru gören bir Genel Başkan var.
O CANİLERİ BULACAĞIZ
Kıyafeti ne olursa olsun yanında bebeğiyle dolaşan bir kadına yapılan saldırıyı yalan olarak niteleyen bir genel başkan CHP’nin de siyasetin de yüz karasıdır. Kabataş’taki olayın faillerini o canileri bulacağız ve yargıya teslim edeceğiz. Ama onlara hamilik yapanların da bu kara lekeyle hayatlarının sonuna kadar yaşayacaklarına inanıyorum. İnançlı kardeşlerim endişe etmesin biz bu barbarlığın hesabını soruyoruz sormaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin işlediği suç yanına kar kalmayacak.
KIRCA'YA TEPKİ
Biri çıkmış Londra’da İstanbul’un artık kurtarıldığından bahsediyor. Tüm bunlarla ilgili hukuk yollarını da çalıştıracağız. Bu da tabi sözde sanatçı. Almış eline megafonu orada sanatını icra ediyor. Bunun da hesabını vermesi lazım. Masum gerekçelerin arkasına sığınıp suç işleyenler asla cezasız kalmayacaktır.
Millet iradesini gasp etmek o kadar kolay değil. Çalışın sizin de olsun. Biraz daha gayret edin, halkı kucaklayın. Halkı kucaklamak süretiyle millet size de yürü diyebilir.
Geleneğini bilmeyen genç geleecğini bulamaz. Gelenekten geleceğe yürüyüşü hep birlikte başarmalıyız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)